۵ نظر
پیلاتس یا بدنسازی

پیلاتس را انتخاب کنم یا بدنسازی؟

تعداد بازدید

360

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۲۴ شهریور ۱۴۰۳
فهرست مطالب

    ورزش پیلاتس یا بدنسازی؛ کدام برای من بهتر و مناسب‌تراست؟ خیلی از اوقات تصمیم گیری بین رشته‌های مختلف ورزشی برای‌مان سخت می‌شود و نمی‌دانیم کدام رشته، دقیقا آن چیزی است که ما نیاز داریم.

    پیلاتس و بدنسازی هر دو «ورزش قدرتی» محسوب می‌شوند که ماهیت مشابهی دارند، اما شدت این ورزش‌ها، وسایل مورد استفاده و بیشتر اوقات، مدل تمرینات آن‌ها باهم متفاوت است. در این مطلب از فیتامین درباره ویژگی‌های مختلف پیلاتس و بدنسازی خواهیم گفت و شما متوجه خواهید شد که بین پیلاتس یا بدنسازی، کدام یک برای انعطاف پذیری، لاغری و عضله سازی بهتر است. پس برای تصمیم گیری راحت‌تر و بهتر این مطلب را تا انتها بخوانید.

    معرفی ورزش پیلاتس

    پیلاتس یک ورزش «کم فشار» است که بر انعطاف پذیری، اصلاح وضعیت بدن و افزایش قدرت در حد متوسط تاکید دارد. در ورزش پیلاتس شما یک سری تمرینات قدرتی-انعطافی با وزن بدن خود انجام می‌دهید که اتفاقا سخت است اما به مرور در انجام آن‌ها بهتر می‌شوید. هدف تمرینات پیلاتس این است که هم گروه‌های عضلانی مختلف را درگیر کند و هم در عین حال، تمرکز و ذهن آگاهی شما را افزایش دهد.

    فواید ورزش پیلاتس

    می‌دانیم که بین پیلاتس یا بدنسازی شک دارید. در این قسمت از فواید و معایب ورزش پیلاس می‌گوییم و بعد سراغ فواید و معایب بدنسازی خواهیم رفت و کار انتخاب بین پیلاتس یا بدنسازی را برای شما راحت می‌کنیم. پیلاتس به دلیل فواید زیر بسیار شناخته شده‌است:

    بدنسازی یا پیلاتس
    1. تقویت میان تنه: یکی از مهم‌ترین اصول پیلاتس، تقویت عضلات میان تنه (یا همان هسته بدن شامل شکم، فیله کمر و…) است تا ثبات، تعادل، حالت ایستایی بدن بهبود یابد و همچنین از دردهای مزمن مربوط به کمر پیشگیری کنید.
    2. افزایش انعطاف پذیری: حرکات کششی_قدرتی که در پیلاتس انجام می‌دهید هم به انعطاف عضلات و هم به انعطاف مفصل‌ها و تاندون‌های شما کمک می‌کند. به این ترتیب دامنه حرکتی‌تان هم بهتر می‌شود.
    3. اصلاح وضعیت بدنی: پس از مدتی که پیلاتس انجام دهید، متوجه می‌شوید که ناهنجاری‌ها و ناترازی‌های ستون فقرات مثل گردن رو به جلو، افتادگی شانه، گودی کمر و قوز کمرتان بسیار بهتر شده و وضعیت بدن شما در حالت مناسب و صحیح خود قرار گرفته. دلیل این اتفاق، این است که با تمرینات پیلاتس عضلات ضعیف خود را تقویت کرده‌اید و همچنین مفصل‌ها منعطف و نرم‌تر شده‌اند.
    4. کاهش استرس: غیر از همه فواید جسمی پیلاتس، لازم است به فواید ذهنی و روانی این ورزش زیبا هم اشاره کنیم. ورزش پیلاتس روحیه شما را بسیار شاداب و سرحال می‌کند. ارتباط ذهن و بدن و حرکات کنترل شده به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند و شما آدم آرام‌تری خواهید شد.

    معایب پیلاتس

    هر ورزشی هرچقدر هم که مفید و استاندارد باشد، اگر مناسب شما نباشد، تبدیل به مشکل یا دردسر می‌شود. در مورد معایب پیلاتس باید به احتمال آسیب دیدگی مبتدیان اشاره کنیم. اگر شما مبتدی هستید و سعی می‌کنید تمریناتی فراتر از توان و آمادگی خود انجام دهید، دچار آسیب دیدگی می‌شوید. بنابراین توصیه می‌کنیم که ورزش خود را همراه با یک مربی و با احتیاط شروع کنید.

    نکته بعدی اینکه پیلاتس فقط بر «قدرت عضلانی» و «تعادل و انعطاف» تمرکز دارد و خبری از تمرینات هوازی یا عضله‌سازی در حد بالا نیست. البته رسالت ورزش پیلاتس از ابتدا چنین چیزی نبوده اما بهرحال نکته‌ای است که باید در نظر بگیرید. اگر دوست دارید عضله سازی بیشتر و افزایش قابل توجه حجم داشته باشید، باید سراغ بدنسازی و تمرین با وزنه و دمبل بروید.

    معرفی ورزش بدنسازی

    بدنسازی یک ورزش قدرتی «پرفشار» است. رسالت این ورزش چیزی بیشتر از تقویت عضلات و پیشگیری از آسیب است و در حقیقت برای آن‌هایی مناسب خواهد بود که دوست دارند که قدرت و استقامت عضلات خود را بسیار بالا ببرند و حجم بگیرند.

    در بدنسازی با وسایلی مثل دمبل، وزنه، هالتر، کتل بل یا دستگاه کار می‌کنید. البته تمرینات وزن بدن هم امکان پذیر است.

    تفاوت پیلاتس و بدنسازی

    فواید ورزش بدنسازی

    با اینکه از فواید پیلاتس خواندید، ولی هنوز برای انتخاب پیلاتس یا بدنسازی زود است. حتما از فواید بدنسازی هم بخوانید و بعد تصمیم‌تان را بگیرید. درباره فواید این ورزش پرطرفدار می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    1. افزایش قدرت و حجم عضله: هدف اولیه بدنسازی و تمرین با وزنه این است که قدرت عضله و حجم آن بیشتر شود. به همین دلیل است که از وزنه استفاده می‌شود تا رشد عضلانی تحریک شود و به مرور توانایی و قدرت عضله برای سنگین‌تر زدن بیشتر شود. شما برای رسیدن به قدرت و حجم و اندام ایده‌آل‌تان باید برنامه بدنسازی شخصی خودتان را داشته باشید و طبق آن ورزش کنید تا به هدف‌تان برسید. برنامه شخصی خود را همین حالا از مربیان فیتامین بگیرید.
    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    برنامه تمرینی خودت رو داری؟
    با فیتامین برنامه ورزشی اختصاصی خودت رو دریافت کن.
    می‌خوام شروع کنم
    1. بهبود تراکم استخوان: همه ورزش‌های قدرتی که با یک مقاومت خارجی سر و کار دارند (مثل دمبل و وزنه) به تقویت استخوان‌ها و متراکم‌تر شدن استخوان کمک می‌کند. افزایش تراکم استخوان یکی از فواید خیلی باارزش ورزش بدنسازی است به ویژه برای خانم‌ها و به ویژه برای همه کسانی که وارد دهه چهارم زندگی خود شده‌اند.
    2. افزایش سوخت و ساز بدن (متابولیسم): متابولیسم (سوخت و ساز) بالاتر به این معناست که بدن شما کالری بیشتری می‌سوزاند، حتی زمانی که ورزش نمی‌کنید. خبر خوب اینکه بدنسازی به افزایش متابولیسم کمک می‌کند. اما چگونه؟ با افزایش توده عضلانی؛ چراکه توده عضلانی از نظر متابولیکی پرمصرف‌تر و فعال‌تر از توده چربی است.

    معایب بدنسازی

    با وجود همه فوایدی که بدنسازی دارد؛ اما نکات منفی هم وجود دارد. یک مورد آسیب دیدگی‌های احتمالی برای بدنسازان مبتدی است که با نحوه درست حرکت آشنا نیستند. این موضوع هرچند یک «نکته‌ی منفی» برای بدنسازی به حساب نمی‌آید اما خطر مهمی است که وجود دارد و تنها راه پیشگیری از چنین آسیب‌هایی، تمرین با یک مربی متخصص و طبق یک برنامه اختصاصی است.

    مشکل دیگر احتمالا گران بودن این ورزش است؛ البته بدنسازی در سال‌های اولی که این ورزش را شروع کرده‌اید، لزوما گران نیست. اما بدنسازان حرفه‌ای که اهل مسابقه هستند، باید هزینه زیادی برای امکانات ورزش و تغذیه خود صرف کنند.

    پیلاتس یا بدنسازی؟ کدام بهتر است؟

    پیلاتس یا بدنسازی دو نوع ورزش متفاوت هستند که هر کدام مزایای منحصر به فرد خود را دارند. اینکه پیلاتس یا بدنسازی، کدام یک بهتر باشند، به هدف و علاقه شما بستگی دارد. اگر علاقه شما به پیلاتس یا بدنسازی بیشتر است، پس همان ورزش بهتری برای شما خواهد بود.

    اما به غیر از علاقه، آیا به دنبال تقویت کلی عضلات خود هستید و می‌خواهید بدن‌تان از حالت شلی و ضعف خارج شود، بدون اینکه بدن‌تان درشت شود؟ آیا دوست دارید بدن‌تان نرم‌تر و منعطف‌تر شود؟ آیا کمردرد مزمن دارید و دکتر توصیه کرده تحرک داشته باشید؟ پس پیلاتس برای شما بهتر است!

    اما اگر دوست دارید عضلاتتان قوی‌تر شوند و حجم بگیرید، اگر عاشق وزنه و دمبل هستید، اگر هیچ مشکل جسمی ندارید و دوست دارید یک اندام عضلانی تراشیده با عضلات درشت داشته‌باشید، بدنسازی برای شما بهتر است!

    کدام برای انعطاف پذیری بهتر است؟

    بین پیلاتس یا بدنسازی، قطعا پیلاتس برای افزایش انعطاف مفیدتر است. پیلاتس به طور خاص برای بهبود انعطاف‌پذیری طراحی شده و در این ورزش شما با تمرینات و حرکات قدرتی_کششی سر و کار دارید که قرار است به نرم‌تر شدن مفصل‌ها و عضلات شما کمک کنند.

    در پیلاتس شما هم تمرینات کششی ایستا دارید (به این معنا که عضله را در حالت کشش برای مدت طولانی نگه دارید) و هم تمرینات کششی پویا دارید (فعالیت‌های پر جنب و جوش‌تر که عضلات را برای حرکت آماده می‌کنند) که باعث می‌شود هم دامنه حرکتی مفصل و هم عضلات و تاندون‌ها انعطاف پذیرتر شوند.

    برای لاغری کدام بهتر است؟

    برای کسی که هدفش لاغری است، بدنسازی گزینه بهتری است. تمرین با وزنه توده عضلانی شما را افزایش می‌دهد، در نتیجه متابولیسم شما بالا می‌رود و کالری سوزی‌تان، بیشتر خواهد شد.

    اما غیر از افزایش متابولیسم، ورزش بدنسازی یک ورزش پرفشار است که انجام آن (نسبت به پیلاتس) کالری بسیار بیشتری مصرف می‌کند.

    در نهایت از اهمیت زیاد تغذیه غافل نشوید. تغذیه شما مهم‌تر از ورزشی است که انتخاب می‌کنید. همچنین درگیر انتخاب بهترین ورزش برای لاغری نشوید و هر ورزشی که برای شما در دسترس‌تر و محبوب‌تر است را شروع کنید.

    کدام برای عضله سازی بهتر است؟

    قطعا بدنسازی! رسالت اصلی بدنسازی، عضله سازی است و شما برای رسیدن به عضله سازی، باید بین بدنسازی یا پیلاتس، بدنسازی را انتخاب کنید. بدنسازی یک ورزش مقاومتی است، به این معنا که با استفاده از مقاوت (مثل وزنه یا دستگاه) عضلات شما را به چالش می‌کشد و آن‌ها را برای رشد تحریک می‌کند.

    همچنین از آنجا که وزنه و دستگاه در اختیار دارید، می‌توانید قاعده «اضافه بار تدریجی» را رعایت کنید که اصل ضروری برای عضله سازی است. این در حالی است که در پیلاتس دمبل و وزنه به صورت محدود استفاده می‌شود و اصلا قرار نیست در پیلاتس عضله سازی در مقیاس گسترده انجام شود. بلکه صرفا هدف تقویت عضلات مطرح است. پیلاتس روی انعطاف پذیری، تعادل و قدرت میان تنه تمرکز دارد که مهم و مفید است. اما ربطی به عضله سازی و حجم گرفتن ندارد.

    سخن پایانی

    بدنسازی و پیلاتس هر دو ورزش قدرتی به حساب می‌آیند و برای سلامتی و تناسب اندام موثر و مفید هستند. تمرکز پیلاتس بر افزایش انعطاف پذیری، تعادل و قدرت میان تنه است و بدنسازی می‌تواند باعث افزایش قدرت، حجم و استقامت عضلات شود.

    در این مطلب به طور مفصل از ویژگی‌های این دو رشته‌ی ورزشی گفتیم و شما می‌توانید بنا بر هدف خود بین پیلاتس یا بدنسازی، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

    منابع: verywellfitpuregymkoregallery

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    (9 امتیاز) 4.3
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    عسل ق ۲۵ مهر ۱۴۰۳

    من اگر ۳ روز هفته رو پیلاتس و ۳ روز دیگر هفته رو فیت نس،بصورت یک روز در میان کار کنم،صلاحه؟؟یا خوب نیست؟؟

    کارشناس فیتامین ۲۶ مهر ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز بله فقط مراقب باشید ریکاوری به اندازه کافی داشته باشید

    خاله خانم ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

    هر دوتا باهم ،بهتر نیست ترکیب بشود .چون من باوردارم که پیلاتس در مان میکند و بدنسازی جوان .

    کارشناس فیتامین ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز بله میشه هر دو رو کار کرد

    مجتبی ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

    بسیار بی نظیر بود

    ×
    90day-yalda1403