یک نظر
کفش مناسب پیاده روی

راهکارهای طلایی انتخاب کفش مناسب پیاده‌روی

تعداد بازدید

2658

زمان مطالعه

7 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۰۷ مرداد ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    پا، قلب دوم انسان است. انتخاب کفش مناسب پیاده روی یا هر فعالیت دیگر برایش اهمیت زیادی دارد. اگر قصد پیاده روی دارید؛ حتما باید به فکر تهیه یک کفش خوب برای پیاده روی باشید.
    کفش‌ها در انواع مختلف تولید می‌شوند. برای هر منظوری، باید از کفش مناسب پیاده روی استفاده کرد. کفشی که برای پیاده روی انتخاب می‌کنید لازم است که راحت و سبک باشد و به هیچ قسمت از پای شما آسیب و فشاری وارد نکند.
    کفش مناسب پیاده روی ویژگی‌های مختلفی دارد که آشنایی با آن‌ها به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب بهتری داشته باشید. با ما در این مطلب همراه باشید تا بدانید چه کفشی برای پیاده روی مناسب است و خصوصیات کفش خوب برای پیاده روی را به شما بگوییم.

    آشنایی با قسمت‌های مختلف کفش

    برای خرید کفش مناسب پیاده روی نیاز است که اجزای مختلف کفش را بشناسیم و باتوجه به ویژگی‌هایی که هر قسمت، باید داشته باشد؛ دست به انتخاب بزنیم. در این صورت خریدی درست و دلچسب خواهیم داشت. اکنون قسمت‌های مختلف یک کفش را معرفی می‌کنیم.

    زیره کفش مناسب پیاده روی

    محافظ تاندون آشیل

    این قسمت از کفش از پاشنه پا محافظت کرده و فشار و ضربات وارده به آشیل را دفع می‌کند.

    طوق کفش

    طوق کفش با یک بالشتک مناسب از مچ پا محافظت می‌کند.

    سطح بالایی یا رویه کفش

    این قسمتی است که در کفش مناسب پیاده‌روی ضمن محافظت از روی پا، کفش را در پا محکم نگه می‌دارد. معمولاً این قسمت از چرم، مِش یا مواد مصنوعی ساخته می‌شود. کفش مناسب پیاده‌روی و کفش‌هایی با رویه مشبک، امکان گردش هوا را در کفش فراهم می‌کند.

    کفی کفش

    بالشتک موجود در کف کفش، پاشنه و قوس کف پا را پشتیبانی می‌کند. کفی‌های متحرک را می‌توان برای شست‌وشو خارج کرد.

    زیره کفش

    زیره کفش با زمین در تماس است. شیارها و عاج‌های زیره کفش هم برای راحتی در راه رفتن و حفظ تعادل موثر هستند.

    پنجه کفش

    پنجه کفش محل قرار گرفتن انگشتان پا است. این قسمت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید از کفشی استفاده کنید که کامل برای پای شما مناسب باشد.

    اگر پنجه کفش تنگ باشد، پا آسیب می‌بیند و ممکن است که موجب انحراف انگشتان و تغییر ظاهر آن‌ها بشود. بنابراین کفش پیاده‌روی باید راحت باشد و برای پای شما تنگ یا گشاد نباشد.

    نکاتی که باید موقع خرید کفش مناسب پیاده‌روی بدانیم

    حالا که اجزای مختلف کفش را معرفی کردیم و شناختید، وقتش رسیده که چند نکته مهم و کلیدی را در انتخاب کفش مناسب با شما در میان بگذاریم. پیشنهاد می‌کنم نکات زیر را با دقت بخوانید و در انتخاب کفش مناسب پیاده روی لحاظ‌شان کنید.

    وسیله ورزشی

    ۱. خصوصیات پای خود را بشناسید!

    اولین گام در خرید کفش مناسب پیاده‌روی این است که به پای خود توجه کنید و ویژگی‌های آن را بشناسید. پای افراد، شکل و فرم‌های متفاوتی دارد. همین‌طور، پاها درانداز‌ی پنجه و طول و شکل کف و… تفاوت‌هایی دارد.
    علاوه‌بر این برخی پاها، دچار ناهنجاری به‌خصوصی از جمله صافی کف پا، گودیِ بیش‌ازحد و… هستند. بنابراین باید کفش مناسب با ویژگی‌های پای خود را تهیه و استفاده کنید. اگر برای‌تان مقدور است کفش خود را سفارش دهید. در این‌صورت کفش مناسب شما، پس از قالب‌گیری از پا، ساخته می‌شود.

    ۲. به تغییرات پای‌تان توجه کنید!

    در گذشته فکر می‌کردند سایز پای بزرگسالان تغییر نمی‌کند، اما این‌طور نیست. سایز انواع کفش‌ها در برندها متفاوت است. پاها باید هر دو سال یکبار اندازه‌گیری شوند. گاهی سایز پا تغییر نمی‌کند؛ اما فرم آن دچار تغییر می‌شود. پس حتما باید در حین خرید کفش مناسب پیاده روی این نکته را در نظر گرفت.

    ۳. کفش مناسب پیاده روی بخرید، نه کفش دو!

    کفش‌های مخصوص دویدن انعطاف‌پذیرتر و یک بالشتک اضافی در زیره کفش برای کنترل فشار حاصل از دویدن دارند. درحالی که کفش پیاده‌روی این‌طور نیست و جنس سفت‌تری دارد. اگر اهل دویدن و پیاده‌روی هستید، توصیه می‌کنیم برای هر کدام یک جفت کتانی جداگانه تهیه کنید.

    راهنمای خرید کفش مناسب پیاده روی

    ۴. خرید کفش را به پایان روز بیندازید!

    بهتر است در پایان روز یا عصر به بعد برای خرید کفش مناسب پیاده روی بروید. در طول روز پا متورم است. همچنین پاها، هنگام دویدن یا راه رفتن منبسط می‌شوند، بنابراین ممکن است سایز اشتباه را خریداری کنید.

    ۵. جوراب‌های مخصوص پیاده‌روی خود را همراه داشته باشید!

    اگر برای پیاده‌روی از جوراب مخصوصی استفاده می کنید؛ حتما آن را همراه خود ببرید. هنگام امتحان کفش پیاده روی باید جورابی را به پا داشته باشید که قرار است با آن بپوشید.

    ۶. کفش جا باز می‌کند یا نه؟

    هیچ کفشی را به امید جا باز کردن یا برعکس کیپ پا شدن نخرید. پای شما در کفش پیاده روی و دویدن باید از همان ابتدا و هنگام خرید احساس راحتی کند. کمی در فروشگاه راه بروید و از راحتی و متناسب بودن آن مطمئن شوید.

    ۷. کفش نباید خیلی تنگ یا خیلی گشاد باشد!

    در این خصوص یک استانداردی وجود دارد. فاصله بین انگشت شست تا جلوی کفش نباید بیش از ۲ سانتی‌متر باشد. پا هنگام قرار گرفتن در کفش ورزشی باید قادر به تکان‌دادن آزادانه همه انگشتان باشد. همچنین اندازه پاشنه کفش هم باید کاملا متناسب باشد و در
    پیاده روی نباید پاشنه شما در کفش لغزشی داشته باشد.

    تنگ نبودنئ کفش پیاده‌روی

    عمر کفش مناسب پیاده روی چقدر است؟

    هرکفشی، عمر مفید مشخصی دارد و به اندازه‌ی معینی می‌توان از آن استفاده کرد. در این خصوص چند عامل، تاثیرگذار هستند و باتوجه به این عوامل باید برای عوض کردن کفش تصمیم گرفت.

    نهایتا ۸۰۰ کیلومتر با هرکفشی پیاده روی کنید!

    کفش پیاده روی برای حدود ۵۵۰ الی ۸۰۰ کیلومتری (۳۵۰ الی ۵۰۰ مایل) ساخته می‌شود. این مسافت البته برای شرایطی است که با کفش‌تان، فقط پیاده روی کنید و با آن ندوید. کفش پیاده‌روی کمتر از کفش دویدن به زمین کوبیده می‌شود، اما با این وجود، بعید است که بیش از ۸۰۰ کیلومتر عملکرد مفیدی داشته باشد یا حتی دوام بیاورد.

    باید وزن خود را در نظر بگیرید!

    وزن افراد در طول عمر کفش موثر است. هرچه وزن شما بیشتر باشد، سرعت فرسودگی کفش‌تان نیز بیشتر می‌شود. اگر شما هم به کاهش وزن و سایز و لاغر شدن نیاز دارید، حتما همین حالا اقدام کنید.

    دنبال یه راه سالم برای کاهش وزن میگردی؟
    دنبال یه راه سالم برای کاهش وزن میگردی؟
    با برنامه ورزشی فیتامین بدون عوارض وزنت رو کم کن!
    دریافت برنامه

    تاثیر زمان و مقدار پیاده روی بر عمر کفش

    اگر روزانه ۳۰ دقیقه یا به‌طور متوسط سه تا چهار ساعت در هفته پیاده‌روی می‌کنید، هر شش ماه کفش‌های خود را عوض کنید. اگر روزانه ۶۰ دقیقه یا به‌طور متوسط هفت ساعت در هفته پیاده‌روی می‌کنید، هر سه ماه یک بار کفش‌های خود را تعویض کنید.

    چند راهکار طلایی برای افزایش طول عمر کفش پیاده روی

    اگر نکاتی که در زیر آمده را رعایت کنید عمر کفش خود را بیشتر خواهید کرد و به مدت زمان طولانی‌تری می‌توانید از آن استفاده کنید.

    ۱. انواع کفش مناسب پیاده روی خود را فقط برای پیاده‌روی‌های ورزشی استفاده کنید. آن‌ها را برای تمرینات ورزش بدنسازی و کار با وزنه استفاده نکنید. حتی بهتر است کفش پیاده روی را هر روز نپوشید.
    پوشیدن هر روز کفش پیاده روی باعث ساییدگی کفش می‌شود. همچنین بیشتر در معرض رطوبت و باکتری‌های پا قرار می‌گیرد که همین امر کفش را زودتر پوسیده می‌کند.

    ۲. کفش‌های خود را پس از استفاده در محیط باز قرار دهید تا خشک شود. پس از هر پیاده روی طولانی، همان‌طور که شما عرق می‌کنید، پاها نیز در کفش عرق می‌کنند. پس باید حتما خشک شوند. از این رو لازم است کفش را در محیط باز قرار دهید و اگر امکان دارد کفی آن را خارج کنید تا کاملا هوا در آن جریان داشته باشد.

    ۳. نیازی به شستن کفش مناسب پیاده‌ روی نیست؛ اما اگر تصمیم دارید کفش را بشویید از صابون ملایم و آب سرد استفاده کنید تا چسب کفش از بین نرود. برای خشک کردن کفش‌ها بهتر است آن را در هوای آزاد خشک کنید تا این‌که آنها را در خشک کُن بیندازید. از گرما دادن به کفش خودداری کنید، زیرا این کار باعث خرابی سریع چسب می‌شود.

    ۴. کفی‌های کفش ارزان هستند، پس می‌توانید برای بهداشت و راحتی بیشتر پا مرتب آنها را تعویض کنید. عوض کردن کفی کفش، غیر از این که از کفش شما محافظت می‌کند برای آسایش بیشتر پا هم مهم است.

    ۵. برنامه‌ریزی کنید که کفش‌های پیاده‌روی خود را هر سه تا شش ماه یا هر ۸۰۰ کیلومتر تعویض کنید.

    انتخاب کفش مناسب هر فرم پا

    فرم پا در افراد مختلف حتی اگر سایز یکسانی داشته باشد، متفاوت است. هنگام خرید کفش به فرم کفش توجه کرده و کفشی مطابق فرم پای خود خریداری کنید.

    کفش مناسب پیاده‌روی بر اساس فرم پا

    انتخاب کفش مناسب پیاده روی با قوس پا

    قوس کف پا، قوسی است که به‌طور طبیعی در کف پا برای تعادل بدن وجود دارد. مقدار قوس پا به استخوان‌های کف پا، عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها بستگی دارد. این قوس برای توزیع متعادل وزن بدن روی پاها لازم است؛ اما ممکن است در بعضی افراد این قوس اصلا وجود نداشته باشد (صافی کف پا) یا در بعضی افراد خیلی زیاد و شدید باشد (گودی کف پا).

    نکته: ناهنجاری پاها در انتخاب کفش خوب برای پیاده روی یا هر فعالیت دیگری، حین خرید تأثیرگذار است. چون باید کفش مناسب فرم پای خود را خریداری کنید.

    کفش مناسب پیاده روی برای افراد با صافی کف پا

    • پنجه کفش منعطف و قابل خم‌شدن باشد؛
    • قسمت پوشاننده مچ و قوزک پا محکم و محافظ باشد؛
    • کف کفش سفت و محکم باشد و با نظر پزشک از کفی طبی استفاده شود.

    کفش مناسب پیاده روی برای افراد با  گودی کف پا

    • رویه کفش بلند و نرم باشد؛
    • پنجه کفش نرم و منعطف باشد؛
    • داخل کفش فضای بیشتری داشته باشد؛
    • کفیِ طبی و مناسب با نظر پزشک استفاده شود.

    سخن پایانی

    کفش‌ها نقش زیادی در تعیین کیفیت ورزش های هوازی یا بی‌هوازی دارند. برای همین انتخاب کفش مناسب پیاده روی از اهمیت زیادی برخوردار است. برای انتخاب کفش خوب برای پیاده روی باید بدانید که کفش‌ها باید براساس فرم و اندازه پا خریداری شوند تا به پاها آسیبی نرساند.
    در این مطلب همه چیز را درباره اینکه چه کفشی برای پیاده روی مناسب است به شما گفتیم. با رعایت این نکات می‌توانید کفش مناسب پیاده روی را انتخاب کرده و از پیاده‌روی لذت ببرید.

    منابع: mayoclinic – verywellfit

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.5/5 - (16 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    جواد ۱۰ شهریور ۱۴۰۲

    ممنون از توضیحاتتون🙏🌺

    ×
    app-presentation