خواص سیر برای ورزشکاران و بدنسازان چیست؟

خواص سیر
فهرست مطالب

    حتما در اطرافیان شما کسانی هستند که راه حل درمان بیماری‌های مختلف را مصرف سیر می‌دانند و همیشه از خواص سیر تعریف می‌کنند. سیر غذایی است که آدم‌ها یا عاشقش هستند یا از آن متنفرند! عطر و طعم تند و تیز سیر به خوشمزه شدن هر غذایی کمک می‌کند و حتی خوردن آن به صورت خام هم برای خیلی‌ها خوشایند است. در این مطلب از فیتامین درباره خواص سیر و تاثیر آن روی عملکرد بدنسازان و ورزشکاران مفصل می‌گوییم.

    ارزش غذایی سیر

    سیر هزاران سال است که برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. حکیم بزرگ ابن سینا هم در آثار خود به خواص غذایی و درمانی سیر اشاره کرده‌است. فواید سیر عمدتا به ترکیبات گیاهی موجود در سیر مربوط می‌شود، هرچند که این ماده غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی نیز هست.

    اطلاعات تغذیه‌ای زیر مربوط به یک حبه سیر خام (۳ گرم) است و از داده‌های USDA (وزرات کشاورزی ایالات متحده آمریکا) گرفته شده است:

    • کالری: ۰
    • چربی: ۰ گرم
    • سدیم:  ۰.۵ میلی‌گرم
    • کربوهیدرات: ۱ گرم
    • فیبر: ۰.۱ گرم
    • قند: ۰ گرم
    • پروتئین: ۰.۲ گرم
    • ویتامین سی : ۰.۹ میلی‌گرم
    • روی: ۰.۰۴ میکروگرم
    ارزش غذایی سیر

    کالری سیر چقدر است؟

    یک حبه سیر ۳ گرمی تقریباً هیچ کالری ندارد و اگر کل حبه را مصرف کنید، تنها ۴ کالری به مصرف روزانه شما اضافه می‌شود.

    طبع سیر در طب سنتی

    طبع سیر در طب سنتی گرم و خشک است. میزان گرمی سیر بسیار بالاست و رطوبت آن هم به تازگی سیر بستگی دارد. هرچه سیر تازه‌تر باشد، رطوبت آن هم بیشتر است.

    سیر در طب سنتی به عنوان یک گیاه حل کننده، پاک کننده و خشک کننده رطوبت شناخته میشود. این گیاه به رقیق شدن خون و ضد عفونی بدن از سموم کمک می‌کند. همچنین سیر ادرارآور، قاعده آور است و باعثِ تعریق بیشتر می‌شود.

    اگر طبع شما گرم است، سیر ممکن است حرارت بدن شما را بالاتر ببرد و اذیت شوید. عوارض مصرف زیاد سیر برای افرادی که طبع گرمی دارند، موارد زیر می‌تواند باشد:

    • سوزش معده
    • عطش
    • تحریک پوست

    خواص سیر

    سیر یک گیاه پرفایده است، هرچند شاید به علت بوی آزاردهنده آن دوستش نداشته باشید؛ اما خواص و فواید سیر بسیار زیاد است. در ادامه به خواص مختلف سیر اشاره می‌کنیم.

    ۱. خواص سیر سیاه برای لاغری

    سیر سیاه یک نوع سیر تخمیر شده‌است که احتمالا برای خیلی از ما ناشناخته است. برای سیر سیاه تبلیغات بسیاری می‌شود که لاغر کننده و چربی سوز است، اما در حقیقت اثر خاص و معجزه‌آوری ندارد. سیر سیاه (مثل سیر معمولی) کالری بسیار کمی دارد و چون بسیار گرم است شاید اندکی متابولیسم را بالا ببرد. در نتیجه چیزی نیست که بتوان رویش برای لاغری حساب باز کرد.

    ۲. خواص سیر برای مردان

    سیر برای مردان فواید سلامتی مختلفی دارد، سیر می‌تواند به سلامت قلب و عروق آقایان کمک کند چراکه فشار خون و سطح کلسترول را پایین می آورد. همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهد که سیر می‌تواند باعثِ افزایش سطح تستوسترون شود و به این ترتیب سلامت جنسی و باروری را با افزایش تولید و تحرک اسپرم بهبود بخشد. خواص آنتی اکسیدانی قوی سیر باعث می‌شود که سیستم ایمنی مردان قوی‌تر شود و خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان پروستات کاهش پیدا کند.

    خواص سیر برای مردان

    ۳. خواص سیر برای زنان

    خواص عمومی سیر مثل آنتی اکسیدان بالا یا تقویت سیستم ایمنی که برای مردان وجود دارد، برای زنان هم صدق می‌کند. اما سیر به ویژه برای زنان می‌تواند تعادل هورمونی یا ناراحتی‌های پیش از قاعدگی را کمی بهبود ببخشد؛ چراکه خواص ضدالتهابی دارد. خواص ضد میکروبی سیر نیز هم به پیشگیری از عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های دستگاه ادراری کمک می‌کند.

    ۴. خواص سیر سیاه برای معده

    سیر سیاه چون فرآیند تخمیر را از سر گذرانده، کمی ملایم‌تر از سیر معمولی است؛ بنابراین ممکن است کمتر باعث ناراحتی گوارشی و معده ‌شود. اما دیگر خواص سیر سیاه برای معده، مشابه خواص سیر معمولی است، یعنی خواصی مثل کاهش التهاب معده، تنظیم اسید معده و کاهش رشد باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش را دارد.

    ۵. خواص سیر ترشی برای کبد

    سیر ترشی یک ترشی بسیار قوی و غلیظ است و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن بیشتر از سیر خام است. به نظر می‌رسد که سیر ترشی می‌تواند به پاکسازی و سم‌زدایی کبد کمک کرده و از تجمع سموم و چربی در کبد جلوگیری کند.

    همچنین، سیر ترشی می‌تواند عملکرد آنزیم‌های کبدی را بهبود ببخشد و خطر بیماری‌های کبدی مثل کبد چرب را کاهش دهد. البته برای تمام این خواص نیاز به تحقیقات علمی است و لازم است به یاد داشته‌باشید که سیر ترشی یک درمان برای بیماری‌های کبدی نیست و مصرف زیاد آن می‌تواند بدتر کبد را تحریک کند.

    ۶. خواص سیر ناشتا برای رحم

    از آنجاکه سیر دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتری و ضدقارچی است، می‌تواند به پیشگیری و درمان عفونت‌های رحمی کمک کند. اما دقت کنید خوردن آن و نه قرار دادن آن در واژن! در ضمن به یاد داشته باشید که خوردن سیر به صورت ناشتا، می‌تواند برای گوارش بعضی‌ زنان اذیت‌کننده باشد پس به صورت متعادل آن را مصرف کنید.

    ۷. خواص سیر برای پوست

    شاید باور کردنی نباشد اما خوردن سیر واقعا برای پوست شفاف و درخشان مفید است!

    یکی از ترکیبات فعال سیر آلیسین نام دارد که التهاب پوست را کاهش می‌دهد با باکتری‌های عامل آکنه مقابله می‌کند؛ در نتیجه پوست شما کمتر جوش می‌زند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های سیر از پوست در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و علائم پیری مانند چین‌وچروک را کم می‌کند.

    خواص سیر برای پوست

    ۸. خواص سیر برای کاهش فشار خون

    همه می‌دانیم که سیر باعث افت فشارخون می‌شود در حدی که برخی از افراد با مصرف سیر دچار بی‌حالی و ضعف می‌شوند. سیر به دلیل داشتن ترکیبات فعالی مثل آلیسین فشار خون را بسیار پایین می‌آورد. سیر با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II، افزایش تولید سولفید هیدروژن و اکسید نیتریک و خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی خود، می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد.

    مصرف روزانه ۶۰۰-۲۴۰۰ میلی‌گرم پودر سیر به مدت ۸ تا ۱۲ هفته می‌تواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد، به خصوص در افرادی که فشار خون بالاتری دارند. برای بهره‌مندی بیشتر از این خواص، توصیه می‌کنیم که سیر را به صورت خام یا در ترکیب با عسل مصرف کنید.

    ۹. خواص آنتی بیوتیکی و تقویت سیستم ایمنی سیر

    سیر آنقدر برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است که نوعی چرک خشک کن طبیعی محسوب می‌شود. سیر خواص آنتی‌بیوتیکی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد و در بدن شما با عفونت‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها، عفونت‌ها و ویروس‌ها مبارزه می‌کند. به یاد داشته باشید که خواص آنتی بیوتیکی سیر بسیار قوی است و ممکن است با برخی داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد؛ پس اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید درباره خوردن سیر با پزشک‌تان مشورت کنید.

    خواص سیر برای ورزشکاران و بدنسازان

    از آنجاکه یکی از خواص سیر، ویژگی ضدالتهابی آن است، می تواند به ریکاوری بهتر و سریع‌تر پس از ورزش کمک کند. همچنین سیستم ایمنی ورزشکاران را تقویت می‌کند تا سالم‌تر بمانند. اما برای عضله‌سازی یا چربی‌سوزی فایده خاصی ندارد.

    چطور سیر به بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران کمک می‌کند؟

    سیر به علت خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی زیادش می‌تواند به ریکاوری بهتر پس از تمرین، کمک کند. همچنین به صورت غیرمستقیم باعثِ بهبود جریان خون و افزایش اکسیژن‌رسانی به ماهیچه‌ها می‌شود که به صورت کلی باعث عملکرد بهتر ورزشکار خواهد شد.

    سیر ادویه‌ای است که به عنوان یکی از اولین خوراکی‌ها برای بهبود عملکرد ورزشی مورد استفاده قرار گرفت. به ورزشکاران یونان باستان که در المپیک شرکت می‌کردند، قبل از مسابقات سیر داده می‌شد. اعتقاد بر این است که سیر با فعال کردن آنزیمی که ال-آرژنین را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند، عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد. این امر به نوبه خود، باعث گشاد شدن عروق خونی می‌شود تا توان ورزشکار بالاتر برود.

    آیا سیر برای عضله سازی و رشد ماهیچه‌ها موثر است؟

    خیر؛ سیر تأثیری روی عضله‌سازی و رشد ماهیچه‌ها ندارد. تنها راه اصلی عضله سازی داشتن یک رژیم پروتئینی و تمرینات بدنسازی اصولی است. برای عضله سازی و بدنسازی و رسیدن به اندام دلخواه‌تان می‌توانید با مربیان فیتامین در ارتباط باشید و برنامه شخصی خود را از آن‌ها دریافت کنید.

    طریقه و بهترین زمان مصرف سیر

    مصرف سیر به این بستگی دارد که بدن شما چطور به آن واکنش می‌دهد. برای بعضی افراد خوردن سیر ناشتا راحت و پرفایده است؛ برای بعضی‌ها مصرف سیر خام در کنار غذا دلچسب است و بعضی‌ها دوست دارند سیر خُرد شده را در غذا یا سس بریزند.

    پس نمی‌توان گفت که بهترین زمان مصرف سیر چه زمانی است؛ چراکه بستگی به واکنش بدن و میل شما دارد. اگر طعم سیر خام را دوست ندارید، می‌توانید از سیر پخته یا سیر ترشی استفاده کنید. اگر شما مشکلات گوارشی دارید، بهتر است که مصرف سیر را به تدریج شروع کنید تا از عوارض احتمالی آن جلوگیری شود.

    نحوه مصرف سیر

    سیر برای چه کسانی ضرر دارد؟ (عوارض سیر)

    مهمترین عارضه سیر، تنفس بدبو و آزادهنده آن است که تا چند ساعت بعد از مصرف آن، از بین نمی‌رود. سیر به طور کلی برای بیشتر افراد بی‌خطر است، اما برای برخی، آلرژی (حساسیت) شدید ایجاد می‌کند و آن‌ها باید از مصرف سیر خودداری کنند. غیر از آلرژی، سیر می‌تواند باعث مشکلات گوارشی مانند سوزش معده شود.

    اگر معده شما حساس است (مثلا زخم معده یا ریفلاکس اسید دارید) باید از مصرف سیر خام پرهیز کنید. نکته مهم دیگر اینکه سیر می‌تواند با داروهای رقیق‌کننده خون تداخل داشته‌باشد و خطر خونریزی را افزایش دهد.

    سخن پایانی

    سیر یک ماده‌ی غذایی و گیاهی با طعمی تند و تیز و طبعی گرم و خشک است. سیر فواید زیادی برای سلامتی و درمان برخی از مشکلات جسمی دارد. یکی از مهم‌ترین خواص سیر، تاثیری است که در ضدعفونی بدن و رقیق شدن خون دارد. در این مطلب به طور کامل درباره خواص سیر و نحوه‌ی مصرف آن توضیح دادیم.

    منابع: verywellfithealthline

    برچسب ها:
    به این مطلب امتیاز دهید
    بدون نظر
    ×
    app-presentation