۱۱ نظر
رفتار مناسب باشگاه

چیزهایی که باید قبل از رفتن به باشگاه بدانیم

تعداد بازدید

1266

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۱۶ شهریور ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    فقط باشگاه رفتن و تمرین کردن مهم نیست، بلکه باید ما رفتار مناسب باشگاه را نیز بدانیم و مطابق با قوانین و قواعد آنجا رفتار کنیم. دانستن و رعایت کردن قوانین باشگاه بدنسازی باعث می‌شود تا بیشتر از پروسه تمرین‌ کردن‌مان لذت ببریم.

    معمولا برخورد و رفتار ما در هر مکان متفاوت است. برای مثال در یک عروسی باشکوه رفتار متفاوتی داریم نسبت به زمانی که با چند نفر از دوستان‌مان به کافه می‌رویم. با ما همراه باشید تا تمام قوانین و آداب اجتماعی باشگاه رفتن را بگوییم.

    قانون و آداب ورزشی باشگاه بدنسازی

    رفتن به باشگاه یک فعالیت بسیار مثبت و سالم برای خود و جامعه است اما اگر رفتار مناسب باشگاه رعایت نشود، احتمالا این تجربه مثبت به یک خاطره آزاردهنده تبدیل خواهد شد. همچنین انتخاب یک باشگاه مناسب می‌تواند دغدغه بسیاری از افراد باشد.

    ما در باشگاه نه تنها باید مراقب سلامتی و آرامش خود باشیم، بلکه باید حواس‌مان باشد که آرامش دیگران هم حفظ شود و به این محیط دلچسب، آزار و خدشه‌ای وارد نگردد. اکنون به مهم‌ترین مواردی که همه اعضای باشگاه باید بدانند و رعایت کنند، اشاره خواهیم کرد.

    به فضا احترام بگذارید!

    باشگاه مکانی مقدس و محترم است، جایی که مردم برای پرورش جسم و روح خود در آن حاضر می‌شوند تا رشد کنند و خود را به چالش بکشند. به عبارت دیگر باشگاه فقط یک محیط عمومی نیست، بلکه محیطی شایسته احترام است.

    هنگامی که وارد این مکان می‌شوید، باید از رفتار مناسب باشگاه و تأثیر آن بر اطرافیان خود آگاه باشید و به این محیط احترام بگذارید. سعی کنید در باشگاه با دیگران مهربان باشید و محترمانه با آن‌ها برخورد کنید، همان‌طور که انتظار دارید آن‌ها با شما رفتار کنند. احترام به فضا می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

    • صحبت کردن با صدای آهسته
    • پاک کردن عرق‌تان از دستگاهی که با آن کار کردید
    • داشتن بطری آب مشخص که با دیگران اشتباه نشود
    • گوش دادن آهنگ‌های‌تان با هندزفری (عدم پخش با اسپیکر گوشی)
    • قرار دادن وزنه‌ها در جایگاه مخصوص‌شان، پس از تمام شدن تمرین
    آداب باشگاه رفتن

    قوانین باشگاه را رعایت کنید

    هر نوع قانونی که باشگاه شما دارد، به یک دلیل منطقی ایجاد شده و لازم است حتما از آن پیروی کنید. پس مهم است که هنگام ورود به هر فضای جدیدی از قوانین آن محیط بپرسید و آگاه شوید.

    به عنوان مثال، بپرسید که آیا باشگاه بدنسازی شما درباره کفش‌ها، استفاده از گوشی همراه در سالن، ساز و کار رختکن، زمان استفاده از هر وسیله و غیره قوانین خاصی دارد یا نه. دانستن این موارد باعث می‌شود تا بهتر، رفتار مناسب باشگاه را داشته باشید. اگر هم قصد رفتن به باشگاه را دارید و می‌خواهید مناسب‌ترین برنامه را داشته باشید، با مربیان فیتامین مشورت کنید.

    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    با فیتامین برنامه ورزشی اختصاصی خودت رو دریافت کن.
    می‌خوام شروع کنم

    بهداشت را رعایت کنید

    رعایت بهداشت بخش مهمی از آداب باشگاه رفتن است. پاکیزگی افراد بر همدیگر تأثیر می‌گذارد و اگر کسی نسبت به بهداشت شخصی خود بی‌توجه باشد، دیگران اذیت خواهند شد. در اینجا درباره رفتار مناسب باشگاه در زمینه رعایت بهداشت خواهیم گفت.

    • همیشه قبل از باشگاه دوش بگیرید، زیرا عرق باکتری دارد که می‌تواند منجر به آلودگی پوست یا سایر بیماری‌ها شود.
    • از دئودورانت و خوشبو کننده بدن استفاده کنید، زیرا به کاهش بوی بد بدن کمک می‌کند و از ایجاد ناراحتی برای دیگرانی که در نزدیکی شما هستند جلوگیری می‌کند.
    • حوله خود را به همراه داشته باشید تا مجبور نشوید از حوله‌های عمومی که ممکن است حاوی میکروب‌های افراد قبلی باشد، استفاده کنید.
    • حتما بعد از تمام شدن ورزش و تمرین‌تان، عرق خود را از روی دستگاه پاک کنید.

    زمان رفت و آمد خود را مدیریت کنید!

    نکته مهم دیگر درباره آداب باشگاهی و رفتار مناسب باشگاه، حاضر شدن در زمان مناسب و ترک آن در زمان مقرر است. در اینجا سه نکته درباره مدیریت زمان رفت و برگشت به باشگاه را برای‌تان ذکر می‌کنیم.

    1. در ساعات خلوت‌تر به باشگاه بروید!
      ابتدا به زمان‌های شلوغ باشگاه توجه داشته باشید. اگر می‌بینید در ساعات خاصی باشگاه بسیار شلوغ و متراکم است، ایده خوبی است که این ساعت را برای خود انتخاب نکنید. این کار هم برای شما و هم برای دیگران مفید است.

    2. زمان باشگاه رفتن‌تان را تغییر ندهید!
      وقتی یک زمان را برای تمرین انتخاب کردید، سعی کنید فقط همان ساعت باشگاه بروید، این امر باعث می‌شود تا دیگرانی که روی ساعت خود حساب کرده‌اند، با شلوغی مواجه نشوند.

    3. زمان استفاده از دستگاه را مدیریت کنید!
      همچنین مدت زمانی که از تجهیزات یا وزنه استفاده می‌کنید را یادداشت کنید یا به خاطر بسپارید. وسایل باشگاه در انحصار شما نیستند و لازم است تمرین را انجام دهید و سپس آن را آزاد بگذارید تا نفر بعدی استفاده کند.
    1. در زمان مقرر، باشگاه را ترک کنید!
      در نهایت درمورد رفتار مناسب باشگاه باید یادآور شویم که زمان ورزش خود را بیش از حد طولانی نکنید. اگر تمرین شما یک ساعته است، سر همان ساعت باشگاه را ترک کنید و وقت خود را تلف نکنید. یادتان باشد هنگام ترک باشگاه، بی سر و صدا بروید، احتیاجی به خداحافظی با صدای بلند نیست!
    اصول باشگاه رفتن

    در باشگاه چه کارهایی را نباید انجام داد

    در قسمت قبل درباره رفتار مناسب باشگاه و قوانین باشگاه بدنسازی گفتیم درباره‌ی هر یک توضیح دادیم. اکنون از رفتارهای نامناسب در باشگاه می‌گوییم. انجام موارد زیر، دیگران را معذب خواهد کرد.

    به کسی خیره نشوید، کسی را قضاوت نکنید و احساس بد ندهید!

    راستش ما خودمان دوست نداریم کسی ما را نصیحت کند یا درباره چطور انجام دادن یک تمرین به ما توصیه‌ای کند. پس چرا گاهی این کار را می‌کنیم؟ حتی با بهترین نیت‌ها، احتمال این وجود دارد که اگر برای اصلاح یا بهبود تمرینات افراد به آنها نزدیک شوید، از اینکه مورد توجه قرار بگیرند، خجالت بکشند و احساس ناخوشایندی پیدا کنند.

    هرگز درباره ظاهر افراد، لباسی که دارند یا نوع تمرین‌شان اظهار نظر نکنید و حتی با نگاه کردن طولانی کسی را معذب نکنید. این موارد در فرهنگ باشگاهی بسیار مهم هستند.

    لباس نامناسب انتخاب نکنید!

    پوشش ورزشکاران در باشگاه باید “مناسب باشد”. چیزی که شما برای تمرین انتخاب می‌کنید، مهم است و بخشی از رفتار مناسب باشگاه به حساب می‌آید. کفش و لباس مناسب باشگاه و ورزش باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد.

    1. زیادی برهنه نباشد و جنس مناسبی داشته باشد
      برهنگی زیاد لباس می‌تواند مانع جذب عرق شود و همچنین ممکن است که دیگران را معذب کند. لباسی که برای باشگاه انتخاب می‌کنید، بهتر است که نخی یا پنبه‌ای باشد که بوی بدی نگیرد.

    2. خیلی گشاد و یا خیلی تنگ نباشد
      لباس باشگاه‌ نباید خیلی گشاد باشد؛ لباس‌های خیلی گشاد ممکن است در لوازم و دستگاه‌ها گیر کنند یا به دور شما بپیچند و مانع حرکت شما شوند، در حالی که لباس‌های خیلی تنگ ممکن است به نوع دیگری شما را محدود کند. شلوار جین یا سایر لباس‌های دارای سگک، گیره یا زیپ می‌توانند باعث پارگی در سطوح چرمی وسایل مانند نیمکت‌ها و صندلی‌ها شوند.

    3. کفش‌تان مخصوص ورزش باشد
      کفش‌‌تان نامناسب یا پاشنه بلند نباشد (این مورد می‌تواند برای شما خطرناک باشد و همچنین ممکن است به تجهیزات و کف‌ها آسیب برساند). حتما کفشی که مناسب باشگاه است، انتخاب کنید.

    از تلفن استفاده نکنید!

    برای حفظ حریم خصوصی خود و احترام به آرامش دیگران ، لطفاً در حین تمرین با تلفن صحبت نکنید. همچنین از دوربین گوشی‌تان استفاده نکنید؛ چراکه ممکن است اطرافیان شما احساس ناامنی کنند. حتما و حتما در هنگام تلفن زدن به رختکن بروید و آرام و کوتاه صحبت کنید تا تمرکز کسی برهم نخورد.

    فرهنگ باشگاه رفتن

    خوراکی‌های بدبو نبرید و غذاهای خود را جمع کنید!

    شاید باورتان نشود ولی بعضی افراد مبتدی، باقیمانده غذای خود را در سالن رها می‌کنند یا غذایی می‌آورند که بوی زیادی دارند یا پر ادویه هستند. این موارد دیگران را آزار می‌دهد و باید همه افراد به خوراکی و غذایی که با خود به باشگاه می‌برند، توجه کنند.

    سخن پایانی

    باشگاه بدنسازی و ورزشی قوانین و قواعد ویژه‌ای دارد. با پیروی از این قوانین ساده، می‌توانیم فضای لذت بخشی را برای خود و همه کسانی که به باشگاه می‌آیند ایجاد کنیم. در این مطلب از فیتامین تمام آداب باشگاهی و رفتار مناسب باشگاه را آوردیم. اگر چیزی از قلم افتاده شما در بخش نظرات اضافه کنید!

    منابع: strengthsanctuaryhealthline

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    4.5/5 - (14 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    یلدا ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

    سلام ایا اگر در باشگاه لباست از عرق خیس بشه اشکالی داره ایا خجالت اوره؟؟؟

    کارشناس فیتامین ۰۳ شهریور ۱۴۰۳

    خیر دوست عزیز

    محمد ۱۰ مرداد ۱۴۰۳

    سلام من کفش ورزشیم رو در باشگاه جا گذاشتم ایا مسعول هستن اون رو جایی بزارن کسی بر نداره یا گم نشه؟ اون زمان عجله داشتم و یادم رفت بردارمش لطفا هرچی زودتر به من جواب بدین واقعا نگرانم

    .... ۱۰ تیر ۱۴۰۳

    سلام چجوری از دوش باشگاه استفاده کنیم؟

    شکیبا ۱۶ اسفند ۱۴۰۲

    سلام این تا چه حد حقیقت داره ک نباید وقت تمرین حرف بزنیم یا بین استراحت؟

    کارشناس فیتامین ۱۸ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز بله صحبت حین تمرین می تونه باعث حواس پرتی و کم آوردن نفس بشه بخصوص در ورزش های هوازی

    م ۱۱ شهریور ۱۴۰۲

    سلام بعد دو بار به باشگاه رفتن میتوانم هزینه ام را پس بگیرم؟

    کارشناس فیتامین ۱۳ شهریور ۱۴۰۲

    هزینه ای که برای باشگاه دادین؟

    ×
    app-presentation