۷۱ نظر
طناب زدن و افتادگی رحم

طناب زدن با افتادگی رحم خانم‌ها ارتباط دارد؟

تعداد بازدید

27399

زمان مطالعه

5 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۲۰ آبان ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    به نظر شما چه رابطه‌ای بین طناب زدن و افتادگی رحم وجود دارد؟ به احتمال زیاد این جمله را شنیده‌اید که « طناب زدن برای خانم ها مناسب نیست و باعث افتادگی رحم می‌شود»؛ آیا این جمله، حقیقت دارد؟!

    اگر تاکنون این جمله را در مورد طناب زدن نشنیده بودید، بدون‌ِشک برایتان سؤال شده که نکند حقیقت داشته باشد و شما از ضررهای طناب زدن بی‌اطلاع بوده باشید.

    در ادامه این مطلب، درستیِ این موضوع را با هم بررسی می‌کنیم تا ببینیم آیا طناب زدن و افتادگی رحم ارتباطی باهم دارند؟ اما اول لازم است که اطلاعاتی درباره‌ی افتادگی رحم بدهیم تا بتوانید به پاسخ این سؤال برسید که طناب زدن برای خانمها خطر دارد یا خیر؟ به طور کلی فواید و مضرات طناب برای خانم ها چیست؟ پس حتما تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

    افتادگی رحم چیست و علائم افتادگی رحم کدام است؟

    راستش را بخواهید طناب زدن و افتادگی رحم یک افسانه قدیمی و شایعه است. شما با طناب زدن یا هر ورزش دیگری دچار افتادگی رحم نخواهید شد. چطور مطمئن شوید؟ در ادامه به شما می‌گوییم.

    افتادگی رحم یا همان (Uterus prolapse) وقتی پیش می‌آید که عضلات یا ربات‌های کشنده داخل لگن، شل شده و نتوانند رحم را در محل قرارگیری اصلی خود ثابت نگه دارند. در صورت ضعیف یا شل شدن عضلات داخل لگن، ممکن است یکی از اتفاقاتی که برای خانم‌ها رخ دهد، افتادگی رحم یا پرولاپس باشد.

    در این حالت رحم از حالت عادی خود خارج شده و به داخل کانال زایمان (واژن) ورود پیدا خواهد کرد. البته افتادگی رحم به‌طور کلی دو حالت دارد:

    • افتادگی کامل رحم
    • افتادگی نیمه کامل رحم

    همان‌طورکه از نام دو حالت هم مشخص است، افتادگی کامل زمانی است که فقط قسمتی از رحم حالت افتادگی پیدا می‌کند و حالت افتادگی کامل زمانی است که تمامی بافت رحم آویزان شده و شاید حتی قسمتی از آن از واژن هم خارج شود.

    طناب زدن باعث افتادگی رحم میشه

    علائم افتادگی رحم چیست؟

    • یبوست
    • خونریزی واژینال
    • خروج قسمتی از رحم از واژن
    • مشکل و بی‌قراری در روابط زناشویی
    • داشتن احساس نشستن دائمی رو توپ
    • مشکل در ادرار یا عفونت‌های ادراری مکرر
    • احساس سنگینی یا بودن جسم خارجی داخل لگن

    نکته: دقت کنید که در صورت ابتلا به افتادگی رحم، با ایستادن یا راه رفتن علائم‌تان به علت نیروی گرانش زمین به ناحیه لگن بیشتر شده و بیشتر از قبل احساس ناراحتی خواهید کرد. بهترین راهکار انجام ورزش اصولی و هدفمند است. برنامه‌ای که بر اساس ویژگی‌های شخصی شما طراحی شده باشد. همین حالا می‌توانید برنامه خودتان را از مربیان فیتامین بگیرید.

    میخوای  به اندام دلخواهت برسی؟
    میخوای به اندام دلخواهت برسی؟
    با برنامه تناسب اندام فیتامین ورزشت رو از همین الان شروع کن.
    میخوام ورزش کنم

    علت شل شدن عضلات نگه‌دارنده رحم

    عوامل زیادی در تحلیل رفتن عضلات داخل لگن نقش دارند، اما علت اصلی بروز این مشکل بالا رفتن سن و از دست رفتن قوام عضلانی داخل لگن است.

    از طرف دیگر آسیب دیدگی عضلات رحم در هنگام تولد نوزاد، زایمان‌های متعدد یا به دنیا آوردن کودکان سنگین وزن (بیشتر از ۴ کیلوگرم)، چاقی، بلند کردن اجسام خیلی سنگین، سرفه‌های مزمن و شدید، فعالیت‌های بدنی خیلی شدید و یبوست مزمن یا حادثه باعث فشار بیشتر به عضلات داخل لگن شده و احتمال بروز پرولاپس رحمی را تا حد قابل توجهی افزایش خواهد داد.

    هرچند نمی‌توان در این مورد ژنتیک را به کلی نادیده گرفت ولی طبق تحقیقات صورت گرفته، ۹۹ درصد از زنانی که به علت افتادگی رحم به پزشک مراجعه می‌کنند، حداقل یک یا دو مورد از موارد بالا را دارند. این بیماری از دو طریق درمان می‌شود که با توجه به نظر پزشک و بیمار درمان جراحی یا درمان با روش‌های غیر جراحی انتخاب می‌شود.

    آیا طناب زدن برای زنان ضرر دارد

    آیا طناب زدن باعث افتادگی رحم میشه؟ رابطه طناب زدن و افتادگی رحم چیست؟

    طناب زدن و افتادگی رحم باهم ارتباطی ندارند و طناب زدن باعث افتادگی رحم نمی‌شود. این‌که فکر کنیم یک بانو با طناب زدن دچار افتادگی رحم می‌شود، همان‌قدر اشتباه است که فکر کنیم با دویدن چشمانمان بیرون میفتد. رحم داخل بدن هیچ بانوی سالمی رها نیست که بخواهد با ورزش یا طناب زدن از جای طبیعی خود خارج شود.

    اما همان‌طورکه در موارد بالا نیز به آن اشاره شد فعالیت شدید ورزشی می‌تواند یکی از علل شدت گرفتن افتادگی رحم باشد. پس یعنی اگر شما بانوی سالمی هستید که مشکلی در عضلات کف لگن و داخلی خود ندارید، با خیال راحت به ورزش و طناب زدن بپردازید و تمام خرافات و شایعات درباره طناب زدن و افتادگی رحم را فراموش کنید.

    اما اگر از قبل مشکل شل شدگی رحم داشته‌اید نباید به سراغ ورزش‌های شدید و پرشی مانند طناب زدن بروید. طناب زدن در صورتی که در مدت زمان طولانی و با شدت بالا انجام بگیرد، شاید نتواند باعث شل شدن عضلات ناحیه لگن شود ولی بدون شک همین بالا و پایین پریدن‌ها می‌تواند میزان افتادگی رحم شخص مبتلا را افزایش داده و وخامت آن را بیشتر کند.

    مطالعات پزشکی درباره مضرات طناب زدن برای بانوان، نشان داده است که طناب زدن در دوران پریودی یا بارداری بدون شک اثر منفی روی عضلات ناحیه لگن و افتادگی رحمی دارد.

    خانم ها طناب زدن را کنار بگذارند؟

    خیر، طناب زدن به تنهایی نمی‌تواند باعث بروز افتادگی رحم شود و چیزی با عنوان عوارض طناب زدن برای افراد سالم مطرح نیست. تنها در صورتی‌که یکی از علائم گفته شده برای افتادگی رحمی را دارید، باید کمی بیشتر احتیاط کرده و با شدت کمتر و مدت زمان کوتاه‌تری طناب بزنید. طناب زدن فواید بسیار زیادی دارد که در صورت حذف کلی طناب، از آنها بی‌بهره خواهید ماند.

    آیا کسانی که افتادگی رحم دارند، می توانند طناب بزنند؟

    اگر از افتادگی رحم رنج می‌برید، به طور کلی توصیه می‌کنیم از طناب زدن خودداری کنید زیرا این نوع تمرین می‌تواند مشکل شما را تشدید کند.

    ارتباط بین طناب زدن و افتادگی رحم باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد. اگر بانویی هستید که دچار افتادگی رحم شده‌اید و متخصص توصیه به انجام تمرینات و ورزش‌های خاصی کرده است؛ آن تمرینات باید به دقت و با راهنمایی متخصص انجام شوند تا افتادگی رحم شما شدیدتر نشود. همچنین، شما باید همیشه از تمرینات ورزشی و فعالیت‌هایی که ممکن است که فشار زیادی به رحم‌تان وارد کند، بپرهیزید.

    پس مهمترین موضوع این است که با متخصص زنان و مربی حرفه‌ای مشورت کنید تا تمرینات و ورزش‌های مناسب را برای وضعیت خاص شما تعیین کنند.

    طناب زدن و افتادگی رحم

    کدام ورزش به تقویت عضلات کف لگن و بهبود افتادگی رحم کمک می‌کند؟

    بله، شما می‌توانید با ورزش‌های ناحیه کف لگن عضلات خود را تقویت کنید تا از بروز افتادگی در سنین بالا جلوگیری کنید. ورزش ناحیه لگن همان ورزش کگل است که انجام منظم آن می‌تواند از شل شدن عضلات ناحیه لگن جلوگیری کند.

    پزشکان همیشه به تمام خانم‌ها توصیه می‌کنند برای پیشگیری از مشکلاتی مثل افتادگی رحم، به طور منظم در برنامه‌های ورزشی شرکت کنند تا بدن قوی‌تر و سالم‌تری داشته باشند.

    همچنین داشتن وزن مناسب و درمان بیماری‌هایی که موجب افزایش فشار در لگن می‌شود (مانند سرفه‌های شدید یا یبوست مزمن) در پیشگیری از این بیماری موثر است.

    سخن پایانی

    اگر مشکل افتادگی رحم ندارید، با خیال راحت ورزش کنید و طناب بزنید. در این صورت لازم نیست که نگران شایعاتی مثل طناب زدن و افتادگی رحم باشید.

    به‌خاطر داشته باشید که به‌طور کلی افراط در هر ورزش و تمرینی، می‌تواند برای سالم‌ترین انسان روی زمین هم مشکل ایجاد کند. توصیه می‌کنیم که در دوران بارداری یا عادت ماهانه از طناب زدن بپرهیزید و در صورتی که دچار افتادگی رحم هستید، حتما در انجام هر گونه ورزشی باید بسیار احتیاط کنید.

    منبع:  thequad – burnlab

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.6/5 - (42 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    الهام ۱۳ آذر ۱۴۰۰

    سلام من یکماهه دارم طناب میزنم این ماه پریود نشدم علت چیه آیا میتونه از طناب زدن باشه؟متاهلم،قدم ۱۶۴،وزن ۷۷

    کارشناس فیتامین ۱۶ آذر ۱۴۰۰

    سلام الهام عزیز. خیر طناب زدن نمیتونه باعث قطع شدن عادت ماهیانه بشه.

    فاطمه ۳۰ آبان ۱۴۰۰

    سلام
    من۱۸سالمه قدم۱۷۰ وزنم۷۰،مشکلی نداره طناب بزنم؟
    طناب زدن باعث شل شدن سینه نمیشه؟اگه میشه چیکار کنیم ک نشه
    ممنون از شما:)♡

    کارشناس فیتامین ۰۱ آذر ۱۴۰۰

    سلام فاطمه عزیز. مشکلی نداره از یه نیم تنه محکم ورزشی استفاده کنین تا بافت سینه تخریب نشه.

    💜Zahra ۱۶ آبان ۱۴۰۰

    سلام و خسته نباشید
    مطالبتون محشر بودن ممنونم بابت زحماتتون🙏🏻❤
    من 14 سالمه قدم 150 وزنم 39 میخواستم بدونم چکار میتونم برای بلند تر شدن قدم انجام بدم؟
    روش های زیادی رو امتحان کردم دیگه خسته شدم ممنون میشم راهنماییم کنین🙁

    کارشناس فیتامین ۲۴ آبان ۱۴۰۰

    سلام دوست عزیز. قد وابسته به ژنتیکه اما برای رشد بهتر اول از همه تغذیه مناسب بعد خواب منظم و کافی و در آخر انجام ورزش بخصوص وزنه زدن میتونه به رشدتون کمک کنه.

    Zahra ۰۲ شهریور ۱۴۰۰

    سلام من وزنم 77و قدم 157میتونم برای بلند شدن قدم از طناب استفاده کنم

    کارشناس فیتامین ۰۲ شهریور ۱۴۰۰

    سلام زهرای عزیز. برای بلند شدن قد حرکاتی که هورمون رشد رو تحریک کنن بیشتر تاثیرگذارند. مثل کار با وزنه. با این حال استفاده از طناب هم خالی از لطف نیست. فقط چون اضافه وزن دارین زیاده روی نکنین که فشار به مفاصل مچ پا و زانوتون نیاد.

    هلیا ۰۱ شهریور ۱۴۰۰

    ممنون از همگی

    کارشناس فیتامین ۰۱ شهریور ۱۴۰۰

    سلام هلیای عزیز. ممنون از همراهیتون

    ×
    app-presentation