معرفی کامل ورزش کراس فیت

کراس فیت چیست
فهرست مطالب

    وقتی اسم کراس فیت می‌آید، اکثر ما تصور می‌کنیم با ورزشی سنگین، پرجنب و جوش و نفسگیر مواجه‌ایم؛ اما واقعیت کراس فیت چیست؟ چه نوع ورزشی است و چه چالش‌هایی برای ما ایجاد خواهد کرد؟ آیا ما را لاغر می‌کند؟

    اگر قصد شرکت در کلاس کراسفیت را دارید یا می‌‎خواهید آن را بهتر بشناسید، پیشنهاد می‌کنم که حتما با ما همراه شوید تا به طور کامل این ورزش، مزایا، معایب و حرکاتش را به شما معرفی کنیم.

    کراس فیت (CrossFit) چیست؟

    کراس فیت یک رشته ورزشی همه جانبه است و تمام ابعاد ورزشی را در بر می‌گیرد. هدف از خلق این رشته ورزشی، افزایش تواناییِ کلی بدن مثل قدرت تحمل، استقامت، انعطاف‌پذیری، سرعت، هماهنگی و تعادل است.

    درحقیقت، این ورزش ترکیبی از رشته‌های مختلف ژیمناستیک، وزنه‌برداری، تمرینات اینتروال شدت بالا، هوازی، تمرین سرعت و استقامت است.

    کراس فیت چیست

    تاریخچه کراس فیت

    این ورزش در اواخر سال ۱۹۹۰ توسط گرک گلسمن و لورن جنای طراحی شد. آن‌ها یک باشگاه ورزشی به نام کراس فیت تأسیس کردند و خیلی زود در تمام آمریکا و جهان شعبه‌هایی از این باشگاه بازگشایی شد.

    مزایای تمرینات کراس فیت

    این تمرینات مزایا و فواید متعددی دارد که در این قسمت به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    ۱. تقویت بدن

    تمرینات قدرتی یکی از اساسی‌ترین مزیت‌های کراس فیت است. پس اگر دنبال بدنی قوی هستید از رشته کراسفیت بهره ببرید. چرا که این ورزش با تقویت عضلات و افزایش استقامت بدن در نهایت منجر به افزیش توان کلی بدن می‌شود.

    نکات

    • با کراس فیت عضلات حجم نمی‌گیرد؛
    • کراسفیت برای کاهش وزن لازم است، اما ضروری نیست؛
    • کراس فیت یک رشته ورزشی پایه برای وزنه برداری است.

    ۲. خاصیت فانکشنال

    یکی دیگر از جنبه‌های ورزشی کراس فیت، فانکشنال بودن تمرینات است. اگر تمرینات فانکشنال باشد، می‌توان کارهای روزمره را با قدرت بیشتر و بدون خستگی مفرط انجام داد. از آنجایی که تمرینات در کراس فیت شامل حرکات قدرتی است، پس می‌توان از ویژگی فانکشنال بودن آن نیز بهره برد.

    ۳. مقرون به صرفه

    تمامی رشته‌های ورزشی در داشتن اندامی متناسب به شما کمک خواهد کرد؛ اما باید در نظر بگیرید که میزان تأثیرگذاری کدام یک از این رشته‌های ورزشی در تناسب اندام نقش بیشتری دارد.

    باتوجه به این موضوع، کراس فیت جنبه‌های مختلف ورزشی را شامل می‌شود، از جمله: تمرینات قدرتی، تمرینات هیت و تمرینات هوازی. بنابراین در تناسب اندام هم می‌توان روی این رشته‌ی ورزشی حساب باز کرد.

    ۴. افزایش انعطاف پذیری

    تمرینات سخت و طاقت‌فرسا در کراس فیت یک تصور اشتباه در بین ورزشکاران حرفه‌ای یا افراد مبتدی است. شاید این تصور به‌خاطر استفاده از وزنه‌های سنگین و تمرینات مختلف باشد، اما در برنامه تمرینی کراس فیت، تمرینات ساده و آرام نیز وجود دارد، از جمله: تمرینات کششی و تعادلی، تمرینات گرم‌کردن و سرد‌کردن. پس شما حین انجام این تمرینات با یک رشته ورزشی انعطاف‌پذیر روبه‌رو هستید که آمادگی جسمانی را نیز افزایش می‌دهد.

    نکته: برای کاهش آسیب در تمرینات کششی و انعطاف، می‌توان تمرینات انعطاف پذیری و موبلیتی (دامنه حرکتی و ثبات مفصل) را با هم ترکیب کرد.

    ۵. تنوع و خلاقیت

    یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای کراس فیت، تنوع در تمرینات است. یعنی می‌توان تمرینات هوازی، اینتروال و قدرتی را در یک روز یا به صورت هم‌زمان انجام داد. پس اگر دنبال یک ورزش هیجان‌انگیز هستید، کراسفیت انتخاب خوبی است.

    چون می‌توان خلاقانه عمل کرد و با ترکیب حرکات، تمرینات جدیدی طراحی کرد، تمریناتی چون: وزنه‌های آزاد، تمرین با لاستیک، طناب زدن، حمل کیسه‌های شن، کار با حلقه، پرتاب مدیسن بال، تمرینات هیت ایستگاهی یا چالش‌های تعادلی مختلف.

    تنوع ورزش کراس فیت

    ۶. برگزاری مسابقات بین المللی

    همه افراد در کلاس کراس فیت برای یک هدف یکسان تمرین نمی‌کنند. برخی افراد به قصد تناسب اندام و برخی دیگر برای آماده شدن در مسابقات به این رشته ورزشی روی آورده‌اند.

    در این مسابقات بین المللی که طرفداران زیادی دارد؛ قهرمان، کسی است که بتواند زمان انجام آیتم‌ها یا تعداد سیکل حرکتی را به حداقل برساند. ناگفته نماند، ماهیت این مسابقات ایجاد هیجان و رقابت است. بنابراین اگر به این مسابقات علاقه‌ای ندارید، فقط برای اهداف خود تمرین کنید و لذت ببرید.

    معایب حرکات کراس فیت

    حالا که مزایای کراسفیت را برشمردیم بهتر است که از معایب احتمالی آن نیز بگوییم:

    ۱. ریسک‌پذیری بالا

    در سال ۲۰۰۵ طی مصاحبه‌ای با آقای گلسمن (مخترع ورزش کراس فیت)، او حرف عجیبی زد: «بگذارید صادق باشم، کراس فیت می‌تواند شما را بکشد!». منظور او آسیب‌ها و جراحاتی بود که تمرینات سخت کراسفیت برای ورزشکاران ایجاد می‌کند.

    این آسیب‌ها با میزان آسیب‌دیدگی در ورزش وزنه‌برداری و پاورلیفتینگ برابری دارد. یکی‌ از بارزترین مشکلات افراد بخصوص ورزشکاران تازه‌کار در این ورزش، پیچ خوردگی، آسیب مفاصل، کشیدگی ماهیچه و حتی پارگی لیگامنت‌ها در این تمریناته.

    ۲. عدم توجه به فرم و ساختار

    کراس فیت یک ورزش ترکیبی است که در آن از رشته‌های مختلف برای تمرین استفاده می‌شود. دقیقا به‌خاطر همین ویژگی، ورزشکاران از جزئیات فنی حرکات آگاهی ندارند و با افزایش سرعت در تمرینات، فرم صحیح حرکات نیز اجرا نمی‌شود.

    به‌طور قطع می‌توان گفت، مهم‌ترین دلیل آسیب‌دیدگی‌ها همین موضوع است. پس برای کاهش خطرات و آسیب‌ها در این ورزش، باید آن را اصولی انجام داد. بدین منظور می‌توانید با کارشناسان حرفه‌ای فیتامین مشورت کنید و برنامه‌ای بدون ریسک را تحویل بگیرید.

    به مشاوره نیاز دارید؟
    برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامین شماره همراه خود را ثبت کنید، ما با شما تماس می گیریم.

    ۳. ایجاد یک تصویر ناسالم از درد

    از گذشته‌های دور تا همین اواخر، احساس درد در عضلات پس از تمرینات ورزشی یک نکته مثبت بود؛ اما امروزه احساس درد در حین ورزش یا پس از آن در مواردی نشان‌دهنده مشکل یا آسیب به بدن است.

    در تمرینات سختی مانند کراس فیت نیز به ورزشکاران توصیه می‌شد با وجود درد، به تمرین ادامه دهند و این باعث آسیب بیشتر می‌شد. خوشبختانه آگاهی بخشی‌ها نتیجه داده و اکنون درد در حقیقت نشان‌دهنده بروز مشکل است.

    کراس فیت برای بانوان | راهنمای کراس فیت بانوان

    اگر به‌عنوان یک بانو کراس فیت را آغاز کرده‌اید به شما تبریک می‌گوییم. خوشبختانه در کراس فیت زنان هم پا به پای مردان پیش می‌آیند و از این ورزش حرفه‌ای لذت می‌برند.

    این ورزش برای بانوان مناسب است چون با انجام آن، آمادگی جسمانی و سلامتی به طرز چشمگیری بهبود می‌یابد. برای شروع، توصیه می‌کنیم به این نکات نگاهی داشته باشید تا مسیر امن‌تری را طی انجام کراس فیت تجربه کنید.

    کراس فیت بانوان

    آشنایی با حرکات کراسفیت

    بهتر است قبل از آشنایی با حرکات ورزشیِ کراس فیت با اصطلاحات و چگونگی برگزاری کلاس آموزشی آن آشنا شوید. چرا که این ورزش اصطلاحات و قواعد آموزشی خاص خود را دارد، در ادامه با مطالب فیتامین همراه باشید.

    آموزش اصطلاحات و فوت و فن CrossFit

    از آنجایی‌که کلاس کراس ‌فیت یک جامعه مجزا تلقی می‌شود، پس قطعاً زبان خاص خودش را دارد. همیشه در این کلاس، یک شخص آموزش‌ دهنده حضور دارد که همه تابع دستوراتش هستند و به آن مربی می‌گویند. اما محیط باشگاه را در زبان کراس‌ فیتی، Box یا جعبه می‌نامند. همچنین به برنامه روتین هم WOD می‌گویند.

    AMRAP نیز یعنی باید تمام تلاش خود را بکنید تا در یک زمان مشخص به اندازه توان، تمرینات زیادی را تکرار کنید. به‌طور کلی فلسفه اجتماعی خلق کراسفیت، افزایش آمادگی جسمانی افراد برای دست‌و‌پنجه نرم‌ کردن با چالش‌های زندگی است. شاید بتوان گفت، برنامه کراس ‌فیت برای افزایش قدرت و بهره‌وری کارساز است.

    صفر تا صد کراس فیت

    سخن پایانی

    کراس فیت یک ورزش جامع و مهیج است و از ترکیب حرکات چندین رشته ورزشی ایجاد شده است. انجام تمرینات کراس‌فیت، فواید زیادی برای شما خواهد داشت و شما را قوی‌تر و سرعت‌عمل‌تان را بیشتر می‌کند. این ورزش برای زنان و مردان مناسب است و همه می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

    هر سوالی درباره کراس فیت دارید را در بخش نظرات ثبت کنید تا کارشناسان ما خیلی زود پاسخ شما را بدهند.

    منبع: crossfit

    برچسب ها:
    به این مطلب امتیاز دهید
    (87 امتیاز) 4.4
    ۳۹۸ نظر
    پرنیان ۱۸ خرداد ۱۴۰۱

    سلام ورزش کراس فیت برای پسر بچه ی ۱۱ ساله مناسبه ؟؟

    کارشناس فیتامین ۱۸ خرداد ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز کراسفیت تمرین سنگینی داره و بهتره در سن بالاتری انجام بشه

    مهدی ۰۷ خرداد ۱۴۰۱

    سلام من مچ دوتا وام آسیب دیدگی دارن و به یکم پیچ خوردگی فوری مچ پاهام در میرن ،این ورزش خوبه و تقویت میکنه؟ قدم۱۸۷وزنم۹۵

    کارشناس فیتامین ۰۷ خرداد ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز کراسفیت تمرین سنگینی هست وشما باید بعد از بهبودی کامل تمرین و شروع کنید

    Zeynab ۰۵ خرداد ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر..ببخشید من مشکل دیسک کمر دارم بدنسازی بهتره کارکنم یا کراسفیت

    کارشناس فیتامین ۰۵ خرداد ۱۴۰۱

    سلام دوست زیز به دلیل اسیب شما بدنسازی یهتر هست

    Erfanimani ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام ببخشید من کشتی گیرم شانه ام مشکل در رفتگی داره برای درمانش کراسفیت گزینه خوبی است بنظرتون ؟

    کارشناس فیتامین ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز بله

    باران ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام
    اگر کراس فیت را در سن بالای 40 سال شروع کنیم ضرری نداره و میشه انجام داد؟

    کارشناس فیتامین ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز بله هیچ مشکلی نداره

    ×
    app-presentation