۲۷۹ نظر
تمرینات فیتنس

فیتنس چیست ؛ تفاوت فیتنس و بدنسازی

تعداد بازدید

15177

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۲۶ تیر ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    این روزها تمام دغدغه‌تان این شده است که بدنی متناسب داشته باشید؟ مدام عضلات لاغر و ضعیف بازوهایتان را نگاه می‌کنید و ناامید می‌شوید؟

    نمی دانید از کجا شروع کنید؟ ما به شما خواهیم گفت. اما ابتدا باید درباره روش های لاغری یا پرورش اندام اطلاعاتی کسب کنید. فیتنس بدنسازی یکی از راه های رسیدن شما به اندامی ایده آل است.

    شما از طریق کنترل رژیم غذایی و ورزش می توانید به وزن یا اندام ایده آل تان برسید. در این مقاله مواردی را درباره فیتنس-بدنسازی و رژیم غذایی مناسب هر کدام بررسی می کنیم.

    فیتنس چیست؟

    فیتنس به شاخه ورزشی گفته می شود که همراه با حرکات ریتمیک و آکروبایتک است. فیتنس در کنار رژیم غذایی مناسب چربی بدن را به کمترین حد خود می رساند. همچنین فرم بدن را به صورت ایده آل تغییر می دهد. به طور کلی هدف اصلی فیتنس کاهش چربی های بدن و متعادل کردن وزن است. دراین رشته ورزشی جذاب چیزی به نام عضلات حجیم و بدن های رگدار وجود ندارد.

    در حقیقت اگر می خواهید یک اندام زیبا و جمع و جور داشته باشید. بهتر است سراغ تمرینات فیتنس بروید. در این نوع ورزش افزایش توده عضلانی ملاک نیست و می توان چربی ها را تا حد بسیار زیادی از بین برد.

    بدنسازی فیتنس در خانه

    انواع رشته‌های فیتنس

    فیتنس شامل سه رشته تمرین هستند، شامل: ایروبیک، اماده سازی عضلات و کاهش توده چربی. شما باید تمام این تمرین‌ها را بسته به بدنی که می‌خواهید بسازید، انجام دهید. همچنین در این رشته ورزشی ورزیدگی عضلات و انعطاف پذیری مفاصل اهمیت دارد و نیاز به حجیم کردن و پرسایز کردن  آن ها نیست. جلسات تمرینی این ورزشکاران معمولا ۳ تا ۵ روز در هفته است.

    تمرینات فیتنس پرفشارو با شدت بالا نیستند و نیاز به تغذیه ی با کربوهیدارت بالا همچون دوران حجم‌ ندارد. چون هدف پرورش اندام و هایپرتروفی عضلات نیست. تغذیه در این ورزش بسیار اهمیت دارد و به تقویت قوای از دست رفته کمک می کند. استفاده از شیک پروتئین پس از انجام تمرینات برای تمامی افراد مبتدی و حرفه ای توصیه می شود.

    تغذیه فیتنس کاران

    به طور کلی تغذیه ورزشکاران این رشته شامل: میوه و سبزی و پروتئین به مقدار متعادل است. در پرورش اندام از مقدار پروتئین بیشتری استفاده می شود تا بدن حجم بگیرد. اما در فیتنس فقط کاهش چربی و تناسب اندام مدنظر است. همچنین استفاده از مکمل نیز بسیار اندک و محدود استفاده میشود .

    تمرینات فیتنس با اهداف زیر اجرا و دنبال میشود: کشش و انعطاف پذیری عضلات ، تقویت عضلات، آمادگیِ جسمانی و آمادگیِ قلبی – عروقی. فیتنس کارها می توانند برای تقویت عضلات از وزنه با شدت کمتر نیز استفاده می کنند.

    مزایای فیتنس

    فیتنس برای تمامی سنین و حتی بانوان بسیار مفید است. البته قبل از شروع هر تمرینی بهتر است زیرنظر متخصصین فیتامین قرار بگیرد تا حین انجام حرکات دچار مشکل نشوید. فیتنس تمریناتی است که مهره ی کامل کننده یک بدن اماده است. مزیت های آن شامل:

    •  افزایش نسبی قدرت بدنی؛
    •  بهبود عملکرد ورزشی؛
    •  افزایش چربی سوزی بدن؛
    •  کاهش استرس و اضطراب؛
    •   تقویت بافت های هم‌بند و رباط ها و مقاوم‌سازی مفاصل؛

    بدنسازی (پرورش اندام) چیست؟

    پرورش اندام به انجام تمرینات سخت با وزنه های سنگین برای رشد و حجیم کردن عضلات گفته می شود. پرورش اندام در کنار برنامه غذایی اصولی و استاندارد می تواند نتیجه مثبت داشته باشد. این افراد باید مقدار بسیار زیادی پروتئین به صورت روزانه مصرف کنند. تا با قدرت به انجام حرکات و عضله سازی منجر شود.

    برنامه غذایی بدنسازان

    برنامه غذایی بدنسازان شامل موادی چون: پروتئین (گوشت سفید، ماهی، تخم‌مرغ)، کربوهیدرات، میوه‌جات و سبزی‌جات و چربی سالم است.

    همچنین بدنسازان از مکمل های غذایی برای افزایش عضلات و ریکاوری سریعتر استفاده می کنند. مصرف شیک پروتئین بعد از انجام تمرینات ضروری است. چرا که با انجام تمرینات بدنسازی مقدار قابل توجهی از گلیکوژن بدنتان برای سوخت استفاده می شود. بنابراین با مصرف شیک پروتینی که حاوی کربوهیدرات و پروتئین است مقداری از کلیگوژن از دست رفته عضلات جایگزین می شود.

    پس اگر قصد حجیم کردن عضلات خود را دارید. بهتر است سراغ پرورش اندام بروید و نگران انجام نادرست تمرینات نباشید. چرا که با مشورت با مربیان متخصص فیتامین می‌توانید یک برنامه غذایی و تمرینی درست و اصولی را دنبال کنید.

    ویژگی های تمرینات فیتنس

    تمرینات فیتنس به دو شکل انجام می شوند: تمرینات کل بدن (FULL BODY) و تمرین بر روی قسمتی از بدن.

    ۱. تمرینات کل بدن

    تمرینات کل بدن به تمریناتی گفته می شود که در یک جلسه روی تمامی یا اکثر عضلات بدن انجام می شود. در این نوع تمرین تمام گروه های عضلانی درگیر می شوند. حرکت های ددلیفت و اسکوات از بهترین حرکات برای درگیر کردن عضلات کل بدن است. وقتی سراغ این حرکات کلی می روید باید از وزنه های سنگین استفاده کنید.

    این تمرینات وقتی نتیجه درستی می دهند که از وزنه های سنگین استفاده شود. چرا که نیازی به ذخیره انرژی برای انجام حرکات دیگر ندارید. همچنین این نوع تمرین هر دو سه روز یکبار انجام می شود. پس در روزهای خالی می توانید به چربی سوزی و کاهش وزن کلی بدن بپردازید. از دیگر مزایای این حرکت صرفه جویی در زمان و بهبود سلامت قلب و عروق است.

    فیتنس یا بدنسازی

    ۳. تمرینات مختص هر گروه عضلانی

    در این نوع تمرین از حرکاتی استفاده می شود که هر کدام مختص قسمتی از بدن است. برای انجام این تمرینات باید از یک حرکت پایه و ترکیبی با وزنه های سنگین استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

    مثلاً برای درگیر کردن عضلات سینه، بهتر است به سراغ پرس سینه یا پرس سینه تخت بروید. برای عضلات پشت، بارفیکس یا هالتر خم و برای پاها هیچ چیزی نمی تواند جای اسکوات را بگیرد. شما می توانید این حرکات را در ۲ تا ۴ ست با ۱۰ تا ۱۲ تکرار در برنامه خود قرار دهید.

    نکته: بهتر است در تمامی تمرینات هر چند وقت یکبار ترتیب حرکات را تغییر دهید. این تغییرات می تواند در روند تمرین تان تأثیر مثبت بگذارد. و بهترین گزینه زیرنظر مربی و متخصص تمرین کردن است تا بتوانید در کمترین زمان بالاترین بازدهی را داشته باشید.

    رشته های زیر مجموعه بدنسازی

    در زیر رشته‌های بدنسازی را برای شما توضیح داده‌ایم که می‌توانید با توجه به هدف خود هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنید.

    بادی بیلدینگ (پرورش اندام)

    هدف از بادی بیلدینگ (پرورش اندام) افزایش حجم و عضله سازی است. بنابراین به اندازه توان فرد تمرینات با وزنه به صورت پر تکرار در برنامه روزانه فرد قرار دارد.

    فیتنس

    فیتنس  یکی از پرطرفدارترین رشته‌های بدنسازی است که بر تناسب اندام، افزایش توان بدنی، فرم‌دهی و تفکیک عضلات بدن تمرکز دارد. در فیتنس با این‌که عضله‌ سازی انجام می‌شود، اما تمرکز بر کار با وزنه‌های سنگین و عضله ‌سازی نیست. هدف این رشته ورزشی تناسب اندام و درصد چربی کم است.

    پاورلیفتینگ – وزنه‌برداری

    در این رشته تخصصی، ورزشکار با وزنه‌های سنگین تمرین می‌کند و هدفش رکورد زدن در بلند کردنِ وزنه‌هاست. در این رشته ورزشی دیگر تناسب اندام مطرح نیست. حتی خیلی از وزنه ‌برداران چربی زیادی دارند.

    پاورلیفتینگ

    بدنسازی یا فیتنس کدام را انتخاب کنم؟

    این‌که برای شما چه رشته ورزشی مناسب است. به توده بدنی و خواست خودتان بستگی دارد. اینکه ابتدا هدف خود را مشخص کنید. یک اندام متناسب و ایده ال می‌خواهید. یا اینکه می‌خواهید افزایش حجم داشته باشید و به پرورش عضلات بپردازید. در این مقاله با رشته های فیتنس و بدنسازی آشنا شدید که هر دو در خانواده پرورش اندام جای دارند.

    پس می توانید بهتر تصمیم بگیرید کدام یکی را انتخاب کنید. بعد از این که تصمیم تان درباره انتخاب این دو رشته قطعی شد. حال باید دنبال برنامه مناسب برای مسیر انتخابی داشته باشید. خودتان می توانید این برنامه را خودتان یا دیگری تنظیم کند؟مسلما نه.

    چرا که هیچ تخصص و مهارتی در میان نیست. پس کار را به مربیان متخصص فیتامین بسپارید و یک برنامه اصولی از آنها دریافت کنید و به نتیجه مطلوب دست یابید.

    میخوای سیکس پک داشته باشی؟
    میخوای سیکس پک داشته باشی؟
    با برنامه بدنسازی فیتامین اصولی به اندام دلخواهت برس!
    میخوام ورزش کنم

    سخن پایانی

    در این مقاله اطلاعاتی درباره بدنسازی فیتنس و ویژگی های هر کدام ارائه شد. طبق این اطلاعات فیتنس و پررش اندام در یک خانواده جای دارند. فقط از لحاظ نوع تعذیه، زمان و شدت تمرینات متفاوت است. فیتنس در رسیدن شما به اندامی ایده آل و رشد و تقویت عضلات کمک می کند. بنابراین هر دو یک نقطه اشتراک دارند آن هم بدنسازی است.

    برنامه بدنسازی در مجموعه فیتامین بر اساس بهترین اصول تمرینی مثل سیستم تمرین هرمی و تکنیک سوپر به‌صورت مبتدی و حرفه ای طراحی شده است.

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.6/5 - (73 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    منیژه ۲۵ فروردین ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید ممنون از مطالب آموزنده و راهنماییتون خیلی خوشحالم که جواب تک تک نظرها رو میگید و اهمیت میدید بازم ممنون

    کارشناس فیتامین ۲۷ فروردین ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز سپاس از همراهی‌تون

    محسن ۱۸ فروردین ۱۴۰۲

    سلام ببخشید ایا بدنسازی برای قد مضر است؟

    کارشناس فیتامین ۱۹ فروردین ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز فقط برنامه بدنسازی خیلی سنگین و پرفشار در سنین کودکی و نوجوانی، ممکن است تاثیر منفی بر قد داشته باشد.

    Elmira ۱۲ فروردین ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر ، من ۲۲ سالمه قد ۱۶۵ وزن ۵۲ ، میخام ماهیچه های بدنم سفت بشن ، بازوها باریک بشن ، کمزم باریک تر بشه ، قسمت ران و ساق پاها کمی باریک تر بشن ، بنظر شما فیتنس مناسبم هست؟؟

    کارشناس فیتامین ۱۴ فروردین ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه ورزشی غذایی اختصاصی و هدفمند است. برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشد. برای دریافت مشاوره و برنامه تان عدد 12 را به شماره 10009848 ارسال کنید

    علی ر ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

    سلام پسر هستم ۱۵ساله و قد تقریبا ۱۸۰ و وزن ۸۵ شکم و سینه ام چربی دارن و میخوام یه هیکلی داشته باشم کت نه خیلی بزرگ باشه نه خیلی کوچک کدام رو برم؟

    کارشناس فیتامین ۱۴ فروردین ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه ورزشی غذایی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشد برای دریافت مشاوره و برنامه تان عدد 12 را به شماره 10009848 ارسال کنید

    فرزانه ۰۳ فروردین ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید من بدنسازی کار نیکنم یک ساله از ۷۲ کیلو اومدم ۶۰ کیلو فرم بدنمو با بدن سازی اوکی کردم ولی استخون بندی بزرگ دارم نظر شما چیه فیتنس کار کنن در ادامه یا همین بدن سازیو کار کنم؟

    کارشناس فیتامین ۰۵ فروردین ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بستگی به هدف‌شما داره. اگر به دنبال فرم دهی بدن هستید، بدنسازی رو با یک برنامه مناسب، ادامه بدهید.

    ×
    app-presentation