بدون نظر
مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی

آیا بدنسازی اندام بانوان را مردانه می کند؟

تعداد بازدید

137

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۰۱ مرداد ۱۴۰۳
فهرست مطالب

    آیا مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی صحت دارد؟ و بدنسازی می‌تواند اندام زنان را مردانه کند؟ خیلی از خانم‌ها می‌خواهند برای افزایش تناسب اندام و سلامتی به باشگاه بروند ولی تصور می‌کنند که بدنسازی قرار است اندام آن‌ها را مردانه و حجیم کند.

    احتمالا شما از دوستان و آشنایان‌تان این موضوع را شنیده‌اید که «بدنسازی زنان را مردانه و درشت هیکل می‌کند!» و حالا در انتخاب آن مردد هستید. در همین بخش مقدمه به شما اطمینان می‌دهیم که این موضوع اصلا صحت ندارد و مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی یک دروغ بزرگ است.

    برخی از زنان که دارای چنین اندام‌هایی هستند، راهکارهای دیگری غیر از بدنسازی را به کار برده‌اند. در این مطلب از فیتامین همه چیز را درباره بدنسازی زنان توضیح می‌دهیم.

    شرایط متفاوت فیزیولوژی بدن زنان و مردان

    بدن ما هرروز در حال خلق یک معجزه‌ای است که ما از آن بی اطلاعیم و یکی از این معجزه‌ها، هورمون است. بدن ما دارای یک شبکه پیچیده هورمونی است که همه سازوکارهای مختلف جسمی و حتی روحی روانی بدن را مدیریت می‌کند. جالب است بدانید که هم زنان و هم مردان، هورمون‌های مشابهی دارند اما سطح این هورمون‌ها در بدنشان متفاوت است! این حرف به معنای فیزیولوژی متفاوت مردان و زنان است که در ادامه توضیح می‌دهیم.

    مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی

    هورمون‌های جنسی

    استروژن و پروژسترون هورمون‌های جنسی زنانه هستند. این دو هورمون مهم، برای تنظیم چرخه قاعدگی، بارداری، یائسگی و دیگر مسائل سلامتی زنان ضروری هستند.

    تستوسترون اصلی‌ترین هورمون جنسی مردانه است. این هورمون، رشد جسمانی مردان از جمله رشد توده عضلانی و قدرت بدنی، نحوه توزیع چربی، بم شدن صدا، رویش موهای صورت و بدن، میل جنسی و تولید اسپرم را کنترل می‌کند.


    بدن زنان مقادیر کمی تستوسترون تولید می‌کند، اما در سطح بسیار پایین‌تر از مردان.
    همچنین بدن مردان هم در مقدار کم، استروژن و پروژسترون تولید می‌کند.

    ترشح متفاوت هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه: مقدار و نوسانات آن‌ها

    سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در بدن زنان در طول زندگی، به ویژه در دوران قاعدگی و بارداری، به طور قابل توجهی در نوسان است.

    اما سطح هورمون مردانه (تستسترون) پایدارتر است هرچند با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند. این موضوع باعث بروز ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیولوژیکی متفاوتی در مردان و زنان می‌شود، که یکی از این ویژگی‌‌ها، سایز بدن و عضلات‌شان است.

    هورمون‌های غیرجنسی

    بدن خانم‌ها و آقایان هورمون‌های دیگری مانند هورمون تیروئید، انسولین و کورتیزول و… تولید می‌کنند که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن‌شان دارد. اما مقدار این هورمون‌ها در بدن زنان و مردان تقریبا مشابه است.

    مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی حقیقت دارد؟

    پاسخ کوتاه: خیر! بگذارید خیالتان را راحت کنیم، ورزش بدنسازی نمی‌تواند اندام بانوان را عضلانی، درشت، مردانه و شبیه آرنولد کند! زنان حتی اگر هم بخواهند هم نمی‌توانند فقط با ورزش بدنسازی، بدنشان را درشت هیکل و مردانه کنند.

    دلیل اصلی اینکه زنان نمی‌توانند به اندازه مردان توده عضلانی به دست آورند، تفاوت در وضعیت هورمونی‌شان است. بدن یک مرد (به طور معمول و میانگین) ۲۰ برابر یک زن تستسترون تولید می‌کند و این تستوسترون است که مسئول افزایش قدرت بدنی، افزایش توده عضلانی، درشت شدن بدن (و دیگر ویژگی‌های مردانه) است.

    خانم‌ها برای شروع بدنسازی و رسیدن به اندام ایده‌آل‌شان باید یک برنامه ورزشی و غذایی اختصاصی داشته باشند. برنامه‌ای که متناسب با ویژگی‌های جسمانی و اهداف‌شان باشد. می‌توانید همین حالا برنامه‌تان را از مربیان فیتامین بگیرید.

    ورزش مخصوص خانم‌ها!
    ورزش مخصوص خانم‌ها!
    با فیتامین برنامه ورزشی اختصاصی به خودت رو داشته باش.
    بهم برنامه بده

    پس چرا بعضی از بانوان بدنساز عضلات درشت و مردانه دارند؟

    با وجود همه محدودیت‌های طبیعی در بدن زنان، اما بعضی بانوان بدنساز را می‌بینیم که بدن‌های بسیار بزرگ و درشت شبیه مردها دارند! دلیل این اتفاق، مصرف داروهای تقویت کننده عملکرد (PEDs) است!

    داروهای تقویت کننده عملکرد یا (PED) همانطور که از اسمش پیداست برای بالا بردن عملکرد ورزشکار مصرف می‌شود. رایج ترین این داروها شامل استروئیدهای آنابولیک، تستوسترون و هورمون رشد انسانی است.

    بانوانی که بدن‌های بسیار بزرگ و درشتی برای خود ساخته‌اند با میل و علاقه شخصی خود از استروئیدهای آنابولیک (یا دیگر داروهای مشابه) استفاده کرده‌اند. این داروها اثری مشابه تستوسترون در بدن زن ورزشکار ایجاد می‌کند و باعث رشد قابل توجه عضلات و فراتر از حالت نچرال در بدن زنان می‌شود.

    عوارض مصرف هورمون برای خانم‌های بدنساز چیست؟

    مصرف استروئید و داروهای هورمونی هم برای آقایان و هم برای خانم‌ها عوارض سنگینی دارد اما متاسفانه عوارض در خانم‌ها جدی‌تر و بدتر است. استروئیدها، به ویژه استروئیدهای آنابولیک، عوارض جانبی شدیدی بر سلامت جسمی و روانی بانوی بدنساز خواهد داشت که در ادامه برایتان مختصر توضیح می‌دهیم.

    عوارض بدنسازی و مصرف هورمون برای بانوان

    عوارض جسمی مصرف استروئید توسط بانوان

    مهم‌ترین عارضه مصرف استروئید، مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی و دارو است؛ هرچند گاهی اوقات بعضی زنان بدنساز به همین دلیل سراغ این داروها رفته‌اند. منظور از مردانه شدن، فقط درشت شدن عضلات نیست، بلکه دیگر ویژگی‌های مردانه هم در بدن زن بروز پیدا می‌کند؛ ویژگی‌هایی مثل:

    • افزایش رشد موهای صورت و بدن
    • بم شدن صدا
    • کوچک شدن سینه

    همچنین مشکلاتی در تولید مثل و بچه دار شدن زنی که استروئید مصرف می‌کند به وجود خواهد آمد؛ چراکه استروئیدها چرخه قاعدگی و تخمک گذاری را مختل می‌کنند. در این حالت عوارضی مثل عادت ماهانه نامنظم و یا قطع عادت ماهانه و افزایش خطر سقط جنین برای زنان به وجود می‌آید.

    سایر مشکلات سلامتی

    مشکلاتی که در ادامه می‌گوییم هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما شدت این عوارض روی زنان شدیدتر است:

    • آسیب کبدی
    • آکنه‌های شدید روی پوست صورت و بدن
    • فشار خون بالا
    • حمله قلبی یا سکته مغزی

    عوارض روانی و عاطفی

    مصرف استروئید توسط یک بانو می‌تواند تنظیم خلق و خوی او را بر هم بریزد و منجر به تحریک پذیری، عصبانیت و حتی پرخاشگری شود.

    متاسفانه برخی از عوارض جانبی مانند بم شدن صدا دائمی است و حتی با قطع مصرف استروئید هم به حالت قبلی برنمی‌گردد. همچنین استروئید می‌تواند از نظر روانی اعتیادآور باشد و ترک آن برای ورزشکار دشوار شود.

    چطور از مردانه شدن بدن زنان در بدنسازی جلوگیری کنیم؟

    برای زنانی که قصد بدنسازی و تمرینات قدرتی دارند اما نمی‌خواهند بدنشان درشت و مردانه شود، هیچ جای نگرانی وجود ندارد. هیچ خانمی فقط با وزنه زدن (حتی سنگین) بدن بزرگ و درشت نخواهد ساخت؛ پس اصلا نگران مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی نباشید.

    با بدنسازی، بدن شما فقط قدرتمند می‌شود و عضلات ظریفی خواهید ساخت. اما اگر پس از رسیدن به حدی از توده عضلانی، دوست دارید رشد را متوقف کنید، راهکارهای زیر را در نظر داشته باشید.

    ۱. ماندن در وضعیت کالری برابر

    وضعیت کالری برابر یعنی فقط به اندازه‌ای غذا بخورید که بدنتان نیاز دارد و نه بیشتر؛ چراکه اگر کالری بیشتری بگیرید (به خصوص پروتئین) در بدن‌تان تبدیل به عضله خواهد شد. اگر به طور مداوم در وضعیت کالری برابر باشید، هرچقدر هم که سنگین وزنه بزنید حجیم نخواهید شد.

    بدنسازی زنان

    ۲. گرفتن برنامه بدنسازی متناسب با هدف خود

    هدف‌تان را با مربی خود در میان بگذارید و از او بخواهید متناسب با هدف شما، برای‌تان برنامه تمرینی طراحی کند. به طور مثال، نوع تمرینات بهتر است چند مفصلی مانند اسکات، لانژ، شنا سوئدی و… باشد؛ چراکه قدرت بدنی شما را بالا می‌برند اما در عین حال کالری سوز هم هستند و بدنتان فرصت حجیم شدن پیدا نمی‌کند.

    استفاده از وزنه‌های متوسط

    هرچند حتی اگر با دمبل های ۱۵ کیلویی هم جلو بازو بزنید، بازهم جلوی بازوی آرنولد را نخواهید داشت و مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی را تجربه نخواهید کرد، اما برای بانویی که دوست دارد بازوهای بسیار ظریف و کوچکی داشته باشد، توصیه می کنیم وزنه‌های سبک یا متوسط بردارد.

    تکرارهای زیاد

    از وزنه‌های متوسط ​​با تکرارهای بالا (۱۰-۱۵ تکرار) استفاده کنید؛ چراکه قدرت عضلانی شما را بالا می برد بدون اینکه باعث رشد شدید عضلات شود.

    سخن پایانی

    مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی حقیقت ندارد؛ زیرا مقدار هورمون‌های موجود در بدن زنان و مردان مساوی نیست. هورمون تستوسترونی که در بدن مردان بیشتر است، باعث ایجاد عضله‌های حجیم می‌شود. مقدار این هورمون در بدن زنان خیلی کمتر است. برخی از زنان که دارای اندام مردانه هستند، برای این هدف، داروهای خاص و پرعوارضی مصرف می‌کنند.

    در نهایت اینکه ورزش خود را برای سلامتی و تناسب اندام‌تان شروع کنید و اصلا لازم نیست که نگرانِ مردانه شدن هیکل بانوان با بدنسازی باشید.

    منابع: healthybalancedwellbeinghealthcare

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    5/5 - (2 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    ×
    app-presentation