چگونه قدرت بدنی خود را بالا ببریم؟

افزایش قدرت بدون افزایش سایز
فهرست مطالب

    این یک واقعیت است که افزایش قدرت بدنی و ساخت عضلات حجیم، آرزوی خیلی از ورزشکاران و بدنسازان است؛ ولی همه ورزشکاران علاقه‌ای به حجم‌گیری ندارند. به کشتی‌گیران، مبارزان ورزش‌های رزمی، ژیمناست‌ها، شناگران یا ورزشکارانی فکر کنید که از وزن بدن خود به عنوان مقاومت اولیه در ورزش‌شان استفاده می‌کنند، آنها به قدرت نیاز دارند و حجم اضافی می‌تواند مانع موفقیت آن‌ها شود. بنابراین به دنبال افزایش قدرت بدون افزایش حجم بدن خود هستند.

    با ما در این مطلب همراه شوید تا چندین راهکار طلایی برای افزایش قدرت بدنی و عضلات به شما معرفی کنیم. همچنین چند حرکت خوب برای این منظور هم در آخر به شما هدیه خواهیم داد.

    منظور از افزایش قدرت بدن چیست؟

    “افزایش قدرت بدنی” به عبارت ساده یعنی بالا بردن عملکرد عضلات و سیستم قلبی عروقی بدن! این جمله ساده به نظر می‌رسد اما در عمل کار آسانی نیست!

    قوی بودن از نظر بدنی چیزی بیشتر از ماهیچه‌های قوی و درشت است. برای برخی افراد، بدن قوی به معنای توانایی رقصیدن در مراسم است، اما برای برخی دیگر ممکن است به معنای توان وزنه زدن در کلاس کراس فیت باشد.

    به طور کلی، افزایش قدرت بدنی یعنی افزایش جنبه‌های مختلف آمادگی جسمانی که شامل انجام فعالیت‌های روزمره بدون زود خسته شدن (استقامت بدنی)، بالا بردن نیروی عضلات (قدرت عضلانی)، به دست آوردن چابکی و تعادل بدن، بالا بردن تحمل سیستم قلبی و عروقی (سیستم هوازی) و بهبود فعالیت‌های روزانه مانند حرکت و خم شدن بدون آسیب دیدگی (انعطاف پذیری) است. پس در نهایت منظور از افزایش قدرت بدن، یعنی بالا بردن توان و مهارت در جنبه‌های مختلف آمادگی جسمانی؛ چنین بدنی یک بدن قوی به حساب می‌آید.

    چگونه قدرت بدنی خود را بالا ببریم؟

    برای افزایش قدرت بدنی به طور کلی، باید تمرینات قدرتی_مقاومتی انجام دهید که بدن شما را از لحاظ‌های مختلف ورزیده و قوی کند؛ اما تمرینات قدرتی-مقاومتی چیست؟ ورزش قدرتی – مقاومتی به هر فعالیتی می‌گویند که باعث شود عضلات شما سخت‌تر از حد معمول کار کند.

    این نوع تمرین باعث افزایش قدرت و استقامت (و حتی اگر بخواهید افزایش اندازه و سایز) عضلات شما خواهد شد. شاید فکر کنید این تمرینات فقط شامل تمرین با وزنه و دمبل می‌شود اما این تمرینات گسترده‌تر هستند و می‌توانند تمرین با وزن بدن، تمرین با نوارهای مقاومتی، تمرین با دستگاه، و ورزش‌هایی مثل پیلاتس و یوگا را هم شامل شود.

    برای افزایش قدرت بدنی‌تان باید سعی کنید هفته‌ای ۲ جلسه یا بیشتر تمرینات تقویت عضلات را انجام دهید. نمونه هایی از ورزش‌های قدرتی مقاومتی عبارت است:

    • بدنسازی
    • پیلاتس
    • پیاده‌روی در تپه
    • پله نوردی
    • ورزش‌های رزمی
    • صخره نوردی

    اگر می‌خواهید از تمرین و ورزش‌تان، بیشترین نتیجه را بگیرید، باید یک برنامه ورزشی اختصاصی و هدفمند داشته باشید. همین حالا با مربیان فیتامین مشورت کنید و برنامه شخصی خود را دریافت کنید. مربیان فیتامین با توجه به شرایط جسمی و هدف‌تان، بهترین برنامه را برای‌تان طراحی خواهند کرد.

    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    با فیتامین برنامه ورزشی اختصاصی خودت رو دریافت کن.
    می‌خوام شروع کنم

    برای افزایش قدرت بدن در کمترین زمان چه ورزشی مناسب است؟

    افزایش قدرت بدنی یک فرایند زمان‌بر است و نمی‌توانید با عجله به آن برسید! اما به طور کلی اگر ورزشی انتخاب کنید که شامل تمرینات قدرتی شود، زودتر قدرت بدن خود را افزایش خواهید داد.

    ورزش‌هایی که برای افزایش قدرت بدنی مناسب هستند، شامل بدنسازی و دیگر تمرینات مقاومتی می‌شوند. این تمرینات رشد عضلانی در عضله را تحریک می‌کنند که باعث افزایش قدرت و استقامت ماهیچه می‌شود.

    برای افزایش قدرت بدنی در مدت زمان کوتاه، توصیه می کنیم که حتما یک برنامه بدنسازی شخصی سازی شده و اختصاصی داشته باشید. این برنامه می‌تواند بر تقویت عضلات مورد نظرتان، متمرکز شود. برای مثال، اگر قصد افزایش قدرت پاهای خود را دارید، تمریناتی مانند اسکات، لانچ، ددلیفت و پرس ساق پا را انجام دهید. همچنین، تمریناتی مانند پرس سینه، شانه و دست را برای افزایش قدرت عضلات بالاتنه انجام دهید. در عین حال لازم است که برنامه شما شامل تمرینات هوازی به قدر کافی هم باشد تا از قدرت و استقامت عضله قلب جا نمانید.

    تمرینات بدنسازی برای افزایش قدرت بدن در خانه

    اکنون تمریناتی را که برای افزایش قدرت عضلات بالاتنه و پایین تنه و عضلات شکمی مؤثر هستند را به شما آموزش می‌دهیم.

    نمونه تمرینات ورزشی برای افزایش قدرت عضلات پا و پایین تنه:

    1. جلوپا دستگاه
    2. اسکوات دمبل
    3. لانگ به پهلو دمبل
    4. لیفت پشت پا دمبل

    تمرینات بدنسازی برای افزایش قدرت بالاتنه:

    1. پرس سینه هالتر
    2. شنا سوئدی
    3. سرشانه دمبل نشسته
    4. پشت بازو ایستاده دمبل
    5. جلوبازو هالتر

    حرکات ورزشی برای افزایش قدرت عضلات شکمی:

    1. کرانچ با دمبل
    2. زیر شکم پا صاف
    3. چرخش روسی
    4. پلانک

    راهکارهای تمرینی برای افزایش قدرت بدون افزایش حجم

    نکته مهم این است که قدرت فقط یک ویژگی عالی برای عضله نیست، بلکه یک مزیت بسیار مهم و مفید برای کل سیستم حرکتی بدن ورزشکار است. از طرف دیگر برخلاف تفکر رایج، برای بالا بردن قدرت عضله، احتیاجی نیست که عضله را تا حد ناتوانی خسته کنید یا با دیگر سیستم های تمرینی به تارچه‌های عضلانی، ریز آسیب وارد کنید.

    بدن شما قدرت خود را با به کارگیری فیبرهای عضلانی بیشتر در یک گروه عضلانی خاص افزایش می‌دهد. با راهکارهای زیر در تمرینات خود، قدرت عضلانی‌تان را افزایش دهید؛ بدون اینکه سایز و حجم اضافی بگیرید.

    ۱. وزنه‌های سنگین بزنید!

    بلندکردن وزنه‌های سنگین (بالاتر از ۹۰% توان یک بیشینه) برای افزایش قدرت بدنی و عضلانی بسیار مناسب است. فیبرهای عضلانی مرتبط با این واحدهای حرکتی بیشترین پتانسیل را برای افزایش قدرت دارند؛ با این حال، آنها به سرعت خسته می‌شوند. بهتر است که سنگین زدن برای تمرینات چند مفصلی (مانند اسکات، ددلیفت، انواع پرس‌ها) اعمال شود. با اینکه وزنه سنگین است، اما هدف شما باید این باشد که وزنه را با بیشترین سرعت ممکن بلند کنید. این کار باعث می‌شود که تا حد امکان از فیبرهای عضلانی سریع انقباض استفاده کنید.

    افزایش قدرت بدنی

    ۲. تمرینات انفجاری انجام دهید!

    تمرینات انفجاری که در ورزش‌های چند جانبه (مثل کراس فیت) محبوب هستند، یک راه خوب برای افزایش قدرت بدنی بدون حجم‌گیری است. به عنوان مثال، اسکات باکس و ددلیفت سرعتی یک سبک بلند کردن عالی برای افزایش و بهبود قدرت هستند. سنگینی وزنه‌های شما در چنین تمریناتی باید حدود ۶۰% حداکثر توان شما باشد و تمرین باید با سرعت و شتاب انجام شود. مقاومت‌های اضافه ​​(مثل کش مقاومتی) می‌تواند برای به چالش کشیدن بیشتر توانایی شما در سرعت انجام تمرین اعمال شود.

    ۳. سراغ تمرینات پلایومتریک بروید!

    تمرینات پلایومتریک، تمریناتی پرشی_جهشی هستند که به منظور افزایش قدرت بدنی و سرعت ورزشکار طراحی شده‌اند. در حقیقت، این تمرینات برای افزایش توان انفجاری ورزشکاران حرفه‌ای و المپیکی طراحی شده‌ بود؛ اما همه، از جمله کسانی که قصد بالا بردن قدرت بدون حجم گرفتن دارند، می‌توانند از چنین تمریناتی بهره‌مند شوند.

    این تمرینات به بدن می‌آموزد که از انرژی کشسانی ذخیره‌شده برای ایجاد انقباضات قوی‌تر و پرتوان‌تر استفاده کند. این بهبود در توانایی واکنشی را می‌توان با بهبود سفتی عضله-تاندون نیز توضیح داد. تمرینات پلایومتریک را با وزن بدن یا وزنه‌های آزاد می‌توان انجام داد؛ مانند:

    • پرش‌های متوالی از روی موانع
    • جامپ اسکات با دمبل در تکرارهای بالا

    ۴. حجم تمرین‌تان را کاهش دهید!

    یک پروتکل رایج برای افزایش حجم و قدرت عضله، استفاده از سیستم تمرینی ۵×۵ است. اما می‌توان این سیستم تمرینی را کمی تغییر هم داد؛ به طور مثال به ۲ الی ۳ ست تکرار کاهش داد، تا احتمال حجم‌گیری را کم کنید.

    کاهش حجم تمرین و تمرکز بر سرعت انجام تمرین، تاثیر بهتری برای بهبود قدرت و قدرت انفجاری خواهد داشت و به‌جای رشد عضلات بر توان و قدرت عضلانی تاثیر دارد. همچنین تعداد جلسات تمرین شما از ۴-۵ بار در هفته برای بدنسازی و افزایش قدرت بدنی باید به ۱-۳ بار در هفته کاهش یابد.

    ۵. از تمرینات چابکی دونده‌ها استفاده کنید!

    هیچ چیز به اندازه دوی سرعتی در فضای آزاد باعث افزایش سرعت دویدن نمی‌شود. اما فایده دویدن فقط این نیست؛ انجام تمرینات حرفه‌ای دوندگان سرعتی، مثل دوی با مانع، دوی چند مرحله‌ای و یا دیگر تمرینات چابکی به افزایش قدرت بدنی و عضلانی کمک می‌کند. توانایی شتاب گرفتن، به نوعی باعث می‌شود که قدرت عضلانی خود را هم افزایش دهید.

    ۶. تمرینات متضاد را امتحان کنید!

    یک نمونه برای تمرینات متضاد (Contrast training) ترکیب تمرین قدرتی سنگین با تمرین پلایومتریک است. مکانیسم فیزیولوژیکی این روش تمرینی به عنوان پتانسیل فعالسازی تاخیری یا به اختصارPAP شناخته می‌شود. اصولاً ابتدا تمرینات قدرتی سنگین انجام می‌شود و سپس یک استراحت طولانی معمولاً ۱۰-۳ دقیقه وجود دارد. سپس یک تمرین پلایومتریک با الگوی حرکتی مشابه (۵-۱۰ تکرار) انجام می‌شود.

    تحقیقات نشان می‌دهد که نتیجه چنین تمرینی، افزایش قدرت و نیروی عضلانی است. به عنوان مثال می‌توان به اسکوات با وزنه و به دنبال آن پرش‌های بلند درجا اشاره کرد.

    اگر فاصله بین تمرین قدرتی و پلایومتریک خیلی کوتاه باشد، خستگی و کاهش عملکرد تمرین پرشی را تجربه خواهید کرد. این یک سوپرست نیست، بنابراین این تمرینات را مانند یک مدار انجام ندهید.

    تمرینات متضاد برای افزایش قدرت بدن

    ۷. طولانی‌تر استراحت کنید!

    هنگام بدنسازی به قصد تحریک رشد عضله، دوره‌های استراحت کوتاه بین ست‌ها توصیه می‌شود، مانند ۳۰-۶۰ ثانیه. اما هنگام تمرین برای افزایش قدرت بدنی، استراحت خود را بسته به تمرین، به ۲ تا ۵ دقیقه افزایش دهید.

    در تمرینات قدرتی از وزنه‌های سنگین استفاده می‌شود و به دوره‌های استراحت طولانی‌تری نیاز دارید تا مطمئن شوید که همان تعداد تکرار را در ست‌های بعدی انجام می‌دهید. قدرت ذهنی و توانایی شما برای تمرکز بر روی ست سنگین نیز به استراحت طولانی‌تر نیاز دارد.

    ۸. قبل از تمرین کشش استاتیک انجام ندهید!

    از قدیم به ما گفته می‌شد قبل از تمرین، کشش ایستا انجام دهیم تا انعطاف پذیری خود را افزایش دهیم و تصور می‌شد که این کار، خطر آسیب را کاهش می‌دهد. اما این حرف برای کسی صادق است که تمام روز، بدون حرکت باشد و به این اندک کشش‌ها برای بیدار کردن بدن خشک خود نیاز داشته باشد.

    امروزه گرم کردن با انجام تمرینات پویا توصیه می‌شود تا شما را برای جلسه ورزشی یا مسابقه آماده کند. باید بدانید که کشش ایستا بر قدرت و توان تولیدی، سرعت، عملکرد پرش و چابکی شما تأثیر منفی می‌گذارد. برای افزایش قدرت بدنی‌تان، کشش استاتیک را پس از پایان تمرین خود انجام دهید.

    ۹. از عضلات کوچک غافل نشوید!

    عضلات بزرگ و قوی را همه می‌سازند، اما ورزشکاری با دیگران تفاوت دارد که هیچ عضله‌ای، حتی عضلات کوچک که بسیاری به آن‌ها اهمیت نمی‌دهند را هم تقویت کند. اگر به دنبال افزایش قدرت بدون افزایش حجم هستید باید عضلات ضعیف خود را پیدا کنید و روی آن‌ها به خوبی کار کنید. این عضلات نقش پررنگ و مهمی در افزایش قدرت بدنی شما دارند.

    نکته: نه فقط برای بالا بردن قدرت، بلکه برای حمایت از تک تک مفصل‌ها، پیشگیری از عدم تعادل و آسیب‌دیدگی هم تقویت این عضلات کوچک مهم هستند. برای داشتن یک برنامه تمرینی مناسب و مفید می‌توانید از کارشناسان ما در فیتامین کمک بگیرید.

    ۱۰. ریکاوری کافی داشته باشید!

    ریکاوری یک بخش بسیار مهم در تمرینات ورزشی است؛ فرقی ندارد هدف شما افزایش قدرت بدنی باشد یا چیز دیگری، به هرحال بدن و عضلات پس از یک جلسه تمرینی سخت، به استراحت و بازیابی نیاز دارند و این موضوع به اندازه خود تمرین مهم است.

    ریکاوری بعد از ورزش نه فقط برای بالا بردن قدرت بدنی، بلکه برای کاهش دردهای عضلانی، پیشگیری از آسیب‌دیدگی و آرام کردن ذهن لازم است؛ علاوه بر این، ریکاوری سطح انرژی را در بدن شما بالا نگه می‌دارد که برای جلسه تمرین قدرتی بعدی به آن نیاز دارید.

    برای افزایش قدرت بدنی چه بخوریم؟

    تا اینجا درباره نوع تمرین صحبت کردیم، که بسیار مهم است اما تغذیه و رژیم غذایی ورزشکار هم بسیار در عملکرد ورزشی او و قدرت عضلانی‌اش تاثیر دارد. اکنون چند راهکار مهم در رابطه با تغذیه به شما می‌گوییم که با رعایت آن‌ها به افزایش قدرت بدن خود کمک خواهید کرد.

    ۱. پروتئین را جدی بگیرید!

    مصرف پروتئین در الویت است. این ماده مغذی ضروری عضله می‌سازد و شما را سیر می‌کند. غالباً گفته می‌شود که به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، حدود ۱ گرم الی ۲ گرم پروتئین دریافت شود؛ البته تنظیم دقیق این مقدار به موارد دیگری هم بستگی دارد. بنابراین اگر ۷۰ کیلو هستید، یعنی حدود ۱۲۰ گرم پروتئین (یا بیشتر)، در طول روز نیاز دارید. برای افزایش قدرت بدنی و عضلانی، مواد غذایی مانند کراتین را که فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد را بیشتر مصرف کنید.

    خوردن پروتئین کافی

    ۲. چربی‌های مفید مصرف کنید!

    برای حفظ عملکرد طبیعی هورمون‌ها، لازم است که حداقل ۲۰ درصد کالری‌ مصرفی‌تان از چربی‌ها تامین شود و به عنوان یک ورزشکار مهم است که این چربی‌ها از منابع سالم مثل مغزیجات تامین شود. چربی‌ها التهاب را کاهش می‌دهند، سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشند و سلامت شما را تقویت می‌کنند.

    ۳. کربوهیدرات را فراموش نکنید!

    وقتی قصد حجم‌گیری ندارید؛ باید خیلی حواس‌تان به کالری دریافتی‌تان باشد. مهم است که

    وقتی قصد حجم‌گیری ندارید؛ باید خیلی حواس‌تان به کالری دریافتی‌تان باشد. مهم است که کل کالری دریافتی روزانه شما از متابولیسم پایه‌تان بیشتر نشود تا وزن و حجم اضافه نگیرید. این موضوع برای ورزشکارانی که قصد افزایش قدرت بدنی بدون افزایش حجم دارند، بدیهی است.

    گاهی به اشتباه تصور می‌شود که برای کم کردن کالری کل، حذف یا بسیار کم کردن کربوهیدرات مجاز است. نه اینطور نیست. شما برای داشتن انرژی تمرین به کربوهیدرات نیاز دارید و اتفاقا قدرت بدنی در اثر دریافت کم کربوهیدرات می‌تواند بسیار تحت تاثیر قرار گیرد.

    از اختصاص دادن ۲۰ درصد کالری روزانه به کربوهیدرات‌ها شروع کنید. کربوهیدرات‌هایی را که می‌خورید متنوع کنید، مطمئن شوید که حاوی مواد مغذی و فیبر کافی باشند. ممکن است که لازم باشد این درصد را به دلیل تطبیق یافتن با هدف‌ها و نیازهای خود تغییر دهید. بهتر است ابتدا bmr یا متابولیسم خود را اندازه گیری کنید سپس با کارشناسان ما در این رابطه مشورت کنید.

    سخن پایانی

    برای رسیدن به افزایش قدرت بدون افزایش حجم بدن خود، باید برنامه غذایی ورزشی مناسبی داشته باشید. در این مطلب مهم‌ترین و موثرترین راهکارهای افزایش قدرت بدنی را معرفی کردیم. ضمنا بهترین و موثرترین حرکات و تمرینات برای بالابردن قدرت بدنی را نیز آموزش دادیم.

    منابع : mensjournalverywellfiteatingwell

    به این مطلب امتیاز دهید
    (61 امتیاز) 4.5
    ۱۲۰ نظر
    امیر علی شامحمدی ۲۰ شهریور ۱۴۰۳

    سلام من پوکی استخوان دارم ۱۳ سالمه ۲ بار پام و ۱ بار دستم شکسته در اثر ورزش قوی هم نیستم چکار کنم قدرت بدونیم افزایش پیدا

    کارشناس فیتامین ۲۰ شهریور ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز برای دریافت مشاوره رایگان به این صفحه مراجعه کنید.

    پرهام ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

    سلام من فوتبال بازی می‌کنم و فوتبال خوب است اما به خاطر قدرت بدنی پایین به تیم های بالا تر نمیروم اما شاید با این تمرینات بدنسازی بتوانم به تیم های بالا بروم

    as ۲۹ تیر ۱۴۰۳

    سلام من ازمون عملی تربیت بدنی دارم و قدرت دستم خیلی پایینه چیکارکنم تو مدت یک هفته قدرت دستم بالاتر بره
    برای انجام ورزش هایی مثل بارفیکس نشسته

    مرضیه ۱۹ تیر ۱۴۰۳

    خوب بود من 13سالمه 7 سال که ورزش های قدرتی میکنم دوست دارم ممنون از سایت.

    فاطمه ۱۶ تیر ۱۴۰۳

    سلام
    من نرمی استخوان دارم و دکترم ورزش های کششی را برام ممنون کرده و (فورا در اثر کشش آسیب میبینم)
    ولی بهم کفته ورزش را داشته باشم
    پیشنهاد خودش پیلاتس هست
    چه ورزشی را پیشنهاد میکنید شروع کنم؟

    کارشناس فیتامین ۱۶ تیر ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه غذایی- ورزشی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشه. می‌تونید برنامه مناسبتان رو همین حالا از مربیان فیتامین بگیرید

    ×
    app-presentation