تقویت فیله کمر با حرکات ورزشی

کمر باریک
۲۹ مهر ۱۴۰۲ نظرات
فهرست مطالب

    هشدار! قبل از این‌که کمردرد امنتان را ببرد، از تمرینات فیله کمر کمک بگیرید. اگر پیش‌زمینه‌ای از کمردرد نداشته باشید هم احتمال این‌که روزی عضله فیله کمر و اطراف آن، از درد به صدا دربیاید، زیاد است. پس تا دیر نشده این عضله پرکاربرد را جدی بگیرید.

    اما فیله کمر دقیقا کجا قرار داد و چه تمریناتی برای تقویتش مفید است؟ در این مطلب ابتدا شما را با این عضله مهم آشنا می‌کنیم. بعد هم سراغ فاز پیشگیری می‌رویم و تمرینات عضله فیله کمر را معرفی می‌کنیم.

    فیله کمر کجاست؟

    فیله کمر یا عضله تحتانی کمر کوادراتوس لومبار (Quadratus lumborum) در قسمت پایین ستون مهره‌ها قرار دارد. این عضله وظیفه خم و راست کردنِ ستون فقرات را برعهده دارد. اما نقش عضله فیله کمر فقط به خم و راست کردن مهره‌های ستون فقرات خم نمی‌شود. بلکه این عضله از بالاتنه شما محافظت می‌کند و پشت بدن را صاف نگه‌می‌دارد.

    تقویت عضله پایینِ کمر را می‌توان به‌عنوان مکملِ تمرینات شکم دانست که ضعف این دو گروه عضلانی باعث بروز گودی کمر شدیدی در افراد می‌شود. پس تقویت این عضله اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. اگر گودی کمر دارید و این ناحیه برایتان دردناک است، به راهی برای خلاص شدن از گودی کمر نیاز دارید.

    تقویت فیله کمر

    تأثیر تقویت عضلات فیله کمر

    تقویت عضلات فیله کمر به شما کمک می‌کند تا در میان‌سالی و پیری، دچار آسیب و دردهای آزاردهنده نشوید. پس برای درمان هر نوع درد و آسیبی بهتر است که سرمایه‌گذاری روی پیشگیری انجام دهید.

    بهترین و تضمینی‌ترین سرمایه‌گذاری برای سلامتی و پیشگیری از بیماری و آسیب، رعایت رژیم غذایی اصولی در کنار انجام منظم یک برنامه ورزشی کاملاً شخصی است؛ به‌طوری‌که هر شخص طبق مدل بدنیِ خود، به انجام بهترین و مؤثرترین تمرینات بپردازد.

    انجام ورزش، یکی از روش‌های عالی برای تقویت عضله فیله کمر و بهبود کمردرد است. کارشناسان مطرح گروه فیتامین با هدف تغییر سبک زندگیِ کم‌تحرک و ماشینی، به طراحی و ارائه برنامه ورزشی آنلاین کاملاً شخصی پرداخته تا علاوه‌بر تضمین سلامتی، تناسب اندام و ایجاد شادابی و نشاط در زندگی، از هر دردی که روزی گریبان‌گیرتان می‌شود، پیشگیری کند.

    اگر از ضعف عضلات و فرم نامناسب بدن خود خسته شده‌اید و اما به دلیل مشغله‌های روزانه وقت باشگاه رفتن ندارید، می‌توانید در خانه ورزش کنید. به توصیه کارشناسان ورزشی، با انجام تمرینات برنامه ورزشی آنلاین فیتامین، خیلی راحت می‌توانید در منزل، کمر و عضله فیله کمرتان را با چند حرکت ورزشی و بدون نیاز به هیچ وسیله‌ای تقویت کنید. در ادامه تمرینات اختصاصی فیتامین برای تقویت عضله فیله کمر را باهم تمرین می‌کنیم.

    دیگر برای ورزش‌کردن و خوش‌فرم‌ شدن، نیازی به باشگاه‌های گران‌قیمت ندارید! این تمرینات، علاوه‌بر تناسب اندام، از سلامت ستون مهره‌هایتان هم خیالتان راحت می‌شود.

    بهترین حرکات برای تقویت فیله کمر

    ۱. حرکت پل باسن

    • این حرکت را می‌توانید در سه ست ۱۵ تایی اجرا کنید.

    ۲. حرکت پلانک پهلو

    • این حرکت ر ا می‌توانید در سه ست ۱۰ ثانیه‌ای اجرا کنید.

    ۳. حرکت پلانک تک پا

    • این حرکت را می‌توانید در سه ست ۱۲ تایی اجرا کنید.

    ۴. حرکت پلانک

    • این تمرین را می‌توانید در سه ست ۱۰ ثانیه‌ای یا بیشتر انجام دهید.

    ۵. حرکت لیفت پشت پا دمبل

    • این حرکت را می‌توانید در سه ست ۱۲تایی اجرا کنید.

    ۶. حرکت فیله روی تشک

    • این حرکت را می‌توانید در سه ست ۱۲ تایی اجرا کنید.

    سخن پایانی 

    در این مطلب فیتامین به موضوع مهم تقویت فیله کمر پرداختیم و بهترین تمرینات برای تقویت این ناحیه مهم از بدن را معرفی کردیم.

    به این مطلب امتیاز دهید
    (265 امتیاز) 4.5
    ۳۱۷ نظر
    علیرضا ۰۱ اسفند ۱۴۰۳

    سلام
    و تشکر بابت معرفی این حرکات
    یک سوال: آیا هنگام انجام حرکات مختلف مثلاً نمونه اول که با شکم روی تشک قرار می‌گیریم و سر و سینه را بلند می‌کنیم، آیا در بازگشت به حالت اولیه باید بدن را شل و رها کنیم و انرژی مجدد بگیریم؟ یا اینکه در برگشت عظلات را شل نکنیم فقط به زمین نزدیک کنیم و ادامه دهیم؟
    و یا مثلاً در حرکت "پل" که پشت ما روی تشک قرار دارد، آبا بعد از هر بار بلند کردن باسن و کمر از روی تشک و در بلزگشت به حالت اولیه آیا بدن و ماهیچه‌ها را رها کنیم؟ یا اینکه فقط به حالت اولیه برگردیم و اجازه شل شدن و رها کردن ماهیچه‌ها را ندهیم؟

    کارشناس فیتامین ۰۱ اسفند ۱۴۰۳

    سلام علیرضا عزیز! در مورد حرکت فیله کمر (که به اون "سوپرمن" هم گفته می‌شه)، هنگام انجام این حرکت، در بازگشت به حالت اولیه بهتره که عضلات رو شل نکنید. وقتی سر و سینه رو بالا می‌برید، عضلات پشت و کمر باید درگیر باشند و در برگشت به حالت اولیه، این عضلات باید همچنان فعال باقی بمونن. در حرکت "پل" (Glute Bridge) نیز، هنگام برگشت به حالت اولیه، باید بدن و ماهیچه‌ها رو شل نکنی. مهم اینه که عضلات باسن و شکم رو در طول حرکت فعال و درگیر نگه داری. هنگام پایین آوردن باسن به زمین، باید حرکت رو به آرامی و کنترل شده انجام بدی، اما عضلات باید همچنان فعال بمونن و اجازه شل شدن ندهی. این کار باعث می‌شود که فشار بر روی عضلات باسن و کمر حفظ بشه و تمرین مؤثرتر باشه.

    A ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

    سلام من دیکس کمر دارم با توجه به سنگینیه کار و خستگی وقتی برایه باشگاه بدن سازی ندارم دکتر توصیه کرده فیله کمر رو تقویت کنم. شما چه توصیه ای میکنید

    کارشناس فیتامین ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه غذایی- ورزشی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشه. می‌تونید برنامه مناسبتان رو همین حالا از مربیان فیتامین بگیرید..

    وزیری ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

    عالی وکاربردی،ممنون از شما👌

    ابوالفضل شعبانی ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

    سلام وقتتون بخیر
    من تقریبا دو ماه قبل عمل جراحی دیسک کمر انجام دادم و میخوام این تمرینات تقویت فیله کمر رو انجام بدم به نظرتون میتونم من انجام بدم با توجه به اینکه دو ماه پیش عمل کردم؟

    کارشناس فیتامین ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز باید در این خصوص با پزشک خودتون مشورت کنید.

    Maliheh_ajh246@yahoo.com ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

    سلامت و برقرار باشید.
    ۴۴ سالمه، متاسفانه اهل ورزش کردن نیستم؛ بدنم خشک هست اینو به تازگی بعد از اینکه مدتی تو ماشین نشستم موقع پیاده شدن حس می‌کنم.
    اضافه وزن دارم. درست و دقیق نمی‌دونم ولی فکر کنم ده کیلو
    عضلات کمر و احتمال زیاد شکمم ضعیف هستند برای پیشگیری از ضعیف شدن بیشتر و با توجه به اینکه گودی کمر دارم این تمرینات برام مناسبه؟

    کارشناس فیتامین ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز بهترین راهکار، استفاده از یک برنامه غذایی- ورزشی اختصاصی و هدفمند است.برنامه ای که با توجه به شرایط جسمانی و اهداف شما طراحی شده باشه. می‌تونید برنامه مناسبتان رو همین حالا از مربیان فیتامین بگیرید..

    ×
    fitness-quiz-1404