چطور سس رژیمی درست کنیم؟ سس رژیمی و غیر رژیمی چه تفاوتی با هم دارند؟ آیا سس رژیمی آماده و مطمئن وجود دارد؟ خیلیها فکر میکنند طعم و مزهی سس رژیمی به مطلوبی سسهای دیگر نیست. اما اضافه کردن بعضی مواد گیاهی و کم کالری به سس، میتواند آن را بسیار دلپذیر و خوشمزه کند.
در این مطلب میخواهیم طرز تهیهی انواع سس رژیمی و خوشمزه را به شما آموزش دهیم و اگر قصد خرید سس رژیمی آماده را دارید، راهنماییتان میکنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
تفاوت سس رژیمی با سس های دیگر چیست؟
سسها غالبا مواد اولیهی مشترکی دارند و تفاوت آنها در مواد افزودنیشان است. بگذارید با یک مثال توضیح دهیم: یک نوع سس را در نظربگیرید! مثلا سس پرطرفدار مایونز. این سس، مواداولیهی ثابت و ویژهای دارد. این مواد در سس مایونز رژیمی و غیر رژیمی وجود دارد. فقط سسهای غیر رژیمی معمولا علاوه برمواد اولیه، سرشار از روغن، نمک، مواد شیرین کننده و شیمیایی هستند.
شما هر نوع سسی را میتوانید به صورت رژیمی تهیه کنید و برای طعم دار کردن بیشتر آن از سبزیجات، ادویههای طبیعی، سرکه، آبلیمو و… استفاده کنید.
چند نکته مهم در تهیه سس رژیمی
تهیهی سس رژیمی خانگی چندان کار سخت و پیچیدهای نیست. فقط چندین راز و رمز کوچک دارد که باید آنها را بدانید. در این قسمت تمام رازهای تهیهی یک سس رژیمی تازه، سالم و خوشمزه را به شما میگوییم. حواستان به نکات زیر باشد و سعی کنید حتما آنها را به کار ببندید!
- مواد اولیه تازه و طبیعی مصرف کنید!
- استفاده از شکر، نمک و روغن را تا حد ممکن محدود کنید!
- برای طعمدار کردن سس رژیمی از موادی مانند عسل، سرکه، آبلیمو، ادویههای طبیعی (زعفران، دارچین و فلفل سیاه و زردچوبه) استفاده کنید!
- از روغنهایی که چربی سالم دارند، استفاده کنید؛ (روغنهایی مثل روغنزیتون، روغن کنجد و روغن کنولا)
- در تهیه سس خود، از سبزیجات و میوههای تازه استفاده کنید؛ (مانند آووکادو، ریحان، جعفری، تره، گشنیز و شاهی)
- اگر به دنبال طعم و عطر بیشتری هستید، از اسانسهای گیاهی استفاده کنید و سراغ شکر و روغن بیشتر نروید!
- سس رژیمی شما باید ترکیب مناسبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی داشته باشد، بنابراین در ترکیب مواد اولیه دقت کنید و در مصرف مواد افراط و تفریط نداشته باشید!
طرز تهیه انواع سس رژیمی
اکنون چند سس رژیمی پرکاربرد و خوشمزه را آموزش میدهیم. با موادی که در خانه دارید هم میتوانید این سسها را تهیه کنید و از سس سالم و خوشمزهتان لذت ببرید.
۱. سس مایونز رژیمی
مواد لازم
- روغن زیتون: دو لیوان
- زرده تخم مرغ: دو عدد
- نمک: یک قاشق چایخوری
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- پودر خردل: یک قاشق غذاخوری
- سرکه سفید: دو قاشق غذاخوری
- فلفل سفید: یک قاشق مرباخوری
- آب لیمو ترش: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا قسمت زردهی تخم مرغها را در یک ظرف بریزید و به خوبی آنها را هم بزنید تا مایهی یکدستی به وجود بیاید (ترجیحا با دور کند همزن کار کنید)؛
- همانطور که همزن روشن هست، شکر را از کنار ظرف، به زردهها اضافه کنید و دورِ همزن را روی حالت متوسط بگذارید؛
- مواد را آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند؛
- حالا از همان قسمت کنار ظرف، نمک و در صورت دلخواه، پودر خردل را با مواد اضافه کنید؛
- ظرف کوچکی بردارید، آب لیمو و سرکه سفید را داخل ظرف بریزید و با قاشق مخلوطشان کنید و سپس آن را خیلی آهسته، به مواد سس رژیمی بیافزایید.
- روغن زیتون را به آهستگی و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید؛ (اصلا به صورت یکجا و ناگهانی روغن زیتون را روی سس نریزید. کمی بریزید و هم بزنید و سپس مقداری دیگر بیافزایید و باز هم بزنید).
- در مرحله پایانی، فلفل سفید را اضافه کنید و باز هم به خوبی مواد را هم بزنید؛
- سس رژیمی آماده خود را در یک ظرف در دار بریزید و داخل یخچال بگذارید.
۲. سس قرمز رژیمی
مواد لازم
- آب: نصف فنجان
- پیاز خردشده: یک عدد
- نمک و فلفل: به اندازه دلخواه
- پودر گردو: دو قاشق غذاخوری
- سس سویا: یک قاشق غذاخوری
- سرکه سفید: دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده: یک قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- در یک تابه روغن زیتون بریزید و پیاز را در آن تفت دهید و منتظر بمانید تا پیاز نرم شود؛
- حالا فلفل قرمز و سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید؛
- در این مرحله سس سویا و گردو را به مواد داخل تابه بیافزایید و همه را به خوبی ترکیب کنید؛
- حالا سرکه سفید و آب را اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید؛
- سس به دست آمده را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا غلیظ شود؛
- در مرحله آخر هم نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید.
- کمی هم که سس خنک شد، آن را در ظرف در دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
سس خردل رژیمی
مواد لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- عسل: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- خردل: سه قاشق غذاخوری
- پودر سیر: یک قاشق چایخوری
- سرکه سفید: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا تخم مرغها را در یک ظرف بریزید و خردل را به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید؛
- حالا، عسل، پودر سیر و سرکه سیب را به آرامی به مواد اضافه کنید و همه را با هم به خوبی ترکیب کنید؛
- نمک و فلفل را به سس بیفزایید و آن را در ظرف در دار بریزید و در یخچال بگذارید.
سس پستو
مواد لازم
- گردو: ۳۰ گرم
- سیر تازه: ۲ حبه
- بادامزمینی: ۷۰ گرم
- پنیر پارمزان: ۳۰ گرم
- برگ ریحان: سه مشت
- آب: دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
- جعفری: یک مشت (اختیاری)
- فندق و بادام: چند عدد (اختیاری)
- آویشن: به اندازه دلخواه (اختیاری)
- نمک، فلفل و پودر سیر: به مقدار لازم
طرز تهیه سس رژیمی پستو برای ۲ نفر
- اگر مغزیجات را انتخاب کردید، ابتدا آنها را در تابه به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بدون روغن تفت دهید؛
- حالا مغزها را در دستگاه مخلوطکن بریزید و ریحان، جعفری و سیر را به آن اضافه کنید؛
- سپس آب و آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را در مخلوط کن بریزید؛
- در نهایت پنیر پارمزان و روغن زیتون را اضافه کنید؛
- سپس دستگاه را روشن کنید و بگذارید مواد به مدت یک دقیقه با هم به خوبی ترکیب شوند.
سس آووکادو (گواکامولی)
- لیمو ترش: یک عدد
- نمک: یک قاشق چایخوری
- پیاز خرد شده: نصف فنجان
- فلفل قرمز : به اندازه دلخواه
- آووکادو رسیده و نرم: سه عدد
- سیر خرد شده: یک قاشق چایخوری
- گوجه فرنگی خرد شده: دو عدد متوسط
- برگ گشنیز تازه خرد شده: سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- آووکادو را پوست بگیرید و خرد کنید. تکههای آووکادو را با یک چنگال به خوبی در ظرف له کنید؛
- آب لیمو ترش را بگیرید و همراه با کمی نمک به ظرف اضافه کنید؛
- پیاز را به صورت ریز نگینی خرد کنید چند برگ گشنیز و گوجه را ریز خرد کنید و همراه با سیر خرد شده به ظرف بیافزایید و مواد را به خوبی ترکیب کنید؛
- در صورت دلخواه، فلفل قرمز اضافه کنید و باز هم مواد را هم بزنید؛
خواص آووکادو
همهی ما آووکادو را به عنوان یک میوه درجه یک و پرخاصیت میشناسیم. این میوه مغذی و مفید، طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. به طروق مختلفی میتوان از فواید آووکادو سود برد. یکی از این راهها، استفاده از آووکادو، در سالاد و سس رژیمی است؛ برخی از خواص آووکادو عبارت است از:
- سرشار از مواد مغذی و ویتامینها است.
- برای سلامت قلب و عروق مفید است.
- بینایی را تقویت میکند.
- سلامت جنین را افزایش میدهد.
- از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
- به دفع سموم و بهبود عملکرد روده کمک میکند.
- سلامتی و شادابی پوست را افزایش میدهد.
- از بیماری مزمن پیشگیری میکند.
- به مدیریت وزن و تناسب اندام کمک میکند.
چه سسی بخریم؟
ممکن است شما زمان کافی برای تهیه سس سالاد رژیمی در خانه را نداشته باشید و یا ترجیح میدهید به جای طی کردن این مراحل، سس رژیمی آماده تهیه کنید. در هر صورت به شما سسهای رژیمی فیلفیل را پیشنهاد میدهیم که با مواد طبیعی تازه تهیه شده اند.
سسهای فیلفیل بر پایه پوره طبیعی آووکادو هستند، در واقع ماده اولیه و اصلی آنها آووکادو است. بنابراین پروتیئن خیلی بیشتری نسبت به سسهای دیگر دارند. خوشبختانه فیلفیل در ۱۴ طعم متفاوت و برای ذائقههای مختلف سس رژیمی_پروتئینی تولید کرده است؛ در این بین حواسش به وگنها و وجترینها هم بوده و سسهای متنوعی برای گیاهخوارن نیز طراحی و ارائه کرده است.
سسهای رژیمی با چاشنی ایتالیایی
سسهای ایتالیایی موجود در بازار بر خلاف سس چاشنی ایتالیایی فیلفیل، دارای غلظت بسیار کمی هستند؛ دلیلِ غلظت خامهای سس چاشنی ایتالیایی فیلفیل چیست؟ این سس به دلیل داشتن پورهی طبیعی آووکادو و پورهی فلفل دلمهای، غلظت بیشتری از سایر سسهای همنوعش دارد.
مواد اولیهای که در این سس رژیمی استفاده شدهاست، ترکیبی از سبزیجات خشک شدهی معطر (نظیر آویشن، برگ ریحان، فلفل، خردل ، سیر ، پونه ، جعفری و پیاز) و روغنهای گیاهی (روغن زیتون و روغن آووکادو) است.
این سس را میتوان با انواع فست فود، نودل، پاستا، غذاهای دریایی و مدیترانهای و سالاد مصرف کرد.
سس ترکیش بیبر
سس ترکیش بیبر بر پایهی پورهی طبیعی آووکادو و پورهی فلفل دلمه و ترکیبی از ادویههای ترکی است. فلفل ترکی پول بیبر یا فلفل حلبی که در کشورهای ترکیه و سوریه به عنوان چاشنی غذاهای خاورمیانهای و مدیترانهای به شمار میرود، گلوتن دارد، اما سس ترکیش بیبر فیلفیل فاقد گلوتن است. گلوتن دو پروتئین اصلی دارد به نام گلیادین و گلوتنین؛ گلیادین عامل مخرب و مضر برای سلامتی به شمار میرود.
سس ترکیش فیلفیل را میتوانید با انواع پیتزا، غذاهای گریل، مرغ، سیب زمینی و… استفاده کنید و از طعمش لذت ببرید.
سس خردل باربیکیو
این سس بر پایهی پورهی طبیعی آووکادو و ترکیبی از ادویههای کبابی شده و دانههای خردل است. دانههای خردل دارای کالری بسیار کمی هستند و خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده دارند؛ علاوه بر این، دانههای خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا ۳، آهن، روی، پروتئین و فیقیبر خوراکی هستند.
خردلها در انواع متفاوتی نظیر خردل سیاه، خردل سفید، خردل هندی قهوهای موجود هستند. دانههای خردل طعم تندی دارند و برای کاهش این تندی در سس، ترکیبی از مایوکادو و طعم دودی پاپریکا به کار رفته است. این سس رژیمی را میتوانید با انواع فست فود، ساندویچها، غذاهای گریل، مرغ ، سیب زمینی و… مصرف کنید.
سس مایوکادو
سسهای مایونز موجود در بازار، ترکیبی از روغن، زردهی تخم مرغ، سرکه و آبلیمو هستند؛ اما سس مایونز فیلفیل، بر پایهی پورهی طبیعی آووکادو است. این سس فاقد تخم مرغ و حاوی پنیر چدار است. سس مایوکادو طعم پنیری و چربی کاهش یافته دارد. این سس را هم میتوانید با انواع سالاد، فست فود و ساندویچ استفاده کنید و از طعم و مزهی آن لذت ببرید.
سس گوجه فرنگی
سس گوجه فرنگی فیلفیل بر پایهی پورهی گوجه فرنگی آلمانی و پورهی آووکادو است. علت استفاده از پورهی گوجه فرنگی آلمانی، حذف مزهی رب پس از پخته شدن گوجه است. سس گوجه فرنگی فیلفیل را میتوانید بر اساس سلیقهی خود با انواع غذاها مصرف کنید.
سخن پایانی
سس رژیمی و غیر رژیمی در اصل، ماهیت یکسانی دارند و شما با چند تغییر کوچک میتوانید سس خود را به صورت رژیمی و سالم تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه سس سالاد رژیمی و سسهای دیگر را آموزش دادیم؛ همچنین چندین سس آمادهی رژیمی هم به شما معرفی کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید