۹ نظر
ورزش تای چی

معرفی کامل ورزش تای چی و فواید آن

تعداد بازدید

2057

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۱۵ مرداد ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    ورزش تای‌چی، تمرینی زیبا و مفید برای ذهن، روح و جسم است که شما را به یک سفر آرامش بخش و دلنشین می‌برد. اگرچه تای چی چون، نوعی هنر عمیق به حساب می‌آید، اما یادگیری آن آسان است. از طرفی این ورزش فواید زیادی برای سلامتی شما دارد.

    اکثر کسانی که یک بار تای چی را امتحان می‌کنند، دیگر هرگز نمی‌توانند آن را رها کنند. اگر می خواهید بیشتر درباره این ورزش دوست داشتنی بدانید، با ما تا انتها همراه باشید!

    ورزش تای چی چیست؟

    تای چی یک تمرین جذاب و مفید برای ذهن و بدن است که از چین باستان سرچشمه می‌گیرد. این روزها تای چی نه فقط در چین، بلکه در سراسر جهان به عنوان یک تمرین لذت‌بخش، طرفداران زیادی دارد.

    توصیف این هنر پیچیده در یک جمله غیرممکن است. اگر بخواهیم به طور مختصر، ورزش تای چی را تعریف کنیم، باید بگوییم که تای چی یک مراقبه روحی در قالب یک سری تمرینات ملایم است که بین ذهن و بدن هماهنگی ایجاد می‌کند.

    هدف نهایی ورزش تای چی، پرورش انرژی «چی» است (انرژی چی یعنی انرژی حیات) تا انرژی چی به آرامی و با قدرت در بدن جریان پیدا کند. این ورزش، به طور هم‌زمان یک تجربه معنوی و یک تجربه فیزیکی است.

    ورزش تای چی برای چه کسانی مناسب است؟

    حرکاتِ ورزش تای چی چون، روان، آسان، دایره‌ای و آهسته هستند و به تمرکز ذهنی شما کمک می‌کند. این کار باعث آرامش بدن می‌شود و به نیروی حیات اجازه می‌دهد تا آزادانه جریان یابد.

    یادگیری ورزش تای چی آسان است. تای چی، تقریباً در همه جا قابل تمرین است و هزینه‌ای ندارد. تای چی، ورزشی (یا مراقبه‌ای) است که برای همه مناسب است، زیرا سطوح فعالیت را می‌توان متناسب با شرایط بدنی شما تنظیم کرد.

    تای چی چوان

    تاریخچه تای چی چوان

    اینکه دقیقا ورزش تای چی چه منشا و پیشینه‌ای دارد، یک راز مبهم باقی مانده است، اما می‌دانیم که این هنر ریشه در چین باستان، هنرهای رزمی چینی، تائوئیسم و ​​آیین کنفوسیوس دارد.

    برخی بر این باور هستند که ژانگ سانفنگ، یک راهب تائوئیست قرن دوازدهمی، بنیانگذار تای چی است. بعضی از داستان‌های گفته شده درباره او ادعا می‌کنند که ژانگ سانفنگ که دارای توانایی‌های مافوق بشری و قدرت درونی بسیار زیاد بوده، صومعه خود را ترک کرد تا گوشه نشین شود و پس از آن، شکلی از مبارزه به صورت آرام و نرم را به نام تای چی ایجاد کرد.

    ورزش تای چی امروزی، در واقع نوعی فرم ساده و استاندارد شده تای چی باستانی است که امروزه در سراسر جهان محبوب و فراگیر شده است.

    انواع تای چی

    پنج سبک مختلف تای چی وجود دارد که مربوط به دوره‌های مختلف تاریخ است. هر کدام از آن‌ها، مجموعه‌ای منحصر به فرد از روش‌ها و اصول و تاریخچه‌ی خود را دارند. نام هر یک از این سبک‌ها از خانواده‌های چینی که آنها را توسعه داده‌اند، گرفته‌ شده است. همه آنها در اصول یکسان هستند، اما تفاوت هایی در حرکات، سرعت اجرا و نیروی حرکت آن‌ها وجود دارد. سبک‌های مختلف تای چی در یک نگاه، شامل موارد زیر می‌شود:

    • سبک چن: قدیمی‌ترین شکل، با حرکات متناوب سریع و انفجاری مشخص می‌شود.
    • سبک یانگ: محبوب‌ترین شکلی که امروزه تمرین می شود، با حرکات ملایم و بزرگ مشخص می‌شود. اکثر کلاس‌های تای چی امروزه بر اساس این سبک است.
    • سبک هائو: تاکید بر نیروی درونی است. (این یک سبک کمتر شناخته شده است)
    • سبک وو: حرکات بسیار نرم است. تاکید بر تغییر جهت نیروی ورودی با یک حالت خمیده به سمت جلو است.
    • سبک سان: با گام‌های پر جنب و جوش و سخت‌تر مشخص می‌شود.

    فواید تای چی

    تای چی احتمالا موثرترین ورزش برای سلامتی شماست. بسیار خوشحال کننده است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان فارغ از سن و شرایط جسمانی، در حال ورزش تای چی  و لذت بردن از آن هستند. همه چیز در تای چی چون، به بهبود کیفیت زندگی و احساس قدرت شما کمک می‌کند.

    مزایای ورزش تای چی برای جسم

    ورزش تای چی، قدرت، انعطاف پذیری، تعادل، توان هوازی و تعادل جسم را افزایش می‌دهد. ثابت شده است که تای چی قدرت قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد، فشار خون را کاهش می‌دهد و به افرادی که آرتروز دارند، کمک می‌کند تا دردشان کم شود.

    فواید تای چی

    فواید تا چی چون برای ذهن و روان

    تای چی، فقط برای جسم فایده ندارد؛ بلکه مزایای عاطفی و ذهنی بسیار زیادی هم دارد. تمرینات تای چی به شما کمک می‌کند تا احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید و باعثِ کاهش اضطراب، استرس و افسردگی می‌شود. در عین حال این تمرینات، حافظه، تمرکز و خواب شما را هم بهبود می‌بخشد.

    فواید تای چی برای سلامتی

    مطالعات متعددی نشان می‌دهد که تای چی برای سلامتی مفید و موثر است؛ به ویژه زمانی که برنامه تای چی به افرادی داده می‌شود که در حال بهبودی از یک بیماری هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که یک دوره تمرینی منظم تای چی می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند؛ همچنین به افراد در کنترل و مدیریت درد یا بیماری کمک خواهد کرد.

    خلاصه‌ای از فواید تای چی :

    1. تای چی استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند که ورزش‌های تمدد اعصاب مانند تای چی می‌توانند اثرات مثبتی در سلامت روانی داشته باشند.
    2. انعطاف پذیری، تعادل و چابکی را بهبود می‌بخشد. در حالی که تای چی به ملایم و آهسته بودن شهرت دارد، نشان داده شده که به افزایش انعطاف پذیری و تعادل در افراد مسن نیز کمک می‌کند.
    3. قدرت و استقامت عضلانی را بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ای بر روی افراد مسن انجام شد و نتیجه نشان داد که تای چی می‌تواند در صورت تمرین منظم، به افزایش قدرت پایین‌تنه و بالاتنه کمک کند.
    4. باعث خواب بهتر می‌شود. ورزش و فعالیت بدنی به طور کلی باعثِ بهبود کیفیت خواب می‌شوند و تای چی نیز از این قاعده مستثنی نیست. یک مطالعه نشان داد که ورزش تای چی می‌تواند خواب بهتری را هم در بزرگسالان سالم و هم در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن فراهم کند.
    5. درد را تسکین می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که انجام دو جلسه تای چی در هفته می‌تواند به مدیریت درد در افرادی که از بیماری‌هایی مانند فیبرومیالژیا، آرتروز، آرتریت روماتوئید و سردرد رنج می‌برند، کمک کند.

    نکات تای چی برای مبتدیان

    اگر می‌خواهید بیشترین بهره را از ورزش تای چی ببرید و به بهترین نتیجه از انجام تمرینات آن برسید، باید این چهار نکته‌ی کلیدی را رعایت کنید و به کار ببندید.

    ۱. حرکات را آرام و آهسته، اما با دقت انجام دهید!

    هیچ کس از شما انتظار ندارد زمانی که تازه‌کار هستید، تمام حرکات را به درستی و با سرعت و بدون اشتباه انجام دهید. به همین دلیل است که مربیان بزرگ تای چی به مبتدیان توصیه می‌کنند که در ابتدا روبروی آینه تمرین کنند. حتی اگر نمی‌توانید هر دو حرکت بالاتنه و پایین تنه را به طور همزمان انجام دهید، هیچ اشکالی ندارد؛ تا جایی که می‌توانید تمرینات ساده و آسان مربی را تقلید کنید.

    عضلات شما باید در طول تمرین شل و ریلکس باشند. به یاد داشته باشید، تای چی شباهت زیادی به رقص آهسته دارد پس با خیال آسوده و بدون اینکه فشار زیادی به خود وارد کنید، آن را انجام دهید.

    حرکات تای چی

    ۲. روی حرکات ساده تمرکز کنید!

    در حالی که حفظ مرکز ثقل یکی از اجزای ضروری تای چی برای مبتدیان است، باید مراقب باشید تا کمر شما قفل نشود. در عوض، کمرتان باید به اندازه کافی نرم باشد تا همراه با بالاتنه حرکت کند و بازوها و دستان شما باید مانند یک روبان ابریشمی حرکت کنند.

    در تای چی لازم است که شما منعطف و آماده به حرکت باشید. برای افزایش آمادگی بدنی و دریافت برنامه ورزشی اختصاصی و مناسب خودتان، می‌توانید با مربیان فیتامین مشورت کنید.

    ۳. با انرژی تمرین کنید!

    به یاد داشته باشید، هدف مهم تای چی، ترویج جریان آزاد چی درونی شما است، انرژی چی یعنی انرژی زندگی و این بدان معناست که شما باید با جریان انرژی زندگی حرکت کنید. تای چی شبیه نوعی رقص است؛ اما آرام و با تمرکز. برای مثال در حالی که دستان خود را دراز می‌کنید، باید اجازه دهید که استرس و احساسات منفی، بدن شما را ترک کنند؛ گویی که قرار است دست شما قسمتی از هوای تازه و زندگی را از اقیانوس‌ها و کوه‌ها در آغوش بگیرد.

    ۴. مراقب و محتاط باشید!

    به عنوان یک تمرین ذهنی و بدنی، مهم است که در حین انجام ورزش تای چی هوشیار باشید و حضور ذهن کافی داشته باشید. این تمرین از شما تمرکز ذهنی بالایی می‌خواهد.

    اگرچه تای چی کمترین فشار را بر روی عضلات و مفاصل وارد می‌کند، اما در هر صورت توصیه می‌کنیم که به بدن خود احترام بگذارید و هرگز فراتر از توان خود تمرین نکنید. ضمنا تمرینات گرم کردن و سرد کردن بدن باید بخشی از روتین شما باشد. بنابراین قبل و بعد از تمرین‌تان، گرم کردن و سرد کردن را فراموش نکنید.

    مطمئن شوید که در یک محیط آموزشی امن، با نور خوب و بدون مانع تمرین می‌کنید. مکانی راحت را انتخاب کنید که خیلی سرد، گرم یا در معرض وزش باد نباشد. اگر در روزهای گرم تمرین می‌کنید، حتما آب کافی بنوشید.

    سخن پایانی

    تای چی چوان، یک تمرین مفید و موثر برای تقویت و بهبود جسم و روح است و به عبارتی یک نوع مراقبه به حساب می‌آید. این ورزش انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی شامل حرکات ملایم و روان می‌شود و تمرکز و انعطاف بدنی را افزایش می‌دهد. برای انجام ورزش تای چی چون، حتما نکاتی که در این مطلب گفتیم را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید.

    منابع: taichiforhealthinstitutemedicalnewstoday

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.5/5 - (50 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    مهدی رضایی ۰۳ شهریور ۱۴۰۲

    کاش فیلمی نمایش داده می شد

    ×
    app-presentation