یک نظر
ورزش سوارکاری

فواید ورزش سوارکاری + آموزش تکنیک‌های مهم اسب سواری

تعداد بازدید

417

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۱۴ فروردین ۱۴۰۳
فهرست مطالب

    چقدر با ورزش سوارکاری آشنایید؟ هزاران سال است که انسان‌ها اسب سواری می‌کنند و فعالیتی که زمانی جزء حمل و نقل ما بود، اکنون به یک ورزش تبدیل شده‌است. اگر ورزش سوارکاری می‌کنید، یا علاقه‌مند به آن هستید، شاید بخواهید از فواید این ورزش آرامش بخش و دوست داشتنی بیشتر بدانید و همچنین چند تکنیک‌ مهم آن را یاد بگیرید. با ما همراه باشید تا آنچه به دنبالش هستید را به شما بگوییم.

    ورزش سوارکاری یا اسب سواری برای تناسب اندام چه فوایدی دارد؟

    ورزش اسب سواری ورزشی برای روح و جسم است! بله این ورزش زیبا فواید زیادی برای روح و روان‌تان دارد؛ به طور مثال استرس را کاهش می‌دهد، اعتماد به نفس‌تان را بالا می‌برد و مغز شما را تمرین می‌دهد. ورزش سوارکاری همچنین ماهیچه‌های شما را ورزیده‌تر می‌کند، یک تمرین قلبی عروقی به حساب می‌آید و برای تناسب اندام چندین فایده‌ی مهم دارد. در ادامه چند مورد از فواید ورزش سوارکاری برای تناسب اندام را نام می‌بریم.

    ورزش اسب سواری

    ۱. تقویت عضلات میان تنه

    اسب سواری ورزشی است که نیاز به تعادل و ثبات دارد و تعادل و ثبات بدن در درجه اول توسط عضلات میان تنه تامین می‌شود. حفظ وضعیت بدنی درست و اصولی روی زین، این عضلات را فعال می‌کند و در طول زمان منجر به بهبود قدرت میان تنه خواهد شد.

    ۲. عضله سازی

    نه تنها ورزش سوارکاری برای بالا بردن قدرت بدنی عالی است، بلکه اسب سواری منظم به شما کمک می‌کند تا عضله بسازید و دامنه حرکتی‌تان هم بیشتر شود.

    آنهایی که تازه اسب سواری را شروع کرده‌اند یا پس از مدتی دوباره روی اسب نشسته‌اند، بدون شک بدن درد روز بعد سوارکاری را به خاطر دارند؛ درست مانند بدن درد بعد از بدنسازی!

    در هر قسمت از ورزش سوارکاری یک سری گروه عضلانی درگیر می‌شود؛ چه وقتی که سوار اسب می‌شوید، چه وقتی که با سرعت می‌رانید، یا تغییر جهت می‌دهید یا یورتمه می‌روید، گروه‌های عضلانی شما سخت مشغول کار هستند.

    اسب سواری گروه‌های عضلانی مختلفی را، به خصوص عضلات میان تنه و پایین تنه را درگیر می‌کند. این گروه‌های عضلانی شامل عضلاتی مانند راست شکمی، مورب شکمی، باسن، چهارسر ران، پشت پا و دور و نزدیک کننده‌های ران می‌شود.

    آموزش اسب سواری

    ۳. بهبود تعادل و هماهنگی

    برای حفظ ثبات در هنگام سوار شدن روی اسب باید مرکز ثقل خود را با مرکز ثقل اسب تراز کنید. این کار ساده نیست و نیازمند تلاش و تمرین زیادی است؛ بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کنید! زیرا مرکز ثقل اسب همیشه در حال نوسان است.

    برای اینکه تعادل خود روی اسب را پیدا کنید، باید وضعیت مناسبی را روی زین پیدا کنید و روی آن بمانید، بدن خود را تراز کنید و وزن خود را به طور مساوی با دو پای‌تان به طور ایمن روی رکاب‌ها تقسیم کنید.

    ۴. کالری سوزی

    شاید فکر کنید در ورزش سوارکاری، اسب‌ است که همه زحمت‌ها را می‌کشد و همه کارها را می‌کند، بنابراین همه کالری سوزی‌ها برای اسب خواهد بود. بله این حرف درست است؛ اما سوارکار هم درحال ورزش است و کالری می‌سوزاند.

    درگیر کردن ماهیچه‌ها و تلاش برای حفظ تعادل روی اسب، بسیار بیشتر از آن چیزی که فکرش را کنید، کالری مصرف می‌کند. وقتی برای اولین بار این ورزش را شروع کنید با ثابت نشستن روی اسب بسیار چالش خواهید داشت؛ اما به مرور همه حرکات برای‌تان عادی می‌شود؛ ولی فراموش نکنید حتی زمانی که کاملا حرفه‌ای شدید هم هنوز مشغول کار سخت و کالری سوزی بالایی هستید.

    محققان دانشگاه A&M تگزاس میزان کالری سوزی ورزش سوارکاری را به دقت محاسبه کرده‌اند و دیدند که پیاده‌روی با اسب به مدت ۴۵ دقیقه می‌تواند تا ۲۰۰ کالری بسوزاند.

    ۵. کاهش فشار خون

    یکی از فواید ورزش منظم برای سلامتی، تنظیم فشار خون است. تحقیقات نشان داده است که فعالیت بدنی منظم می‌تواند فشار خون بالا را ۵ تا ۸ میلی‌متر جیوه کاهش دهد. همچنین ثابت شده‌است که بودن در کنار حیوانات به کاهش فشار خون کمک می‌کند و ورزش سوارکاری نیز برای رفع خستگی و کاهش استرس عالی است، بنابراین یک بُرد تمام عیار است.

    اگر به حیوان نجیب اسب و این ورزش علاقه‌مند هستید، پس می‌توانید علاوه‌بر لذت بردن از وقت گذراندن با اسب، از فواید این ورزش و به خصوص بهبود فشار خون هم بهره‌مند شوید.

    ۶. تقویت سیستم قلبی عروقی

    اسب‌ها نه تنها نمادی از مهر و عاطفه هستند، بلکه به معنای واقعی هم برای سلامت قلب سوارکاران مفید هستند! اسب سواری یک ورزش هوازی است که با انجام مرتب آن سیستم قلب و عروق شما هم تقویت می‌شود.

    فواید اسب سواری

    چگونه اسب سواری کنیم؟ | آموزش چند تکنیک ساده برای سوارکاری

    سوار شدن روی اسب و ورزش سوارکاری برای اولین بار استرس زا و ترسناک خواهد بود و این ترس و استرس کاملا طبیعی است. اما چند تکنیک و نکته ساده را به شما آموزش می‌دهیم تا تسلط بیشتری بر این ورزش پیدا کنید و کار برای‌تان راحت شود.

    سعی کنید که با اسب ارتباط عاطفی بگیرید!

    ایجاد یک رابطه دوستانه با اسب، بخش اساسی ورزش سوارکاری و قدم اول یک ارتباط زیبا و شگفت انگیز است. خیلی زود متوجه خواهید شد که اسب، یک حیوان عاطفی و پراحساس است و ارتباط با آن، برای‌تان لذت بخش خواهد بود.

    بار اول با مربی نزدیک اسب شوید و اجازه دهید مربی اسب را آرام کند. سپس بازوی خود را دراز کنید و فرصت دهید اسب پشت دست شما را بو کند. این کار اغلب به عنوان دست دادن با اسب شناخته می‌شود و نشانه‌ای از موافقت اسب برای سوار شدن روی او تلقی می‌شود.

    همیشه اعتماد به نفس داشته باشید!

    احساسی که شما تجربه می‌کنید به اسب هم منتقل شده و او همین احساس را خواهد داشت. بنابراین با اعتماد به نفس و آرامش سوار اسب شوید تا اسب نیز احساس راحتی و آرامش کند و مضطرب نشود.

    سوار شدن روی اسب را به درستی یاد بگیرید!

    حتما لازم است اولین بار با مربی سوار اسب شوید؛ روش صحیح سوار شدن بر اسب استفاده از پای چپ و قرار دادن آن بر روی رکاب است؛ چراکه اسب‌ها هم به همین روش آموزش دیده‌اند.

    یک چهارپایه سمت چپ اسب بگذارید و خیلی آرام پای چپ خود را در رکاب بگذارید. با دست چپ افسار اسب را بگیرید و با پای راست خود را بالا بکشید؛ سپس به نرمی سوار شوید. مراقب باشید که گردن اسب را فشار ندهید و به آن فشار وارد نکنید؛ چراکه در این صورت به او آسیب می‌رسانید.

    نگاه‌تان رو به جلو باشد!

    شاید از خواندن این تکنیک تعجب کنید؛ چراکه بسیار عادی به نظر می‌رسد، اما نکته‌ی بسیار مهم است! بسیاری از مبتدیان، به اسب نگاه می‌کنند اما اشتباه است و باید به مسیر نگاه کنید. نگاه کردن به سر اسب حین ورزش سوارکاری مثل این است که حین رانندگی به کاپوت ماشین نگاه کنید! پس به جلو نگاه کنید و حواس‌تان به مسیر باشد.

    آموزش سوارکاری اسب

    کم کم حرکت کنید!

    وقتی تازه کار هستید به هیچ وجه حرکات نمایشی یا کارهای عجیب روی اسب انجام ندهید! به مبتدیان یا تازه کارها، به شدت توصیه می‌کنیم که فقط با اسب قدم بزنند. بگذارید اسب به شما عادت کند و شما هم به موقعیت، حرکت و احساس کلی که باهم دارید عادت کنید. هر حرکت جدید، سرعت گرفتن یا پریدن‌های ساده هم نیاز به آموزش حرفه‌ای مربی دارد و نباید سرخود، آن‌ها را انجام دهید.

    به گرفتن شاخ زین عادت نکنید!

    سوارکاران مبتدی ممکن است برای حفظ تعادل‌شان شاخ زین را بکشند اما اشتباه است! سعی کنید از همین ابتدا به گرفتن شاخ زین عادت نکنید؛ چراکه ممکن است موقعیت یا حادثه‌ای پیش بیاید و شما پرت شوید! در عوض از مربی بخواهید حفظ تعادل را با توجه به جثه شما و اسب به دقت به شما آموزش دهد. تنظیم حالت نشستن، کشیدن پاها یا گرفتن افسار (آن هم ملایم و با مهربانی) از راه‌های حفظ تعادل روی اسب است.

    سخن پایانی

    ورزش سوارکاری، یک ورزش لذتبخش است که برای تناسب اندام، سلامتی بدن و همچنین سلامتی روان فواید مختلفی دارد. در این مطلب درباره فواید اسب سواری گفتیم و نکات و تکنیک‌های مختلفی که یک سوارکار باید آن‌ها را بداند را آموزش دادیم.

    منابع: equinehelperpetkeenlazyhorseranch

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.5/5 - (2 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    یوحنا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

    خیلی خوبه فک در اومد

    ×
    app-presentation