۳ نظر
تاثیر ورزش بر اعتیاد

چگونه با ورزش از اعتیاد خلاص شویم؟

تعداد بازدید

1189

زمان مطالعه

7 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۳۰ آذر ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    قطعا تاثیر ورزش بر اعتیاد، یک تاثیر مثبت و مفید است. این تاثیرات را با شواهد علمی هم می‌توان ثابت کرد. ورزش می‌تواند به پیشگیری از اعتیاد، کم کردن مصرف، کمک به ترک و سپس پیشگیری از ابتلای دوباره، کمک زیادی کند و در این راه یار کمکی شما باشد.

    این مطلب را تا انتها بخوانید تا کامل از چگونگی تاثیر ورزش بر اعتیاد باخبر شوید و بهترین ورزش‌ها برای جنگ با اعتیاد را بشناسید.

    ورزش چگونه بر اعتیاد تاثیر می‌گذارد؟

    خوشبختانه تاثیر ورزش بر اعتیاد کاملا محسوس و چشمگیر است. ورزش از طریق راه‌های زیر به شما کمک خواهد کرد که از اعتیاد پیشگیری کنید و یا در پروسه رهایی و درمان همراهی‌تان خواهد کرد.

    • ترشح هورمون‌های شادی
      وقتی فردی ورزش می‌کند، بدن او اندورفین و دوپامین ترشح می‌کند که همان هورمون‌های شادی آور طبیعی برای ایجاد احساس لذت و شادی هستند. این اثر ورزش، می‌تواند به کاهش احساس اضطراب و افسردگی کمک کند و به نوبه خود در پیشگیری از ابتلا، یا کمک به بهبودی اعتیاد مؤثر باشد.
      علاوه بر این، ورزش می‌تواند باعث ایجاد حس موفقیت و غرور شود که عزت نفس و اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

    • کاهش استرس
      دیگر تاثیر ورزش بر اعتیاد این است که به کاهش استرس افراد (به خصوص نوجوانان) کمک می‌کند. افراد می‌توانند به جای روی آوردن به مواد مخدر یا الکل به عنوان راهی برای مقابله با استرس، به فعالیت بدنی روی آورند.
    • بهبود سلامت کلی بدن
      همچنین ورزش منظم می تواند سلامت جسمی کلی شما را ارتقا دهد، که اغلب در طول اعتیاد به خطر میفتد. با بهبود سلامت جسمانی، افراد خواب بهتر، کاهش سطح درد و افزایش سطح انرژی را تجربه می‌کنند که همه اینها می‌تواند روند بهبودی‌تان را آسان‌تر کند.
    درمان اعتیاد با ورزش

    آیا ورزش می تواند از اعتیاد جلوگیری کند؟

    بله البته؛ تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانانی که اهل ورزش هستند به طرز چشمگیری کمتر در بزرگسالی دچار بیماری اعتیاد می‌شوند و این تاثیر حتی در بزرگسالان هم مشاهده می‌شود.

    انجام فعالیت‌های بدنی می‌تواند جایگزین سالمی برای رفتارهای اعتیادآور باشد. افراد می‌توانند به جای روی آوردن به مواد مخدر، الکل یا سایر مواد یا فعالیت‌های مضر، ورزش را به عنوان روشی سالم‌تر برای مقابله با استرس، اضطراب یا سایر احساسات منفی خود انتخاب کنند. در زیر دیگر راه‌های تاثیر ورزش بر پیشگیری از اعتیاد عبارتند از:

    • تقویت روحیه و بهبود سلامت روان

      ورزش سطوح هورمون استرس کورتیزول را کاهش می‌دهد و اندورفین آزاد می‌کند، که می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد و احساس ارزشمندی را در فرد ایجاد کند. ورزش منظم راهی موثر برای مدیریت استرس است و می‌تواند به جلوگیری از ایجاد رفتارهای اعتیادآور به عنوان یک مکانیسم مقابله کمک کند.
      همه می‌دانیم که ورزش فواید متعددی برای سلامت روان دارد، از جمله کاهش علائم افسردگی و اضطراب. با بهبود کلی سلامت روان، ورزش از افتادن در این دام پیشگیری می‌کند، زیرا بسیاری از رفتارهای اعتیادآور با مشکلات زمینه‌ای سلامت روان مرتبط هستند.
    • افزایش اعتماد به نفس

      ورزش همچنین می‌تواند عزت نفس و اعتماد به نفس را افزایش دهد که به جلوگیری از ابتلا به اعتیاد کمک می‌کند. وقتی افراد تصور مثبتی از خود دارند، کمتر به مواد یا رفتارهای اعتیادآور روی می‌آورند تا با احساسات یا موقعیت‌های منفی کنار بیایند.

    چگونه برای درمان اعتیاد با ورزش برنامه ریزی کنیم؟

    به طور کلی، گنجاندن ورزش منظم در سبک زندگی، راهی مؤثر برای پیشگیری و درمان اعتیاد است. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که ورزش نباید به عنوان جایگزینی برای درمان حرفه‌ای اعتیاد در نظر گرفته شود، بلکه باید به عنوان یک عامل مفید در برنامه کلی پیشگیری و ترک اعتیاد گنجانده شود. برای داشتن یک برنامه اختصاصی و مؤثر، با کارشناسان فیتامین مشورت کنید.

    مطمئن شروع کن!
    مطمئن شروع کن!
    با فیتامین زیر نظر مربی برنامه بگیر و ورزش کن.
    برنامه‌ت رو بگیر

    تاثیر ورزش در درمان اعتیاد

    ورزش چگونه به درمان اعتیاد کمک می‌کند؟ طبق توضیحاتی که تا به اینجا ارائه دادیم حتما متوجه تاثیر ورزش بر اعتیاد شده‌اید. ورزش می‌تواند به پروسه ترک اعتیاد کمک کند و همچنین مانعی باشد تا افراد بار دیگر سراغ آن نروند.

    ورزش منظم در ابتدای بهبودی می‌تواند برای افراد در حال درمان مفید باشد. بسیاری از مراکز درمانی به همین دلیل ورزش را در برنامه‌های خود گنجانده‌اند.

    طبق مطالعه‌ای که توسط Frontiers in Psychiatry در National Institute of Health انجام شده است، ورزش بر بسیاری از مولکول‌های سیگنال‌دهنده و ساختارهای عصبی آناتومیک مغز تأثیر می‌گذارد که تأثیرات مواد و داروهای اعتیادآور را ایجاد می‌کنند. به عبارت ساده‌تر ورزش از ایجاد اعتیاد به یک دارو در مغز پیشگیری می‌کند.

    داستان یک آزمایش در مورد تاثیر ورزش بر اعتیاد

    بگذارید داستان یک آزمایش را برای‌تان تعریف کنیم تا بیشتر به تاثیر ورزش بر اعتیاد پی ببرید. در مطالعه دیگری که روی موش‌ها انجام شد، محققان به موش‌های آزمایشگاهی، داروهای مختلفی مانند نیکوتین، مورفین و آمفتامین‌ها را در طی یک بازی، دادند. در واقع آن‌ها را معتاد کردند و همزمان یک چرخ برای تمرین هم در اختیار آن‌ها گذاشتند.

    موش‌هایی که از چرخ استفاده می‌کردند و ورزش می‌کردند، بسیار کمتر از موش‌هایی که اصلاً ورزش نمی‌کردند، به دیسپنسر (برای دریافت دارو) ضربه می‌زدند. این مطالعه نشان می‌دهد که ورزش می‌تواند نقش بسیار موثری در ارائه یک جایگزین سالم برای سوء مصرف مواد داشته باشد.

    ۷ روشی که ورزش می‌تواند برای بهبودی مفید باشد

    وقتی بیش از حد از مواد مخدر و الکل استفاده می‌کنید، بدن و ذهن شما هر دو تحت تاثیر قرار می‌گیرند. اعتیاد به مواد مخدر بدن شما را تغییر می‌دهد. هنگامی که مواد حذف می‌شوند، احساس اضطراب و افسردگی خواهید داشت.

    خبر خوب این است که فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش احساسات منفی کمک کند و نتایج مثبتی را برای شما به ارمغان بیاورد. فرقی ندارد که در دوره بهبود از بیماری اعتیاد هستید یا سال‌ها از مواد دور بوده‌اید، ورزش منظم با روش‌های زیر باعث بهبودی‌تان خواهد شد.

    ترک اعتیاد

    ۱. استرس را مدیریت می‌کند!

    استرس یک مشکل خاص در بهبود اعتیاد است و در صورت عدم مدیریت صحیح می‌تواند منجر به عود کردن آن شود. یکی از راه‌هایی که می‌توانید استرس خود را کاهش دهید و کنترل کنید، ورزش است. فعالیت بدنی باعث ترشح اندورفین در مغز می‌شود و گردش خون را بهبود می‌بخشد که هر دو به کاهش استرس کمک می‌کنند.

    ۲. کیفیت خواب‌تان را بالا می‌برد!

    داشتن مشکلات خواب در دوره ترک و بهبود اعتیاد غیر معمول نیست. در واقع، بسیاری از مردم با این باور که این مواد به آنها کمک می‌کند تا راحت‌تر بخوابند، شروع به استفاده از الکل یا مواد مخدر می‌کنند. ورزش منظم می‌تواند کیفیت و کمیت خواب شما را بهبود بخشد.

    ۳. خلق و خوی‌تان را بهتر می‌کند!

    تغییرات خلقی می‌تواند برای بیمار در حال ترک، رخ دهد؛ چراکه در زمان مصرف هورمون‌های شادی از طریق مواد مصرفی به دست می‌آمد و در دوره ترک این داروها قطع شده‌اند. اما با ورزش شما دوباره هورمون‌های شادی و لذت را دریافت می‌کنید.

    با انجام ورزش در دوران ریکاوری، اندورفین سالم را دوباره به بدن خود بازمی‌گردانید. تنها ۳۰ دقیقه تمرین در روز کافیست که تاثیر ورزش بر اعتیاد و راحت کردن کار خود در پروسه درمان را ببینید.

    ۴. انرژی‌ را افزایش می‌دهد!

    ممکن است هنگام دویدن، شنا کردن یا دوچرخه‌سواری انرژی زیادی صرف کنید، اما در ازای تلاش‌های خود انرژی دریافت خواهید کرد! اگر ترک باعث شده است که گاهی احساس خستگی و بی‌حالی داشته باشید، ورزش منظم یکی از راه‌هایی است که می‌توانید انرژی و نشاط‌تان را بازگردانید.

    ۵. سیستم ایمنی را قوی‌تر می‌کند!

    موسسه Disease Prevention and Health گزارش می‌دهد که ورزش منظم به محافظت از بدن شما در برابر برخی بیماری‌های جدی مانند سرطان، سکته، بیماری قلبی، افسردگی، دیابت و پوکی استخوان کمک می‌کند.

    ۶. جلوی عود کردن اعتیاد را می‌گیرد!

    شاید بزرگترین تاثیر ورزش بر اعتیاد این باشد که فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از بازگشت به مصرف الکل یا مواد مخدر کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که ورزش منظم می‌تواند میزان پرهیز از مصرف مواد را تا ۹۵ درصد افزایش دهد. ورزش همچنین می‌تواند به مدیریت استرس، افسردگی و اضطراب کمک کند، که همگی فرد را به سمت مواد سوق می‌دهد.

    ۷. زمان و فکر شما را مشغول می‌کند!

    بسیاری از افراد پس از بهبود و درمان اعتیاد، وقت آزاد زیادی در اختیار دارند؛ زیرا دیگر وقت خود را صرف فکر کردن، خرید یا استفاده از یک مواد نمی‌کنند. این زمان آزاد می‌تواند یک نعمت یا یک مشکل باشد.

    ورزش یک راه عالی برای پر کردن این زمان اضافی است و می‌تواند چندین ساعت از هفته را پر کند. به طور کلی خوب است که در طول بهبودی اعتیاد، به خصوص در مراحل اولیه، خود را مشغول نگه دارید. پیروی از یک برنامه ورزشی منظم، نیاز به تصمیم گیری درباره اینکه چه کاری با اوقات فراغت‌تان در طول روز انجام دهید را از بین می‌برد، که اغلب همان زمانی است که تصمیم‌های اشتباه گرفته می‌شود.

    داشتن یک هدف ورزشی همچنین می‌تواند تمرکز شما را به سمت چیزی سازنده‌تر هدایت کند. به عنوان مثال، تمرین برای یک شرکت در یک مسابقه دو، یک هدف عالی برای مشغول کردن خود برای ماه‌هاست.

    بهترین ورزش‌ها برای درمان اعتیاد

    ترک اعتیاد با یوگا

    باید بگوییم که ورزش به خصوصی که بتواند تاثیر معجزه‌وار روی درمان اعتیاد داشته باشد، نداریم، به این معنا که هر ورزشی برای درمان اعتیاد مفید و مؤثر است. هرکسی از روش‌های متفاوتی برای عرق ریختن و تمرین لذت می‌برد و واقعاً هیچ ورزش درست یا غلطی برای فعال‌تر شدن وجود ندارد.

    برای بهره بردن از تاثیر ورزش بر اعتیاد ما تمرینات و ورزش‌های زیر را به شما پینهاد می‌کنیم. پس از مشورت با پزشک و مشاور می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

    • یوگا
    • دویدن
    • تیراندازی
    • پیاده‌روی
    • اسب سواری
    • تمرینات هوازی
    • تمرینات قدرتی سبک

    سخن پایانی

    گنجاندن فعالیت بدنی منظم در برنامه زندگی فواید زیادی دارد. ورزش می‌تواند میل به مصرف هرگونه مواد یا نوشیدنی اعتیاد آور را کاهش دهد، خلق و خو و عزت نفس را بهبود بخشد و سلامت کلی جسمی و روانی را ارتقا دهد. در این مطلب درباره تاثیر ورزش بر اعتیاد گفتیم و بهترین ورزش‌ها برای درمان اعتیاد را معرفی کردیم.

    منابع: therecoveryvillageverywellmindgatewayfoundation

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.4/5 - (11 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    مسعود ۰۳ تیر ۱۴۰۳

    بسیار ممنون از متن عالی تون. من ۸ سال درگیر اعتیاد به تریاک بودم و طی یکسال ۳ مرتبه اقدام به ترک کردم که هربار به خاطر افسردگی و بیقراری بعد از ترک به فاصله ۲۰ روز تا دو ماه بعد ترک مجددا" گرفتار شدم. الآن ۶ ماهه ترک کردم و کل این دوره رو با تردمیلی که دارم ورزش کردم و معجزه ورزش رو دیدم که اصلا" نیازی به مواد در طول این دوره احساس نکردم. ورزش فوق العادست بخصوص ورزش هوازی امتحان کنید معجزه ش رو ببینید...

    کارشناس فیتامین ۰۳ تیر ۱۴۰۳

    موفق باشید دوست عزیز

    Hameedullah ۰۲ خرداد ۱۴۰۳

    نام لیکوال چرا ذکر نشده؟

    ×
    app-presentation