بدون نظر
خواص انار

معرفی کامل خواص انار و ارزش غذایی آن

تعداد بازدید

51

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۰۳ آذر ۱۴۰۳
فهرست مطالب

    آیا از خواص انار خبر دارید؟ انار یک میوه زیبا، خوشمزه و مفید است و ما آن را به عنوان یک میوه بهشتی می‌شناسیم. می‌دانستید منشا انار به ایران می‌رسد؟! انار در منطقه ایران امروزی و ایران باستان (افغانستان و پاکستان فعلی) به دست آمدهاست. این میوه خوشمزه بعدها در سرتاسر دریای مدیترانه، آسیا و آفریقا کشت شد. اواخر قرن ۱۶ میلادی بود که انار توسط اسپانیایی‌ها به آمریکا برده شد و امروزه حتی در کالیفرنیا هم کشت و استفاده می‌شود. در این مطلب درباره ارزش غذایی و خواص انار خواهیم گفت.

    معرفی مختصر انار و جدول ارزش غذایی آن

    قبل از اینکه سراغ خواص انار برویم، بگذارید از ارزش غذایی آن بگوییم. همه ما ایرانی‌ها انار را می‌شناسیم. انار میوه‌ای خوشمزه با طعم شیرین و ترش است که پوست ضخیم و قرمزی دارد. پوست آن خوراکی نیست (کاربردهای دیگری دارد) اما دانه‌های آن آبدار و بسیار خوشمزه است. دانه‌های انار را می‌توانیم بخوریم، یا روی سالاد و بعضی غذاها (مثل هوموس) بریزیم.

    انار همیشه برای ما میوه محبوب و خوشمزه‌ای بوده، اما تحقیقات مدرن هم نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در انار می‌تواند به محافظت از قلب کمک کند. خواص ضد التهابی انار در درمان و پیشگیری از سرطان هم می‌تواند موثر باشد.

    کالری انار

    جدول ارزش غذایی

    انار تازه یک میوه بسیار مغذی است؛ کالری و چربی کمی دارد و فیبر، ویتامین و مواد معدنی زیادی دارد. جدول ارزش غذایی نصف یک انار بزرگ را در زیر می‌بینید.

    کالری۷۲
    پروتئین۲.۳۵ گرم
    چربی۱.۶ گرم
    کربوهیدرات۲۶ گرم
    فیبر۵.۵ گرم
    قند۲۰ گرم

    انار چند کالری دارد؟

    درست است که فواید و خواص انار زیاد است و ارزش غذایی بالایی دارد ولی در اضافه کردن آن به برنامه خود، بهتر است که به کالری آن هم توجه داشته باشید. اکنون کالری انار در حالت‌های مختلف را خواهیم گفت.

    • انار : همانطور که بالاتر گفتیم، کالری انار خیلی بالا نیست. یک انار در اندازه متوسط حدود ۲۳۰ کالری دارد. اما از آنجاکه فیبر زیادی دارد، شما را تا مدت زیادی سیر نگه می‌دارد.
    • آب انار: آب انار به نسبت انار کالری بیشتری دارد و از آنجاکه دانه‌های انار را نمی‌خورید، فیبر کمتری هم می‌گیرید. اما بازهم به دلیل خواص خیلی زیاد آب انار، ارزشش را دارد! یک لیوان آب انار حاوی ۱۳۴ کالری است.
    • رب انار: به دلیل غلظت بالای قندهای طبیعی، کالری بیشتری دارد و می‌تواند حدود ۴۰-۵۰ کالری در هر قاشق غذاخوری باشد.
    • لواشک انار: یک خوراکی غلیظ و شیرین است و در هر ۱۰۰ گرم، حدود ۳۰۰ کالری دارد. البته اگر در تهیه آن شکر استفاده شده باشد، این مقدار بسیار بیشتر می‌شود.
    • چای انار: معمولاً کم کالری است و اگر شیرین کننده مثل نبات داخل قوری نریزید، کالری بسیار کمی دارد؛ از هر فنجان چای انار فقط ۵ کالری دریافت خواهید زد.

    طرز تهیه چای انار: دانه‌های انار را با چای خشک داخل قوری بریزید و رویش آب جوش بریزید، اجازه بدهید نیم ساعت دم بکشد، چای حاضر است!

    خواص انار را بشناسید!

    انار فواید زیادی برای سلامتی شما دارد و عمده فواید آن به دلیل سطح بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار است. به عنوان مثال، انار می‌تواند تا سه برابر بیشتر از چای سبز یا شراب قرمز آنتی‌اکسیدان داشته‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌ ترکیباتی است که از سلول‌های شما در برابر مواد شیمیایی مضر محافظت می‌کند و التهاب داخلی را کاهش می‌دهد. سایر خواص انار برای سلامتی را در زیر می‌خوانید:

    ۱. سلامت بهتر قلب

    پلی‌فنول یکی از انواع مهم آنتی‌اکسیدان‌ است و انار منبع غنی از پلی‌فنول‌ است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پلی‌فنول‌ از بیماری‌های قلب و عروق خونی محافظت می‌کنند، از جمله این که در کاهش تجمع کلسترول و چربی‌ در عروق خونی موثر است یا به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند.

    ۲. پیشگیری از ضخیم شدن دیواره‌های رگ‌ها

    انار ترکیبات پلی‌فنولی به نام پونیکالاژین‌ها یا الاژیتانین‌ها دارد. این آنتی‌اکسیدان‌ها از ضخیم شدن دیواره‌های رگ‌ها جلوگیری کرده و تجمع کلسترول و پلاک‌ها را کاهش می‌دهند.

    آب انار همچنین مقدار زیادی رنگدانه‌های گیاهی به نام آنتوسیانین‌ها و آنتوکسانتین‌ها دارد که از سلامت قلب حمایت می‌کنند. آب انار می‌تواند به کاهش کلسترول LDL یا «کلسترول بد»‌ که رگ‌ها را مسدود می‌کند کمک کند و کلسترول HDL یا «کلسترول خوب» را افزایش دهد که خطر سکته‌ها و حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

    در یک آزمایش بالینی، افراد دارای اضافه وزن یا چاقی که به مدت ۳۰ روز مکمل‌های عصاره انار مصرف کردند، کاهش وزن، کاهش قند خون، انسولین، تری‌گلیسرید، کلسترول کل، نسبت LDL به HDL و نشانگرهای خونی التهاب را تجربه کردند.

    فواید خوردن انار

    ۳. کاهش فشار خون

    یکی دیگر از خواص انار کاهش فشار خون است. مطالعات نشان می‌دهند که آب انار می‌تواند فشار خون را کاهش دهد که ممکن است به دلیل کاهش استرس ناشی از گونه‌های فعال اکسیژن (یا رادیکال‌های آزاد)، کاهش التهاب و بهبود عملکرد هیپوتالاموس باشد. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که فرآیندهای بدنی مانند اشتها، دمای بدن و فشار خون را کنترل می‌کند.

    ۴. کاهش خطر برخی سرطان‌ها

    به دلیل غنی بودن انار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها، می‌تواند از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها جلوگیری کند. در برخی مطالعات اولیه، انار نشان داده‌است که می‌تواند در پیشگیری از سرطان پروستات، پستان، ریه و روده بزرگ مفید باشد. همچنین مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که مصرف انار می‌تواند از رشد تومورهای ریه، پوست، روده بزرگ و پروستات جلوگیری کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این اثرات در انسان مورد نیاز است.

    ۵. بهبود فشار خون و سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت

    یک مطالعه نشان داد که نوشیدن حدود ۲۰۰ میلی‌لیتر (کمی کمتر از یک لیوان) آب انار به مدت ۶ هفته فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داد. مطالعه دیگری نشان داد که روغن دانه انار نیز قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش می‌دهد، اگرچه به نظر نمی‌رسد که سطح انسولین را تغییر دهد. مطالعات اولیه نشان داده‌اند که افرادی که شروع به نوشیدن آب انار کرده‌اند، بهبود در مقاومت به انسولین را تجربه کرده‌اند، اما برای تأیید این نتایج نیاز به تحقیقات بیشتری است.

    ۶. کمک به سلامت دستگاه ادراری

    یکی دیگر از خواص انار به سنگ کلیه و سلامت دستگاه ادراری مربوط می‌شود. یک مطالعه روی افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، نشان داد که آب انار می‌تواند از تشکیل سنگ‌ کلیه پیشگیری کند. وقتی غلظت خون‌تان کاهش پیدا می‌کند، احتمال کمتری دارد که دچار سنگ کلیه شوید.

    ۷. کمک به سلامت دستگاه گوارش

    تحقیقات نشان می‌دهند که انار اثرات پری‌بیوتیکی دارد. پری‌بیوتیک‌ها ترکیباتی در غذا هستند که باکتری‌های مفید روده برای مواد مغذی خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. باکتری‌های مفید روده بسیار برای سلامت دستگاه گوارش مهم هستند. میکروبیوم روده نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن مانند بیماری التهابی روده (IBD)، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان روده بزرگ دارد. دانه‌های انار نیز حاوی فیبر زیادی هستند که یکی دیگر از راه‌های کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش است.

    فواید انار

    ۸. حمایت از سلامت مغز

    الاژیتانین‌ها که پلی‌فنول‌های موجود در انار هستند، به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک می‌کنند. مطالعات اولیه نشان داده‌اند که الاژیتانین‌ها ممکن است با مبارزه با اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد و التهاب در مغز از آن در برابر بیماری آلزایمر و پارکینسون محافظت کنند.

    ۹. کمک به سلامت مفاصل

    آخرین خاصیت از خواص انار مربوط به مفاصل می‌شود. یک پژوهش گسترده نشان داد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از عوارض در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید کمک کند. مطالعه دیگری نشان داد که انار می‌تواند از بروز استئوآرتریت که شایع‌ترین نوع آرتروز ناشی از سایش مفاصل است جلوگیری کند.

    آیا مصرف انار عوارضی هم دارد؟

    همه چیز را درباره‌ی خواص انار گفتیم. اما آیا این میوه بهشتی عوارضی هم دارد؟ انار معمولا بدون عوارض است. اما برخی افراد ممکن است دچار عوارض جانبی ناخواسته شوند. واکنش آلرژیک به انار نادر است اما ممکن است در بعضی موارد رخ دهد. اگر به گیاهان آلرژی دارید، مراقب علائم احتمالی باشید که می‌تواند شامل کهیر یا مشکل در نفس کشیدن باشد.

    اگر دیابت دارید، به خاطر داشته باشید که انار نیز مانند بیشتر میوه‌ها دارای قند زیادی است. انار همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم است که در صورت ابتلا به بیماری کلیوی بهتر است، مراقب آن باشید. انار همچنین می‌تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد؛ داروهایی مثل:

    • مهارکننده‌های ACE یا سایر داروهای فشار خون بالا
    • کرستور و سایر داروها برای کلسترول بالا
    • داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین)

    سخن پایانی

    انار یک میوه‌ی خوشمزه و زیبا است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. این میوه می‌تواند به سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون و بهبود عملکرد گوارش کمک کند. در این مطلب به طور مفصل از خواص انار گفتیم و ارزش غذایی آن را معرفی کردیم. ضمنا در مواردی لازم است که در مصرف انار بیش‌تر دقت کنید. این موارد را هم توضیح دادیم.

    منابع: webmd

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    ×
    app-presentation