۳۴ نظر
کاهش اشتها

اشتهای خود را با این راهکارهای طلایی کاهش دهید!

تعداد بازدید

4990

زمان مطالعه

8 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۳۰ بهمن ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    آرزوی خیلی از افراد این است که با کاهش اشتها، وزن کم کنند. این جذاب است که شما بدون اینکه رنجی بابت گرسنگی و ضعف بکشید، لاغر شوید.

    بسیاری هم برای کم کردن اشتهای‌شان به دارو و قرص و مکمل رو می آورند؛ اما اثربخشی این قرص‌ها مشخص نیست، و به گفته سازمان بهداشت جهانی اغلب آن‌ها دارای عوارض جانبی حتی خطرناک هستند. در عوض، شما می‌توانید از روش‌های طبیعی برای سرکوب یا از دست دادن اشتهای خود استفاده کنید. در این مطلب، فهرستی از انواع روش‌های کاهش اشتها را به شما معرفی خواهیم کرد.

    راهکارهای تغذیه‌ای برای کم کردن اشتها

    اگر مواردی که در زیر می‌گوییم را رعایت کنید و سراغ این خوراکی‌ها بروید، قول می‌دهیم که اشتهای‌تان به طور محسوسی کم خواهد شد و هر ساعت احساس گرسنگی و ضعف نخواهید کرد.

    1. پروتئین و چربی‌های سالم بخورید!

    خوردن غذاهای غنی از پروتئین یا چربی می‌تواند هوس و میل کاذب به غذا را کاهش دهد و اشتها را سرکوب کند. همه غذاها به یک اندازه گرسنگی را برطرف نمی‌کنند. پروتئین و برخی چربی‌های خاص در مقایسه با کربوهیدرات‌ها، در رفع گرسنگی و حفظ احساس سیری طولانی مدت افراد موثرتر هستند.

    شما می‌توانید برخی از منابع کربوهیدرات را با پروتئین‌ها و چربی‌های سالم جایگزین کنید تا به کنترل اشتهای خود کمک کنید. به طور مثال از منابع زیر بیشتر استفاده کنید:

    • گوشت کم چرب قرمز
    • لوبیا و نخود و عدس
    • ماست یونانی
    • تخم مرغ
    • سویا

    نکته: همچنین توصیه می‌شود که چربی‌های سالم خود را از منابع طبیعی مانند آجیل و دانه‌ها، آووکادو و روغن زیتون دریافت کنید.

    ۲. قبل از هر وعده غذایی آب بنوشید!

    نوشیدن یک لیوان بزرگ آب مستقیماً قبل از خوردن غذا راه دیگری است که باعث می‌شود تا معده شما پر شود و کمتر غذا بخورید. در این مورد مطالعات مختلفی انجام شد و نتایج صراحتا به ما نشان داد که نوشیدن ۱.۵ لیتر آب در روز به مدت ۸ هفته باعث کاهش اشتها و وزن می‌شود و همچنین منجر به کاهش بیشتر چربی بدن خواهد شد.

    غیر از آب، خوردن پیش غذا نیز می‌تواند اشتها و میل شما را کم کند. به طور مثال یک سیب متوسط یا مقداری سالاد با سس خانگی و کم چرب قبل از وعده اصلی، حجم زیادی از معده‌تان را اشغال می‌کند و حین غذا خوردن زودتر سیر می‌شوید. اما مهم است در صورتی چنین کاری کنید که رژیم شما غنی و کامل است و با کمتر خوردن، خود را در معرض فقر غذایی قرار ندهید.

    کاهش اشتها با نوشیدن آب

    ۳. غذاهای پرفیبر را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید!

    فیبر مانند سایر غذاها هضم نمی‌شود، بنابراین مدت زمان بیشتری در بدن باقی می‌ماند. این اتفاق باعث می‌شود تا شما به مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که فیبر می‌تواند یک سرکوب کننده قوی اشتها باشد. رژیم‌های غذایی با فیبر بالا نیز باعث کاهش وزن خواهد شد. غذاهای سالم با فیبر بالا عبارتند از:

    • سیب و آووکادو
    • لوبیا و حبوبات
    • سبزیجات
    • دانه چیا
    • بادام‌ها

    ۴. شکلات تلخ بخورید!

    هم تحقیقات و هم تجربیات افراد کاملا نشان داده که شکلات تلخ یک سرکوب کننده اشتها است و به خصوص در مقایسه با شکلات شیری، تاثیر خیلی بیشتری دارد. فکر می‌کنید چگونه؟ شکلات تلخ اشتها و میل کاذب به غذا را از بین می‌برد و به دلیل خاصیت آرام بخش بودن، می‌تواند باعث شود تا استرس‌تان کم شود و دچار پرخوری عصبی نشوید.

    ۵. مقداری زنجبیل به غذا و چای خود اضافه کنید!

    مصرف مقدار کمی پودر زنجبیل اشتها را کاهش می‌دهد و شما را تا مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد، احتمالاً به دلیل اثر محرک آن بر روی سیستم گوارش این اتفاق میفتد. شما می‌توانید مقدار کمی پودر زنجبیل (یا یک تکه کوچک آن را) در غذا یا قوری دمنوش خود بیندازید.

    ۶. غذاهای حجیم ولی کم کالری را فراموش نکنید!

    اگر فقط مقدار غذای خود را کم کنید، گرسنگی بالاخره شما را شکست می‌دهد. شما نباید در رژیم‌تان، گرسنگی و ضعف را تحمل کنید؛ چراکه این کار، بیهوده و ناسالم است. پس چاره چیست؟ چاره این است که رژیم شما به قدر کافی مغذی و انرژی بخش باشد که سیر شوید اما کالری کمتری داشته باشد تا در نقصان کالری قرار بگیرید.

    برخی غذاهای مغذی و پر انرژی اما با کالری کم مثل: سبزیجات و میوه‌ها، لوبیا و حبوبات و غلات کامل هستند. خوردن مقدار زیادی از این غذاها از خالی ماندن معده جلوگیری می‌کند و همچنان به شما اجازه می‌دهد تا کالری بیشتری نسبت به مصرف خود بسوزانید.

    راهکارهای سبک زندگی برای کاهش اشتها

    اکنون با چند تغییر کوچک در سبک زندگی‌تان می‌توانید به کاهش اشتها برسید. فقط کافیست به نکات زیر به خوبی توجه کنید و آن ها را به کار ببندید.

    ۷. به خودتان استرس راه ندهید!

    غذا خوردن در حالت آرامش و عادی با غذا خوردن در حالت استرس، عصبانیت یا غم و اندوه، بسیار متفاوت است. فرقش این است که وقتی آرام هستید، فقط هنگام گرسنگی و نیاز واقعی به غذا به سراغش می‌روید و وقتی سیر شدید دست از غذا می‌کشید. از همه مهم‌تر از وعده‌ای که می‌خوردید هم لذت خواهید برد.

    اما غذا خوردن در حالت استرس و خشم و غم، شما را به صورت عصبی و کاذب گرسنه می‌کند، احتمال زیاد سراغ غذای ناسالم می‌روید، بسیار بیشتر از حالت عادی، غذا می‌خورید؛ زیرا برای سیر شدن نمی‌خورید (برای سرکوب غم و استرس می‌خورید) و در نهایت، این غذا به شما لذت و رضایتی هم نمی‌دهد. بلکه فقط شما را عصبی‌تر و مضطرب‌تر می‌کند.

    یک راه خوب برای کنترل این پرخوری عصبی، کنترل احساسات و هیجانات به خصوص اضطراب است. خواب منظم، ارتباطات اجتماعی با دوستان و خانواده و تخلیه خشم و استرس شیوه‌های سالم برای مقابله با استرس است.

    ۸. آگاهانه غذا بخورید!

    مغز نقش مهمی در تصمیم گیری اینکه فرد چه چیزی را در چه زمانی بخورد، دارد. اگر فردی در حین غذا خوردن به جای تماشای تلویزیون به غذایی که می‌خورد، توجه کند، از غذایش لذت بیشتری خواهد برد و زمان سیر شدن را به خوبی تشخیص می‌دهد.

    تحقیقات منتشر شده در ژورنال Appetite نشان می‌دهد که غذا خوردن در تاریکی باعث می‌شود تا افراد ۳۶ درصد بیشتر غذا بخورند. توجه به غذا در طول وعده غذایی به فرد کمک می‌کند تا بفهمد چه می‌خورد و چقدر می‌خورد و پرخوری نکند. یک تحقیق معتبر دیگر هم نشان داد که عدم تمرکز بر غذا خوردن، روی چاقی تأثیر میگذارد و باعث اضافه وزن افراد می‌شود.

    غذا خوردن روبروی تلویزیون

    ۹. خوب و با کیفیت بخوابید!

    مطالعات متعددی در مورد کم خوابی و تاثیر آن بر اشتها وجود دارد. به طور کلی، کمبود خواب تأثیر منفی بر بدن دارد و باعث افزایش هورمون‌های گرسنگی می‌شود. کم خوابی موجب می‌شود تا شما در طول روز هوس خوردن میان‌وعده کنید.

    مطالعات نشان می‌دهد که افرادی که خواب کافی و به اندازه ندارند، افرادی هستند که در طول روز کربوهیدرات بیشتری دریافت می‌کنند. دانشمندان معتقدند که این به دلیل میل طبیعی بدن به کربوهیدرات برای افزایش سطح انرژی و جبران کمبود انرژی‌اش ناشی از خواب کم شب گذشته است.

    لپتین، هورمونی که توسط سلول های چربی ترشح می شود و اشتها را سرکوب می کند، به شدت به طول خواب شما بستگی دارد. بنابراین کمبود خواب به طور چشمگیری بر گرسنگی تأثیر می گذارد و اگر به دنبال کاهش اشتها هستید به خواب‌تان اهمیت بیشتری دهید.

    راهکارهای ورزشی کم کننده اشتها

    حالا می‌رسیم به ورزش. در این قسمت به شما می‌گوییم چه ورزش‌هایی و به چه ترتیبی باعث کم شدن اشتهای شما خواهد شد.

    ۱۰. به صورت منظم وررزش هوازی و مقاومتی انجام دهید!

    تصوری وجود دارد مبنی بر اینکه ورزش باعث کاهش فعال شدن نواحی مغز مرتبط با هوس غذایی می‌شود. به عبارتی ورزش می‌تواند منجر به کاهش انگیزه برای خوردن غذاهای پر کالری شود و از طرفی انگیزه شما را برای خوردن غذاهای کم کالری بیشتر کند. ورزش همچنین سطح هورمون گرسنگی را تنظیم می‌کند و در عین حال احساس سیری را افزایش می‌دهد.

    اگر ورزش‌های با شدت متوسط ​​تا زیاد را انجام دهید اشتها به صورت کلی کم می‌شود، زیرا از چربی‌های ذخیره‌شده‌تان به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند، در حالی که ورزش‌های با شدت کم، مانند پیاده‌روی، شنا و دویدن، گرسنگی را افزایش می‌دهند.

    برخی تحقیقات نشان می دهد که ورزش‌های هوازی و مقاومتی به یک اندازه در تأثیرگذاری بر سطح هورمون‌ها و اندازه وعده‌های غذایی بعد از ورزش مؤثر هستند، اگرچه همانطور که گفتیم تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش با شدت بالاتر تأثیرات بیشتری بر کاهش اشتها دارد. در هر صورت برای افزایش کیفیت زندگی و کاهش اشتها پیشنهاد می‌کنیم که ورزش را وارد زندگی خود کنید. می‌توانید برای گرفتن یک برنامه اصولی و حساب‌شده روی مربیان فیتامین حساب کنید!

    میخوای تو خونه ورزش کنی ولی نمیدونی چطوری؟
    میخوای تو خونه ورزش کنی ولی نمیدونی چطوری؟
    با برنامه ورزش در منزل زیر نظر مربی به اندام دلخواهت برس!
    همین حالا شروع کن

    ۱۱. حداقل هفته‌ای یک ساعت یوگا کار کنید!

    انجام یوگا می‌تواند اشتهای شما را کاهش دهد. آرامش و تمرکزی که یوگا در شما به وجود می‌آورد، باعث می‌شود که شما نسبت به بدن خود آگاهی بیشتری داشته باشید و در نتیجه گرسنگی و سیری خود را بهتر بشناسید و گول اشتهای کاذب ناشی از خشم یا ملال را نخورید. در این صورت احتمال کمتری دارد که سراغ میان وعده‌های ناسالم بروید.

    نشان داده است که حداقل یک ساعت در هفته یوگا باعث کاهش اشتها می‌شود. از آنجایی که یوگا استرس را کاهش می‌دهد، هورمونی به نام کورتیزول را که با پرخوری مرتبط است، سرکوب می‌کند. گام به گام غذا خوردن نیز بخشی از یوگا است. این فرآیند به شما کمک می‌کند تا زمانی که سیر شدید دست از غذا بکشید.

    ورزش یوگا

    کاهش اشتهای کاذب

    اشتهای کاذب همیشه مشکلی است که کسانی که قصد کاهش وزن دارند با آن روبرو هستند. گاهی این مشکل به قدری بزرگ است که برای لاغری، فقط کافیست که اشتهای کاذب شما برطرف شود. اما چطور این اشتهای کاذب را شکست دهیم؟ باید بدانید که خوردن غذای سالم برای کاهش وزن بسیار موثرتر از کم خوردن یا نخوردن غذای ناسالم است. اگر از یک رژیم غذایی سخت پیروی می‌کنید یا کالری دریافتی خود را به مقدار زیاد کاهش داده‌اید، ممکن است آنقدر گرسنه شوید که نتوانید جلوی خود را بگیرید.

    به یاد داشته باشید که رژیم‌های غذایی سخت، قرص‌های لاغری یا مکمل‌های گیاهی برای کاهش وزن می‌توانند عواقب منفی زیادی برای بدن شما داشته باشند. راه‌های بهتری برای سرکوب اشتها و مهار گرسنگی وجود دارد. در بالا به نکته‌ها و راه‌حل‌هایی اشاره کردیم که می‌تواند به شما کمک کند تا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و وزن خود را کاهش دهید.

    قرص کاهش اشتها

    داروها و قرص‌های کاهش اشتها نوعی داروی کاهش وزن (قرص لاغری) هستند. آن‌ها بر میل مغز به خوردن تأثیر می‌گذارند.

    قرص‌های لاغری می‌توانند گرسنگی را کنترل کنند یا باعث شوند با خوردن غذای کمتر، سریع‌تر احساس سیری کنند. در نتیجه کالری کمتری دریافت می کنید و به مرور لاغر می‌شوید. وقتی استفاده از قرص‌های معتبر کاهش وزن را با رژیم غذایی و ورزش ترکیب کنید، وزن بیشتری از دست خواهید داد.

    قرص‌های کاهش اشتها چقدر موثر هستند؟

    به طور متوسط، افرادی که قرص کاهش اشتها را با تغییرات سبک زندگی (رژیم غذایی مغذی و ورزش) ترکیب می‌کنند، در عرض ۱۲ ماه ۳ تا ۹ درصد از وزن اولیه خود را از دست می‌دهند.

    چه کسانی مجازند از داروهای کاهش دهنده اشتها استفاده کنند؟

    پزشک شما ممکن است یک قرص کاهش اشتها را در صورت داشتن موارد زیر تجویز کند:

    • شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از ۳۰ (چاقی)
    • BMI  بالاتر از ۲۷ همراه با دیابت یا فشار خون بالا
    محاسبه BMI

    چه مدت می‌‌توان قرص کاهش اشتها مصرف کرد؟

    FDA  یا همان سازمان غذا و دارو، برخی از داروهای سرکوب کننده اشتها را برای استفاده کوتاه مدت ۱۲ هفته یا کمتر تأیید کرده است. اگر وزن کم می‌کنید و عوارض جانبی ندارید، ممکن است بتوانید با تأیید پزشک خود داروهای تجویزی خاصی را کمی بیشتر مصرف کنید.

    خطرات و عوارض قرص و داروی کاهش اشتها چیست؟

    ممکن است قرص کاهش اشتها باعث آسیب کبدی شوند. در صورت مشاهده علائم بیماری کبدی مانند زردی پوست یا چشم با پزشک خود تماس بگیرید. عوارض جانبی رایج‌تر عبارتند از:

    • سردرد
    • یبوست
    • خستگی
    • سرگیجه
    • سرفه کردن
    • تهوع و استفراغ
    • مشکلات خواب یا بی خوابی
    • افزایش فشار خون یا ضربان قلب
    • خشکی دهان یا تغییر در حس چشایی

    چه کسانی نباید از قرص کاهش اشتها استفاده کنند؟

    داروهای کاهش اشتها می‌توانند با داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب تداخل داشته باشند. آنها همچنین بعضی بیماری‌های خاصی را بدتر می‌کنند. این داروها برای زنان باردار یا شیرده هم ممنوع است. اگر قصد مصرف قرص و داروی کاهش اشتها یا لاغری را دارید، حتما با پزشک مشورت کنید.

    سخن پایانی

    کاهش اشتها باعث می‌شود که میل‌تان به غذا کمتر شود و در نتیجه زودتر به لاغری و کاهش وزن برسید. در این مطلب موثرترین و ساده‌ترین راهکارهای کاهش اشتها را معرفی کردیم. پیشنهاد می‌کنم قبل از اینکه سراغ داروهای لاغری بروید، این راهکارها را امتحان کنید و از تاثیر مثبت آن‌ها لذت ببرید!

    منابع: medicalnewstodaywikihow

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.5/5 - (52 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    کسری ۲۳ تیر ۱۴۰۲

    سلام من ۱۴سالمه قدم ۱۶۰وزنم ۶۴ورزش میکنم بدنم یکم فرم داره و اصلا چاق دیده نمیشم ولی وزنم خیلی زیاده میخوام لاغر بشم این توصیه هایی ک گفتین اگر انجام بدیم میتونم ت چند وقت وزن کم کنم

    کارشناس فیتامین ۲۶ تیر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بهتره به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید و طبق برنامه اصولی و مناسبی پبش برید.

    Nd ۱۲ تیر ۱۴۰۲

    سلام بنده ۱۴ سالم هستش قدم ۱۵۰ و وزنم ۴۵ هستش ولی بازم شکم دارمشکمم بزرگ شده و طبقه طبقه شده حالا میترسم چاق تر بشم میخوام شکمم تخت بشه
    انگار شکمم ورم داره ولی چاق نیستم
    راهکار درمانی هست ؟

    کارشناس فیتامین ۱۷ تیر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه ورزشی غذایی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشد. برای دریافت مشاوره و برنامه‌تان عدد 12 را به شماره 10009848 ارسال کنید

    هادی ۰۶ تیر ۱۴۰۲

    دکتر جان من ۲۵ سالمه قدم ۱۸٠ وزنم ۱٠٠ ولی ورزشکارمو هیکلی چون رشته ورزشم بدن سازیه و پر خوری میکردم و حجم عضله میگرفتم الان ب خاطر شغلم نمیتونم برم ولی معدم بزرگ شده🤦🏻بازم همو اندازه میخورم و چاق میشم هی و نمیتونم جلو خوردنمو بگیرم مثلا با اب هویج و هندونه معدمو پر میکنم سیر میشم بعد نیم ساعت بازم گرسنگی میکشم من چ کار کنم اخه من همیشه گرسنمه

    کارشناس فیتامین ۰۷ تیر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه ورزشی غذایی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشد. می‌تونید در منزل و بدون وسیله هم به راحتی تمرین کنید. در این خصوص با مربیان فیتامین مشورت کنید و مناسب‌ترین برنامه خود را دریافت کنید برای دریافت مشاوره و برنامه تان عدد 12 را به شماره 10009848 ارسال کنید

    بهناز ۰۴ تیر ۱۴۰۲

    مطالب خوبی را بیان کردند، اما من مدتهاست که رژیمهای مختلفی را امتحان کردم به جهت سخت بودن نیمه کاره رهاشون کردم و اون چند کیلویی که کم کرده بودم برگشت ، الان فقط به فکر عمل،جراحی معده هستم

    کارشناس فیتامین ۰۵ تیر ۱۴۰۲

    بهناز عزیز همچنان به شما ورزش و تغذیه مناسب و سالم رو توصیه می‌کنیم. لازم نیست که رژیم های سخت بگیرید. با یک برنامه غذایی ورزشی اصولی و اختصاصی پیش بروید. بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه ورزشی غذایی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشد برای دریافت مشاوره و برنامه تان عدد 12 را به شماره 10009848 ارسال کنید

    محمد ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

    مطالب خوبی بود امیدوارم که با بکار گیری موارد بالا بتونم وزنم را کاهش بدم.
    با آرزوی موفقیت برای شما

    کارشناس فیتامین ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

    موفق باشید دوست عزیز

    ×
    app-presentation