آیا تا به حال حلوا رژیمی درست کردهاید؟ حلوا یک نوع شیرینی محبوب در ایران است که معمولا شکر و روغن زیادی هم دارد. خیلی از افراد نگران روغن و کالری حلوا هستند و میدانند چیزی به اسم حلوا بدون روغن وجود ندارد؛ بنابراین از میل کردن آن صرف نظر میکنند. اما میتوان حلوا رو به صورت رژیمی هم تهیه کرد و از طعم و بوی آن لذت برد. در این مطلب طرز تهیه حلوا رژیمی را به چندین روش آموزش میدهیم.
حلوا رژیمی با شیره انگور
مواد لازم برای ۸ نفر
- آرد سفید: یک پیمانه
- آرد برنج: یک پیمانه
- شیره انگور : یک لیوان
- پودر هل: یک قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل: یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه
- شیره انگور را در قابلمهای بریزید و بگذارید به خوبی گرم شود؛
- اکنون شیره داغ را بگذارید روی کتری تا حرارتش حفظ شود و گرم بماند؛
- آرد سفید و آرد برنج را در یک تابه الک کنید و با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تفت دهید تا کاملا آرد به رنگ قهوهای دربیاید؛
- آرد را جمع کنید و بار دیگر در تابه آن را الک کنید؛
- پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید و مواد را کمی تفت دهید؛
- شیرهی داغ را (به آرامی) به آردهای موجود در تابه اضافه کنید؛
- تا جایی به ریختن شیره ادامه بدهید که یک خمیر چسبنده به دست بیاید؛ (خیلی سفت یا خیلی شل نباشد)
- یک ظرف کوچک را کمی خیس کنید و سپس در آن نایلون بگذارید(تا نایلون به ظرف بچسبند و حلوا به خوبی در آن پهن شود)
- حالا حلوای رژیمی را در ظرف بریزید و سطح آن را با پشت قاشق هموار و یکنواخت کنید؛
- میتونید روی حلوا رژیمی خود کمی پسته یا گردو بگذارید و آن را کاملا در ظرف پرس کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید تا به خوبی خودش را بگیرد.
حلوا رژیمی با شیره خرما
مواد لازم برای ۱۰ نفر
- آرد گندم: یک لیوان
- شیره خرما: نصف لیوان
- گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
- آب جوش: یک و نیم لیوان
- روغن زیتون: یک سوم لیوان
- پودر هل: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
- آرد را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید و به خوبی مواد را هم بزنید تا کمی تغییر رنگ دهد؛
- در حدی که بوی خامی آرد برطرف شود، میتوانید هم زدن و تفت دادن را متوقف کنید؛ (رنگ حلوا بستگی به سلیقه شما دارد)
- در مرحله بعد پودر هل را با آرد ترکیب کنید (بهتره از آرد کامل گندم استفاده کنید)؛ روغن را در قابلمه بریزید؛
- یک و نیم لیوان آب جوش را با شیره خرما مخلوط کنید و به آرد اضافه کنید و مخلوطشان کنید؛
- حلوا رژیمی را روی حرارت ملایم قرار دهید و در قابلمه را بگذارید؛
- ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سپس حلوا را از روی شعله بردارید؛ حلوای رژیمی شما حاضر است.
حلوای رژیمی هویج
مواد لازم
- آب: ۵ لیوان
- آرد: ۲۵۰ گرم
- روغن: ۱۵۰ گرم
- گلاب: نصف لیوان
- پودر استویا: ۶۲ گرم
- زعفران: یک چهارم قاشق چایخوری
- هویج رنده شده(رنده ریز): ۳۰۰ گرم
طرز تهیه
- برای تهیهی این حلوا رژیمی، هویج و پودر استویا را با همراه کمی آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید؛
- اجازه دهید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزد تا کاملا نرم شود؛
- در این مرحله زعفران و گلاب را اضافه کنید و شعله را کم کنید تا مخلوط گرم بماند؛
- آرد را الک کنید و در یک ظرف دیگر روی شعله ملایم تفت دهید تا کمی رنگش تغییر کند و کرم رنگ شود؛
- حالا این ظرف را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا در دمای اتاق سرد شود؛
- سپس برای بار دیگر آن را الک کنید تا گلولهای در آن باقی نماند؛
- آرد را به قابلمه برگردانید و تفت دهید تا طلایی مایل به قهوهای شود؛
- اکنون کره را اضافه کنید و به سرعت مواد را هم بزنید؛
- شربت هویج را کمکم به آرد بیافزایید و هم بزنید تا مواد یکدست شود؛
- به هم زدن حلوا ادامه دهید تا آبش به خوبی کشیده شود.
حلوا رژیمی با کدو حلوایی
مواد لازم برای ۸ نفر
- چوب دارچین کوچک: ۲ یا ۳ تکه
- کدو حلوایی کوچک: ۱ عدد
- کره: یک چهارم فنجان
- دانه هل: ۲ تا ۳ عدد
- شکر :نصف فنجان
- شیر: یک فنجان
طرز تهیه
- تکههای کدو حلوایی را با شیر در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید؛
- دانههای هل و چوب دارچین را بیافزایید و اجازه دهید کدو کاملا بپزد و نرم شود؛
- هل و دارچین را از قابلمه خارج کنید و کدوها را با چنگال یا گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید؛
- کره را در یک تابه بریزید و پوره کدو و شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت کم، مدام مخلوط را هم بزنید و نگذارید که ته نگیرد.
- تا زمانی که بافت حلوا چسبنده و متراکم شود، به هم زدن ادامه دهید.
حلوای زعفرانی
مواد لازم
- آرد سنگک: یک پیمانه
- شکر: یک پیمانه
- آب: یک پیمانه
- پودر هل: یک دوم قاشق چای خوری
- گلاب: یک دوم پیمانه
- زعفران دم کرده: به مقدار کافی
- کره: ۱۰۰ گرم
- روغن مایع: یک دوم پیمانه
طرز تهیه
- شکر، آب، پودر هل و زعفران دم کرده را در یک قابلمه بریزید، سپس مواد را به خوبی هم بزنید تا ذرات شکر حل شود.
- شهد به دست آمده را روی حرارت ملایم قرار دهید. مراقب باشید تا شهد جوش نیاید و فقط گرم شود، سپس آن را روی حرارت بردارید؛
- آرد را در یک تابه مناسب بریزید و سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید؛
- آرد را به مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود؛ در ادامه آرد را از روی حرارت بردارید و در الک بریزید؛
- پس از الک کردن آرد، آن را مجددا در تابه بریزید؛
- تابه را مجددا روی حرارت قرار دهید و کره را به آن اضافه کنید تا ذوب شود؛
- حالا روغن مایع را به حلوا اضافه کنید و حلوا را هم بزنید و تفت دهید تا به رنگ موردنظرتان برسد؛
- سپس حلوا را از روی حرارت بردارید؛
- در این مرحله شهد را در سه مرحله به حلوا اضافه کنید و با آن مخلوط کنید تا شهد به خوبی جذب حلوا شود؛
- سپس حلوا را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا حلوا در تابه جمع شود و شهد کاملا جذب شود؛
- در نهایت حلوای رژیمی را در تابه به روش گهواره جمع کنید و سپس آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و به شکل دلخواه تزییناش کنید.
حلوا نذری
مواد لازم برای ۳۰ نفر
- آرد نان سنگک: شش پیمانه
- روغن مایع: یک دوم پیمانه
- کره: ۱۰۰ گرم
- روغن جامد: دو پیمانه
- شکر: چهار پیمانه
- گلاب: یک دوم پیمانه
- زعفران دم کرده: یک قاشق چایخوری
- آب: دو پیمانه
طرز تهیه حلوای نذری برای ۳۰ نفر
- برای تهیه این حلوا نذری دو پیمانه آب را در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. شکر را کم کم به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا حل شود.
- وقتی شکر در آب حل شد، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید؛
- سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید؛
- حالا آرد را الک کنید. اگر آرد دو یا سه مرتبه الک شود، کیفیت حلوای شما بهتر خواهد شد؛
- سپس یک قابلمهی جدید انتخاب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید و روغن را به صورت تدریجی در آن بریزید؛
- سپس آرد سنگکِ الک شده را در قابلمه بریزید.
- آرد را به خوبی هم بزنید و با روغن مخلوطش کنید و به هم زدن ادامه دهید؛
- پس از حدودا سی الی چهل دقیقه، رنگ آرد تغییر میکند؛
- هر زمان که به رنگ مورد نظرتان رسیدید، آن را از روی حرارت بردارید.
- حلوا نذری شما آماده است.
حلوای عربی
موادلازم
- آرد سفید: یک پیمانه + یک سوم پیمانه
- شیر خشک: دو سوم پیمانه
- آب: دو سوم پیمانه
- شکر: یک پیمانه + یک دوم پیمانه
- گلاب: یک دوم پیمانه
- روغن: یک دوم پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- هل و زعفران: به مقدار کافی
طرز تهیه حلوا عربی برای ۱۵ نفر
- برای تهیه این حلوا رژیمی، ابتدا آرد سفید را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید؛
- آرد را تفت دهید تا کمی رنگ آن عوض شود سپس آن را از روی شعله بردارید؛
- شیر خشک را اضافه کنید و هم بزنید؛
- مجدداً قابلمه را روی شعله قرار دهید؛
- روغن و کره را اضافه کنید و به تفت دادن و هم زدن حلوا ادامه دهید تا به اندازه دلخواهتان تیره شود؛
- سپس آن را از روی حرارت بردارید؛
- یک قابلمه دیگر انتخاب کنید و در آن آب، شکر و مقداری زعفران بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید؛
- وقتی کمی مواد داغ شد، گلاب و هل را هم اضافه کنید؛
- پس از جوشیدن مواد، آن را از روی حرارت بردارید؛
- شهد را به تدریج در چند مرحله به آرد اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا حلوا به غلظت دلخواه برسد؛
- بسته به نوع آرد ممکن است مقدار کمتری شهد لازم باشد؛
- به هر حال، اگر حلوا بیش از حد رقیق شد میتوانید دوباره آن را چند دقیقه روی شعله قرار دهید؛
- وقتی حلوای شما به غلظت مناسب رسید آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و تزیینش کنید.
سخن پایانی
اگر قصد تهیه حلوای خانگی را دارید، حتما سعی کنید آن را به صورت رژیمی و با چربی و شکر کمتری تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه چندین حلوا رژیمی را آموزش دادیم.
زنده باشید و سلامت. دستوراتتون بی نظیره
سپاس دوست عزیز
عالیه👍👍👍👍