آمپول نوروبیون یک داروی تقویتی است. امروزه در سراسر دنیا به خصوص زنان از این دارو استفاده میکنند. نوروبیون به شکل آمپول و قرص وجود دارد و هر دوی آنها از پرمصرفترین و معروفترین داروهای تقویتی در دنیا است. نوروبیون هم مانند همهی داروهای، مزایا، عوارض و ویژگیهای خاصی دارد که در این مطلب به طور مفصل به آنها پرداختیم و همه چیز را درباره داروی نوروبیون توضیح دادیم.
اگر قصد تزریق و یا مصرف این دارو را دارید، حتما این مطلب را تا انتها بخوانید.
آمپول نوروبیون چیست؟
نوروبیون یک آمپول تقویتی متشکل از ویتامین گروه B شامل B12 ،B6 ،B1 است. نوروبیون (neurobion) در فرایند حمایت، ترمیم و بازسازیِ اعصاب نقش بسیار مهمی ایفا میکنند.
دیگر اثرات این آمپول شامل: کاهش سریع درد به ویژه کمردرد، بهبود سرعت انتقال عصبی، تسریع بازسازیِ اعصابِ آسیبدیده، درمانِ حمایتیِ بیمارانِ مبتلا به انواع پلی نوروپاتیها مثل معتادان به الکلی، مبتلایان به دیابت و در مواردی تغییرات تحلیل برنده در ستون فقرات است.
نوروبیون، حاوی مقادیر درمانیِ ۱۰۰ میلیگرم ویتامین ب۱ ، ۱۰۰ میلیگرم ویتامین ب۶ ، ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ است.
آیا آمپول نوروبیون باعث چاقی میشود؟
برخی تصور میکنند که با تزریقِ ادامهدار این داروی تقویتی چاق خواهند شد. اما، غالبا مصرف ویتامین B تغییری در وزن شما ایجاد نمیکند.
گاهی بعضی افراد بعد از مصرف نوروبیون، اشتهای بیشتری پیدا میکنند و بهتبع آن وزنشان هم افزایش مییابد. این اتفاق به دلیل کمبود ویتامین B12 در آنهاست که باعث بیاشتهاییشان بوده و با مصرف نوروبیون اشتهایشان بازگشته و احتمالا کمی وزن اضافه کردند. با انجام تمرین و ورزش میتوان اضافه وزن را کنترل کرد تا دچار چاقی نشویم.
خواص آمپول نوروبیون
همان طور که گفتیم آمپول نوروبیون یک آمپول تقویتی از گروه ویتامین ب است. بنابراین با تزریق آن تمام ویتامینهای گروه B وارد بدنتان میشود. حال خواص انواع ویتامینهای این گروه را بررسی میکنیم.
ویتامین B1 چه تاثیری بر بدن دارد؟
ویتامین ب۱ یا تیامین، یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز برای حیات موجودات زنده است. این ویتامین نقش اساسی در جذب و هضم مواد غذایی و تقویت عملکرد دستگاه عصبی و سلامت قلب دارد. کمبود تیامین باعث بروز خطر و بیماریهای حاد در شخص میشود. ویتامین B1 یک ماده مورد نیاز برای فعال شدنِ غده آدرنال و سیستم عصبی مرکزی است.
التهاب اعصاب محیطی، اختلال در اشتها، فراموشی و افسردگی و حتی خونریزی مغزی از عوارض فقر ویتامین B1 روی دستگاه عصبی است. همچنین احتقان قلب، کبد، ریه، ضعف عضلانی، تب، بیماری خیزوادم و بیماری بریبری از دیگر عوارض خطرناک کمبود این ویتامین است.
این ویتامین بهعنوان کوآنزیم به کنترل اشتها، هضم و جذب مواد غذایی کمک میکند. همچنین به عنوان سوخت در تبدیل قند به انرژی تأثیر بهسزایی دارد. ویتامین B1 برای افراد بزرگسال به صورت روزانه مورد نیاز است.
ویتامین B6 بر بدن چه تأثیری دارد؟
ویتامین B6، پروتئین و چربی را جذب کرده و ضد تهوع است. کمبود این ویتامین باعث تورم بدن، ریزش موها و شوره سر و خونریزی میشود. اگر این کمبود ادامه پیدا کند باعث کمخونی و از بین رفتنِ بافتهای بدن میشود.
همچنین ضعف اعصاب، دشواری در راه رفتن و درد شکم را بهوجود میآورد. خوردنِ بادامزمینی به علت وجود ویتامین B6 به خانمهای باردار توصیه میشود.
ویتامین B12 چه تاثیر و نقشی در بدن دارد؟
ویتامین B12 از ویتامینهای مهم و ضروری در بدن است. کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) سبب ایجاد عوارض جدی بر سلامتی و رشد فرد ایجاد میکند. کمبود این ویتامین باعث ایجاد عوارضی مثل: اختلالات روحی، کاهش حافظه، احساس ضعف عمومی و اختلال در راه رفتن است.
دیگر عوارض کمبود ویتامین B12 شامل: تضعیف دستگاه ایمنی بدن انسان، عدم جذب مواد غذایی، اختلال در فرایند خونسازی و تقسیم سلولی، کُند شدنِ روند رشد و کم خونی است.
آمپول نوروبیون برای چی خوب است؟
نوروبیون به عنوان مکمل تغذیه مورد استفاده عموم قرار گرفته است. از این رو برای افرادی که دچار کمبود ویتامین های گروه B) B کمپلکس، B1 (تیامین)، ویتامین B6 (پروکسیدین)، ویتامین B12 (سیانوکبالامین)) هستند، مفید است.
کاربردهای دیگر قرص و آمپول نوروبیون پیشگیری یا درمان بعضی بیماریهاست؛ مثل:
- آرتروز؛
- کلسترول بالا؛
- بیماری آلزایمر؛
- اختلالات ذهنی؛
- آسیب دائمی عصب؛
- بیماریهایِ قلبی و عروقی؛
- التهاب دیابتیها (نوروپاتی)؛
- کمخونی (بهخاطر کمبود ویتامین B12)؛
- التهاب چندین عصب (نوروپاتی) محیطی.
زمان تاثیر آمپول نوروبیون
مقدار و زمان تزریق آمپول نوروبیون را باید دکتر تعیین و تجویز کند. میزان مصرف و همچنین طول درمان با این دارو در افراد مختلف با توجه به شرایط و مشکلشان متغیر است.
به طورکلی آمپول نوروبیون به صورت عضلانی و عمیق تزریق شده و در مواردی که بدنِ بیمار نیاز حاد به ویتامین B داشته باشد، روزی یک آمپول تجویز میشود. اما اگر قصد تقویت بدنتان را دارید، پیشنهاد میکنیم در مدت زمان ۱ یا ۲ ماه، نهایتاً ۸ بار تزریق نوروبیون داشته و پس از آن هر ماه فقط ۱ بار از آن استفاده کنید.
فواید آمپول نوروبیون
این آمپول برای افراد زیادی و در موقعیتهای مختلفی کاربرد دارد و سودهای زیر را به مصرف کنندگان خود میرساند.
آمپول نوروبیون برای کرونا | آیا آمپول نوروبیون برای کرونا خوب است؟
کسانی که به کرونا مبتلا میشوند غالبا ضعف، خستگی و دردهای عصبی را تجربه میکنند. مصرف نوروبیون برای بهبود حالِ این افراد مفید است و با تقویت اعصاب بیماران به آرامش آنها در این ایام کمک خواهد کرد. حتی، بعد از برطرف شدن بیماری و در دوران نقاهت هم برای مقابله با عوارض کرونا، بهتر است که این دارو مصرف شود. همچنین نوروبیون با تقویت سیستم ایمنی بدن، تا حدی از درگیر شدن فرد به کووید ۱۹ جلوگیری میکند.
آمپول نوروبیون برای مو
نوروبیون در درمان ریزش مو نیز فوقالعاده عمل میکند. این یک خبر خوب برای بانوان است. ویتامینهای گروه B برای رشد مو حیاتی است. آمپول نوروبیون در دوز مشخص سبب رشد سریع مو میشود. کسانی که از ریزش مو رنج میبرند، کمبود ویتامین ب ۱۲ در آنها بسیار شایع است. بنابراین افزایش سطح ویتامین B12 یک راه بسیار خوب برای کاهش ریزش مو و رشد مجدد موها است.
از طرف دیگر روی و ویتامینهای گروه ب میتوانند تولید دیهیدروتستسترون را مهار کنند. دهیدروتستسترون علت اصلی ریزش مو (وابسته به آندوژن) در نظر گرفته میشود. یعنی به زبان خیلی ساده آمپول نوروبیون برای درمان ریزش مو بسیار موثر است.
تزریق نوروبیون در بارداری و شیردهی
در دوران بارداری نیاز مادر به ویتامین B12 افزایش مییابد. توجه داشته باشید که تزریق ویتامین B در سهماهه دوم بارداری انجام شود.
آیا تزریق یا مصرف این دارو در دوران شیردهی ممنوع است؟ زنان در دوران شیردهی با تجویز پزشک مجاز به تزریق نوروبیون هستند (به اندازه دوز مصرفی که پزشک توصیه کرده است مصرف شود).
آمپول نوروبیون برای بیماران قلبی
مصرف نوروبیون به طور کلی به افرادی که کمبود ویتامینهای ب را دارند توصیه میشود. نوروبیون علاوه براینکه یک مکمل تغذیهای مناسب است؛ در موارد دیگر هم می تواند مفید باشد. از جمله در پیشگیری یا درمان بیماریهای قلبی. منتها بیماران قلبی باید حتما تحت نظر پزشک معالج شان و با تجویز او این دارو را استفاده کنند.
عوارض آمپول نوروبیون
آمپول نوروبیون مانند هر داروی دیگر عوارضی به همراه دارد. حال این عوارض کم خطر یا شدید هستند. این عوارض شامل موارد زیر است:
- کهیر؛
- اضطراب؛
- خارش پوستی؛
- احساس ضعف؛
- خونریزی معده؛
- آلرژیِ شدید و تهدید کننده؛
- احساس درد و گرفتگی در ناحیه گلو.
بسیاری از ورزشکاران از این آمپول برای افزایش انرژی استفاده میکنند تا خسته نشوند و بتوانند وزنههای سنگینتری بزنند. یادتان باشد که اگر از این آمپول استفاده کنید و فعالیتی نداشته باشید، تأثیر زیادی ندارد و مواد آمپول بهسرعت دفع خواهد شد. برای اینکه سبک زندگی پرتحرکی را شروع کنید، پیشنهاد میکنیم که تمرینات ورزش در خانه را به برنامه هفتگیتان اضافه کنید.
موارد منع مصرف آمپول نوروبیون
اگر مشکلات زیر را دارید، نباید نوروبیون را استفاده کنید.
- زخم معده؛
- آریتمی قلبی؛
- سابقه سکته قلبی؛
- ورم معده (گاستریت اتروفیک)؛
- آلرژی به محتویات موجود در قرص یا آمپول؛
- بیماران کلیوی یا افراد مبتلا به بیماریهای کبدی (حتما با پزشک مشورت شود)؛
- بیماری لِبِر، یک اختلال مادرزادی (بیماریِ ارثی با ضعف بینایی چشمها و فقدان دید مرکزی) است که منع مصرف B12 دارد. پس این افراد نمیتوانند از نوروبیون استفاده کنند.
تداخل نوروبیون با داروهای دیگر
در صورتیکه از داروها و موارد زیر استفاده کردهاید به هیچ عنوان نباید سراغ نوروبیون برویدٰ چراکه ممکن است تاثیر داروها در بدن رو معکوس کند.
- الکل؛
- لوودوپا؛
- آباکاویر؛
- فوروزماید؛
- ایزونیازید؛
- هیدرالازین؛
- کاربامازپین.
آمپول نوروبیون برای پوست
زیادهروی در مصرف نوروبیون، احتمال بروز مشکلات پوستی را افزایش میدهد. مقدار بالای ویتامین B12 در بدن ممکن است باعث شود که باکتریهای پوست، نوعی مولکولهای التهابی ایجاد کنند. این مولکولها منجر به بروز آکنه بر روی پوست یا خارش بدن میشوند.
تزریق نوروبیون
چنانچه قصد تزریق این آمپول را دارید، بهتر است که موارد زیر را بدانید.
۱. علت درد آمپول نوروبیون
آمپول نوروبیون بیش از آمپولهای دیگر دردناک است و خیلی از افراد از این موضوع شکایت دارند. علت دردناکی نوروبیون، به مواد تشکیل دهندهی دارو و غلظت آن برمیگردد. اگر هنگام تزریق، عضلاتتان را شل کنید؛ درد کمتری احساس خواهید کرد.
۲. عوارض تزریق نوروبیون در سرم
همانطور که گفتیم مصرف نوروبیون به شکل داخل عضلانی باید باشد. اما، بهطور کلی تجویز و تزریق انواع ویتامینها از جمله ویتامینهای گروه B به سرم ضرورتی ندارد. برای مواردی که فرد، قادر به خوردن موادغذایی نیست و یا اختلال جدی دیگری دارد؛ تزریق این ویتامینها به سرم کارکرد دارد. بهتر است نیاز بدن به انواع ویتامینها را به صورت مستقیم با مواد غذایی رفع کنیم.
شرایط نگهداری آمپول نوروبیون
نگهداری نوروبیون شرایط خاص و سختی ندارد. فقط آن را در دمای اتاق (حدود ۲۵ درجه) و دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید.
آیا آمپول نوروبیون باید در یخچال نگهداری شود؟
از قرار دادنِ آمپول داخل فریزر به شدت خودداری کرده و فقط کافی است آن را دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگه دارید.
قرص نوروبیون
ویتامینهای گروه B بهصورت قرصهای مجزا و یا به شکل ترکیبی که به آن ب کمپلکس گفته میشود در دوزهای مختلف توسط لابراتوارهای گوناگون تولید میشوند. برای مصرف قرص نوروبیون بهتر است که نکات مربوط به ان را به خوبی بدانید.
قرص نوروبیون بهتر است یا آمپول؟
امروزه با توجه به تولید و عرضه انبوه مکملهای خوراکی به ندرت نیاز به تزریق آمپولهای ویتامینه از جمله نوروبیون است. مگر در موارد خاص که شخص دچار اختلال در جذب ویتامینها از راه دستگاه گوارش باشد. از طرفی آمپول نوروبیون حاوی مواد نگهدارنده همچون فلزات سمی مانند آلومینیوم و جیوه است. بنابراین از این جهت مصرف قرص آن میتواند بهتر باشد.
البته تزریق محدود این آمپول با تجویز پزشک مشکلی ایجاد نمیکند. فقط نباید به صورت مداوم از آن استفاده شود. در هر صورت مصرف ویتامینهای گروه B به شکل مکمل غذایی (خوراکی) بهتر از تزریق نوروبیون است.
قرص نوروبیون را کی بخوریم؟
دوز مصرفی این دارو برای بزرگسالان، ۱ تا ۳ بار در روز است. حواستان باشد که قرصهای نوروبیون را حتماً باید در زمان مشخصی از روز مصرف کنید.
سوالات متداول
آمپول نوروبیون برای چی خوبه؟
آمپول نوروبیون به عنوان مکمل تغذیه برای افرادی که دچار کمبود ویتامین های گروه B هستند، مفید است. دیگر فواید آمپول نوروبیون را در بخش آمپول نوروبیون برای چی خوبه به طول کامل توضیح دادهایم.
آیا آمپول نوروبیون برای کرونا مفید است؟
آمپول نوروبیون میتواند برای ضعف عضلانی و خستگی افرادی که به کرونا مبتلا میشوند مفید باشد. همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال درگیری به کرونا را کم میکند.
سخن پایانی
نوروبیون از معروفترین داروهای تقویتی دنیا است. از نوروبیون در درمان یا پیشگیری بیماریهای مختلف استفاده میشود. ترکیبات ویتامین B مشکلات مو را در زنان برطرف کرده و باعث تقویت و رشد مجدد موها میشود.
آمپول نوروبیون را نباید به طور مداوم و بدون تجویز پزشک مصرف کرد. چرا که مصرف هر دارویی به صورت افراطی مشکلاتی در بدن ایجاد میکند. نوروبیون به شکل یک مسکن نیز عمل کرده و دردهای عضلانی را کاهش میدهد.
منبع: healthline
سلام آمپول نوروبیون روهفته ای دوبارمیشه زد؟
سلام دوست عزیز به طور مداوم خیر. ولی با تجویز پزشک در مدت کوتاه بله
سلام، مطالب بسیار مفید و آموزنده بود، با تشکر
سلام دوست عزیز ممنون از همراهی شما
تشکر از توضیحات ساده و قابل فهم و البته مفید شما
سلام دوست عزیز ممنون از همراهی شما
خیلی مفید بود 👌😘
سلام دوست عزیز ممنون از نظرتان
سلام وقت بخیر
امپول نوروبیون زدم بعد اومدم خونه ادرارم به رنگ داروی امپول شده بوددلیلش چیه؟باتشکر
امپول هم خودم گرفتم بدون تجویز دکتر
سلام دوست عزیز مشکلی وجود ندارد.