بدون نظر
کم کاری تیروئید

 تاثیر ورزش بر کم کاری تیروئید

تعداد بازدید

1996

زمان مطالعه

5 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
فهرست مطالب

    حتما شما هم به افرادی برخورده‌اید که با وجود داشتن رژیم غذایی، همچنان اضافه وزن دارند و خودشان علت را کم کاری تیروئید می‌دانند. در واقع کم کاری تیروئید، متابولیسم بدن شما را پایین می‌آورد. در این صورت برای لاغر شدن و کاهش وزن مسیر سخت‌تری خواهید داشت.
    در این مطلب ابتدا تمام مسائل مربوط به این بیماری را بررسی می‌کنیم؛ سپس به شما می‌گوییم که آیا می‌توان با ورزش این مشکل را کنترل کرد و کم کاری تیروئید را بهبود بخشید؟

    کم کاری تیروئید چیست؟

    کم کاری تیروئید یک بیماری شایع است که همان‌طور که از نام آن پیداست؛ غده تیروئید کم کاری می‌کند. یعنی غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید را در جریان خون ترشح نمی‌کند. این کم کاری باعث می‌شود تا متابولیسم شما کند شود و کل بدن‌تان تحت تاثیر این موضوع قرار گیرد.

    کم کاری تیروئید که تیروئید کم کار نیز نامیده می‌شود، می‌تواند باعث احساس خستگی، افزایش وزن و ناتوانی در تحمل دمای سرد شود. درمان اصلی کم کاری تیروئید، درمان هورمونی است.

    علائم و نشانه‌های کم کاری تیروئید

    علائم و نشانه‌های تیروئیدی که کم کار است، بسته به شدت کم کاری می‌تواند متفاوت باشد. این علائم به آهستگی و اغلب طی چند سال بروز پیدا می‌کنند؛ طوری که فرد بیمار شاید متوجه نشود.

    در ابتدا، ممکن است به سختی متوجه علائم کم کاری تیروئید، مانند خستگی و افزایش وزن شوید؛ یا ممکن است به سادگی آن‌ها را به افزایش سن نسبت دهید. اما همان‌طور که متابولیسم شما کُندتر و کُندتر می‌شود علائم و مشکلات بیشتری آشکار می‌شود. علائم و نشانه‌های کم کاری تیروئید، ممکن است که شامل موارد زیر باشد:

    • خستگی
    • افزایش حساسیت به سرما
    • یبوست
    • پوست خشک
    • افزایش وزن
    • صورت پف کرده
    • گرفتگی صدا
    • ضعف عضلانی
    • افزایش سطح کلسترول خون
    • درد عضلانی، حساسیت و سفتی
    • درد، سفتی یا تورم در مفاصل
    • دوره‌های قاعدگی نامنظم
    • نازک شدن مو
    • کند شدن ضربان قلب
    • افسردگی
    • حافظه ضعیف
    • بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)
    کم کاری تیروئید

    چه چیزی باعث کم کاری تیروئید می‌شود؟ | دلایل کم‌کاری تیروئید

    کم کاری تیروئید می‌تواند یک علت اولیه یا یک علت ثانویه داشته باشد. علت اولیه وضعیتی است که مستقیماً بر تیروئید تأثیر می‌گذارد و باعث ایجاد سطوح پایین هورمون‌های تیروئید می‌شود. اما علت ثانویه چیزی است که باعث از کار افتادن غده هیپوفیز می‌شود، به این معنی که نمی‌تواند هورمون محرک تیروئید (TSH) را برای متعادل کردن هورمون‌های تیروئید به تیروئید بفرستد. پیچیده شد؟ نگران نباشید همه را توضیح خواهیم داد.

    علل اولیه کم کاری تیروئید بسیار شایع‌تر است. شایع‌ترین این علل، یک بیماری خودایمنی به نام بیماری هاشیموتو است. این بیماری که تیروئیدیت هاشیموتو یا تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن نیز نامیده می‌شود، ارثی است (از طریق یک خانواده منتقل می‌شود). در بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله کرده و به آن آسیب می‌رساند. این امر از تولید و ترشح کافی هورمون تیروئید توسط تیروئید جلوگیری می‌کند.

    سایر علل اصلی کم کاری تیروئید

    علل اولیه تیروئید کم کار را گفتیم، اکنون سایر دلایل اصلی این مشکل را معرفی می‌کنیم:

    • تیروئیدیت (التهاب تیروئید)
    • درمان پرکاری تیروئید (گاهی درمان پرکاری تیروئید منجر به کم کاری می‌شود)
    • کمبود یُد (نداشتن یُد کافی – ماده معدنی تیروئید شما برای تولید هورمون‌ها)
    • شرایط ارثی (بیماری از طریق خانواده شما منتقل می‌شود)
    • در برخی موارد، تیروئیدیت ممکن است پس از بارداری (تیروئیدیت پس از زایمان) یا یک بیماری ویروسی رخ دهد.

    این بیماری اغلب زنان میانسال را درگیر می‌کند، اما می‌تواند در مردان و کودکان هم رخ دهد. خوشبختانه به طور کلی، کم کاری تیروئید یک بیماری قابل درمان است. می‌توان آن را به سادگی با داروهای منظم و معاینه منظم توسط پزشک کنترل کرد.

    علل کم کاری تیروئید

    تاثیر ورزش بر کم کاری تیروئید

    اگر دچار علائم کم کاری تیروئید هستید بهترین کار این است که در همان ابتدا با پزشک مشورت کنید و روش درمانی مناسبی برای خود در پیش بگیرید. سپس در زمانی که وضعیت شما با دارو به خوبی در حال کنترل شدن است، ورزش می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.

    مصرف روزانه دارو (در صورتی که دکتر تجویز کرده باشد) تنها راه برای بازگرداندن سطح تیروئید به حالت عادی است. با این حال، ورزش می‌تواند اثرات مفیدی برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید داشته باشد و به مبارزه با اثرات منفی برخی از علائم مانند افزایش وزن، افسردگی، سفتی، درد مفاصل و ضعف عضلانی کمک کند.

    مهم‌ترین و اولین کاری که می‌توان برای کم کاری تیروئید انجام داد این است که به پزشک متخصص مراجعه کنید و مطمئن شوید که دوز مناسبی از داروهای تیروئید را دریافت می‌کنید، اما قدم بعدی در لیست کارهایی که باید انجام دهید؛ ورزش است. ورزش منظم بخش مهمی در مدیریت علائم کم کاری تیروئید است.

    چگونه انجام ورزش به کنترل تیروئید کم کار کمک می‌کند؟

    هنگامی که تیروئید کم کار دارید، انجام تمرینات ورزشی می‌تواند به موارد زیر کمک کند:

    1. سطح انرژی را بهبود بخشید.
    2. وزن خود را کنترل کنید.
    3. توده عضلانی بسازید.
    4. دردهای مفصلی را تسکین دهید.
    5. علائم افسردگی را از بین ببرید.
    تاثیر ورزش بر کم کاری تیروئید

    چه نوع تمرینی برای کم کاری تیروئید بهتر است؟

    فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید. این فعالیت می‌تواند شامل پیاده روی، دویدن، شنا یا ورزش در باشگاه باشد. برنامه تمرینات ایروبیک کم شدت و تمرینات قدرتی احتمالا بهترین نوع ورزش برای کم کاری تیروئید است.

    ایروبیک کم فشار می‌تواند ضربان قلب را بدون اعمال فشار زیاد روی مفاصل افزایش دهد. تمرینات ثابت، تردمیل، دستگاه الپتیکال، یا حتی پیاده روی، گزینه‌های عالی برای تمرینات قلبی هستند. یوگا و پیلاتس همچنین می‌توانند قدرت عضلات عمقی و میان تنه شما را بهبود بخشند و به کاهش درد کمر و لگن شما کمک کنند.

    سعی کنید سه بار در هفته به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به برنامه ورزشی خود پایبند باشید و آن را با تغذیه سالم ترکیب کنید. مثل همیشه توصیه می‌کنیم که به آرامی شروع کنید و در حین پیشرفت، شدت تمرین‌تان را بیشتر کنید. ضمنا برای هر تغییری با پزشک خود مشورت کنید.

    به یاد داشته باشید، اگر در ابتدا برنامه سنگینی را بردارید، ممکن است که دچار آسیب شوید یا دلزده شوید و تمرین را رها کنید. هدف خود را به مرور پیشرفت کردن قرار دهید؛ نه به کمال رسیدن در مدت یک هفته.

    سخن پایانی

    کم کاری تیروئید یکی از مشکلات شایع است که تعداد زیادی از افراد به آن دچار هستند. این مشکل باعث می‌شود تا متابولیسم بدن کاهش و وزن شما افزایش یابد. خوشبختانه کم کاری تیروئید به راحتی قابل درمان است. انجام ورزش کم شدت و منظم به کنترل این بیماری کمک زیادی خواهد کرد.

    منابع : my.clevelandclinicsinglecare

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.2/5 - (13 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    ×
    app-presentation