۲۳ نظر
صبح زود بیدار شدن

چند راهکار عالی برای صبح زود بیدار شدن

تعداد بازدید

1765

زمان مطالعه

5 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۰۷ بهمن ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    اگر صبح زود بیدار شدن برایتان سخت است، شما تنها نیستید! ‌آدم‌های زیاد دیگری هم در این دنیا هستند که باید چندین زنگ هشدار روی گوشی خود تنظیم کنند و صبح‌ها به ساعت التماس کنند که فقط ۵ دقیقه دیگر به من زمان بده بخوابم!

    چرا سحر خیزی اینقدر برای ما سخت است و اصلا اگر اینقدر از این کار متنفر هستیم، چرا باید انجامش دهیم؟ در این مطلب از فیتامین درباره سحرخیزی، فوایدش و روش‌های سحرخیز شدن برای‌تان می‌گوییم.

    چرا نمی‌توانم صبح زود بیدار شوم؟

    دلیل سخت بودن صبح زود بیدار شدن، ممکن است فقط تنبلی نباشد. این موضوع می‌تواند دلایل جدی و پیچیده‌ای داشته باشد و لازم نباشد که شما خودتان و اراده‌تان را بابت آن سرزنش کنید. در این قسمت دلایل مختلف سخت بیدار شدن را می‌آوریم. دانستن دلیل، خیلی می‌تواند به شما کمک کند؛ چراکه تغییر در یک عادت، ممکن است به طور کلی مشکل شما را حل کند.

    خواب بی‌کیفیت

    قطعا اگر شب خواب بی‌کیفیتی داشته باشید، نمی‌توانید صبح روز بعد راحت و شاداب بیدار شوید! خروپف همسرتان یا خود شما، دمای نامطلوب اتاق، سروصدا، نور زیاد اتاق، ناراحت بودن رختخواب یا مراجعه مکرر به دستشویی می‌تواند کیفیت خواب شما را آنقدر پایین بیاورد که صبح روز بعد حین بیدار شدن احساس خستگی کنید و نتوانید راحت بلند شوید.

    احساسات منفی و استرس

    اضطراب، استرس، غم، ترس یا افسردگی کیفیت خواب شما را پایین می‌آورد و صبح هم هنگام بیدار شدن خواب آلود و بی‌حال خواهید بود و نمی‌توانید راحت بیدار شوید.

    خواب کم

    اگر ساعت ۲ شب به رختخواب بروید و ۶ صبح هم بخواهید بیدار شوید، جای تعجب نیست که بدن‌تان به شما می‌گوید کمی بیشتر در رختخواب بمان! خواب بسیار کم و کوتاه به معنای عدم استراحت ذهن و بدن شماست و دلیل سخت بیدار شدن‌تان هم همین است.

    چگونه پنج صبح بیدار شویم

    ورزش قبل از خواب

    وقتی خیلی نزدیک به زمان خواب ورزش می‌کنید، می‌تواند ضربان قلب و متابولیسم شما را بالا ببرد و ممکن است خواب شما و کیفیت آن را دچار اختلال کند.

    مصرف برخی داروها

    یکی از عوارض داروهای مربوط به آلرژی‌ها مانند آنتی هیستامین و مهارکننده‌های لوکوترین، یک سری داروهای ضدافسردگی و داروهای دیگر، ایجاد خواب آلودگی مدام و ناهوشیار شدن است و ممکن است دلیل سخت بیدار شدن شما باشند. پس اگر این داروها را مصرف می‌کنید با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

    اختلالات مربوط به خواب

    جدای از سبک زندگی‌تان، ممکن است شما از بی خوابی دایم، آپنه خواب، نارکولپسی، سندرم پای بی قرار یا اختلال خواب دیگری رنج می‌برید. عواملی مانند استرس، ناراحتی یا همین اختلالات خواب که نام بردیم، می‌توانند در ایجاد خواب بی‌کیفیت نقش داشته باشند و باعث سختی صبح زود بیدار شدن، شوند.

    منظم نبودن ریتم و ساعت بدن

    ریتم شبانه روزی، ساعت داخلی طبیعی بدن است که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می‌کند. برخی از افراد به طور طبیعی تمایل  به شب بیداری دارند و یا به دلیل شغل و فعالیت‌شان یک سری شب‌‌ها تا صبح بیدار هستند؛ در این شرایط صبح زود بیدار شدن بسیار سخت می‌شود.

    انجام فعالیت‌های درگیرکننده ذهن قبل از خواب

    یک سری فعالیت‌ها وجود دارد که خواب شما را به شدت مختل می‌کند و ما حواس‌مان نیست که همیشه در حال انجامش هستیم!

    درگیر شدن در فعالیت‌هایی که ذهن را تحریک می‌کنند، مانند استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی درست قبل از خواب، مصرف کافئین در ساعات پایانی روز یا شب، خوردن شام بسیار سنگین و چرب و غیره باعث می‌شود تا آرامش ذهن برهم بخورد و خواب راحتی نداشته باشد. در نتیجه صبح روز بعد بسیار خسته هستید و سخت بیدار می‌شوید.

    چگونه می‌توانم به طور طبیعی صبح زود از خواب بیدار شوم؟

    برای صبح زود بیدار شدن، باید حواس‌تان به نکاتی که در بالا گفتیم، باشد؛ ضمنا یک سری نکات ساده ولی موثر وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا عادت زود بیدار شدن را در خود ایجاد کنید.

    ۱. قبل از خواب گوشی را کنار بگذارید!

    به نظر می‌رسد حق با مادرمان است که می‌گفت همه چیز تقصیر گوشی است! اسکرول کردن شبکه‌های مجازی قبل از خواب، احساس خواب آلودگی را از بین برده و مغز را برای مدت طولانی بیدار نگه می‌دارد، حتی با ایجاد احساسات منفی باعث می‌شود تا خواب شما بی‌کیفیت و سبک شود.

    سعی کنید از ۳ ساعت قبل خواب گوشی را کنار بگذارید و خود را در در معرض نور آبی گوشی قرار ندهید. نور مصنوعی بیش از حد می‌تواند تولید ملاتونین را کاهش دهد.

    راحت بیدار شدن

    ۲. به زمان غذا خوردن قبل از خواب توجه کنید!

    سوء هاضمه یا سوزش سر دل می‌تواند مانع خواب خوب شود. برای جلوگیری از رفلاکس اسید، مصرف میان وعده قبل از خواب را محدود کنید. نوشیدن چای و آب زیاد قبل خواب هم شما را مدام برای دستشویی رفتن بیدار می‌کند و خواب شما را مختل می‌کند.

    ۳. یک روتین منظم برای خواب و بیداری داشته باشید!

    ایجاد یک ساعت خواب و بیداری منظم و پایبندی به آن به شما کمک می‌کند تا مغز خود را عادت دهید که صبح‌ها زود بیدار شود و ساعت داخلی بدن شما زمان استراحت را تشخیص دهد، زیرا زمان خواب ثابتی دارید.

    ۴. طبق تجویز پزشک برای درمان اختلال خواب اقدام کنید!

    اگر پزشک تشخیص دهد که شما یک اختلال خواب دارید، ممکن است برای‌تان دارو تجویز کند یا استفاده از یک سری دستگاه‌ها برای درمان آپنه خواب را به شما توصیه کند. گاهی اوقات مشکل صبح زود بیدار شدن تقصیر یک بیماری و اختلال است که اصلا خبر ندارید و با درمان آن خیلی راحت این مشکل حل می‌شود.

    ۵. زودتر بخوابید!

    بیشتر بزرگسالان به حداقل ۷ ساعت خواب شبانه نیاز دارند و هر مقدار کمتر از این، بیدار شدن در صبح را برای‌شان مشکل می‌کند. راه حل ساده است: به جای ساعت ۲، از این به بعد ساعت ۱۰ شب بخوابید!

    ۶. ساعت زنگ دار را دورتر بگذارید!

    برای جلوگیری از قطع کردن زنگ ساعت، تلفن یا ساعت زنگ‌دار خود را دورتر از تخت خود قرار دهید. به این ترتیب، وقتی زنگ هشدار شما به صدا در می‌آید، مجبور می‌شوید از رختخواب بلند شوید تا آن را خاموش کنید و دیگر خواب از سرتان می‌پرد.

    ۷. پرده‌های اتاق را بکشید!

    قبل از رفتن به رختخواب، پرده‌های خانه را کمی باز بگذارید. به این ترتیب، نور خورشید می‌تواند به شما کمک کند تا به طور طبیعی بیدار شوید. این کار در روزهای آفتابی، یک استراتژی موثر برای صبح زود بیدار شدن است!

    چطور صبح زود بیدار شویم

    فواید سحرخیزی و صبح زود بیدار شدن از خواب چیست؟

    دیر شروع کردن روز احساس بدی است. وقتی ظهر بیدار شوید احساس بدی نسبت به خود خواهید داشت و در عوض سحرخیزی به شما برای شروع یک روز شاداب، انرژی می‌دهد.

    از طرفی صبح زود بیدار شدن فواید بسیار خوبی برای سلامت روان نیز دارد. وقتی زود بیدار می‌شوید احساس منظم و مفید بودن خواهید داشت، خلق و خوی بهتر و شادتری هم خواهید داشت و می‌توانید ویتامین D بیشتری جذب کنید.

    احساسات مثبت به خود، مدیریت بهتر زمان و بهره وری بالاتر از دیگر فواید صبح زود بیدار شدن است. اما آیا می‌دانستید که سحرخیزی به فیت بودن و تناسب اندام شما هم کمک می‌کند؟

    افرادی که زودتر از خواب بیدار می‌شوند، وعده‌های روز خود را در زمان مناسب‌تر و استانداردتری میل می‌کنند و کمتر دچار پرخوری می‌شوند. از طرفی برای ورزش هم وقت و انرژی بیشتری خواهند داشت.

    سخن پایانی

    اگر صبح‌ها به سختی بیدار می‌شوید و همچنان میل به ماندن در رختخواب دارید، ابتدا باید دلیل آن را پیدا کنید. ما در این مطلب انواع دلایلی که سحرخیزی را برای‌مان سخت کرده، نام بردیم و درباره شان توضیح دادیم؛ سپس بهترین راهکارها برای صبح زود بیدار شدن را معرفی کردیم. اگر شما هم راهکاری را امتحان کردید و نتیجه‌اش مثبت بوده، برای‌مان بنویسید.

    منابع: medicinenetbetterup

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.6/5 - (45 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    F ۳۰ تیر ۱۴۰۳

    من ساعت خوابمو درست کردم... شبها اصولاً ۷تا ۸فعالیت بدنی و ورزش میکنم ک خستمم می‌کنه ساعت ده الی ده نیمم خوابم می‌بره...اما مشکل اینجاست ک صبحا نمیتونم زود بیدار بشم...ساعت میزارم ۶صبح ۷صبح ولی باز میرم خاموشش میکنم و برمیگردم تو تخت(قبلنا خیلی راحت ساعت بدنم این بود ک ۱۲شب بخوابم ۶صبح پاشم)الان همه چیز به هم ریخته.۱۱الی ۱۲ساعت فقط خوابم

    کاربر ۲۴ تیر ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر
    من دانش آموز کنکوری هستم طبیعتا موارد و راهکار هایی که در بالا گفته شد، چندان برای دانش آموزان کنکوری صدق نمیکنه و برای مثال ساعت ۱۰ گفته شده بخوابید یا فرضا زود بخوابید که خب یه کنکوری در این وقت قاعدتا ساعت اوج مطالعه شبانه داره
    مطالب بیشتر برای افراد عموم و حالت عادی کاربرد دارن
    اگر ممکنه لطفا راهکاری بدید برای بنده که بیشتر از ۴:۳۰ در روز نمیتونم بخوابم
    به دلیل حجیم بودن دردس کنکور به هیچ وجه بیشتر از ۵ ساعت در شبانه روز نمیشه خوابید
    ساعت خوابم هم حدودا بین ۱۲ تا ۱ هست
    ممنون میشم توضیحات دقیق بدید
    بحث اصلی محور کار من همین خوابه

    مینا ۱۴ تیر ۱۴۰۳

    زود شام بخوریم یا اصلا شام نخوریم

    کارشناس فیتامین ۱۶ تیر ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز هیچ وعده ای رو حذف نکنید. بهتره زودتر شامتون رو میل کنید

    @ ۰۹ تیر ۱۴۰۳

    به نظر من کارهایی که بیشتر دوست داریم انجام بدیم برای اول صبح آماده بزاریم تا به شوق اون کار از خواب بلند بشیم مثلا کسی که کار هنری دوست داره اونو برای اول صبح آماده بزاره ، یا کسی که فیلم خاصی را میخواد ببینه همینطور ،حتی قرار با دوستان در بیرون و… بعد از اون کار با انرژی به انجام بقیه‌ی کارهای روزمره بپردازیم.

    بی نام ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

    من دانش آموزم و واقعا حجم درسام سنگینه حتی اگه ساعت ۱۰ هم بخوابم بعضی از روزا باید از ۳ و ۴ بیدار بشم بخونم و خیلی وقته اینطوره ولی جدیدا دیگه تو خواب اذیت میشم یا نمیتونم بیدار بشم و وقتی از مدرسه میام اگه یه لحظه چشمام بسته بشه تا سه چهار ساعت می‌خوابم و اون چند ساعت رو واقعا زجر میکشم

    کارشناس فیتامین ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز شما باید برنامه مناسبی برای خوابتون داشته باشید و خواب کافی و با کیفیتی داشته باشید. خواب کافی روی تمرکز و یادگیری شما هم موثره.

    ×
    app-presentation