کدام قرص لاغری خوب است؟

قرص لاغری
۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نظرات
فهرست مطالب

    قرص لاغری چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟ کدام قرص برای لاغری خوب و بی ضرر است؟ قرص لاغری یا داروی ضد چاقی، دارویی است که برای مدیریت وزن طراحی شده‌است. این داروها از طریق مکانیسم‌های مختلفی، به کاهش وزن کمک می‌کنند اما همیشه در کنار تغییرات سبک زندگی مثل داشتن یک رژیم غذایی کم کالری و افزایش فعالیت بدنی (ورزش) تجویز می‌شوند. در این مطلب شما را به انواع قرص لاغری آشنا خواهیم کرد.

    معرفی انواع قرص لاغری

    قرص‌های لاغری انواع مختلفی دارد و به گونه‌های متفاوتی در بدن عمل می‌کنند. بسیاری از داروهای لاغری اشتها را سرکوب می‌کنند، بعضی دیگر جذب چربی را در روده پایین می‌آورند و برخی دیگر با بالا بردن متابولیسم (مصرف انرژی) یا تغییر مسیر مواد مغذی از ذخیره چربی به بافت بدون چربی شما را لاغر می‌کنند.

    در نهایت برخی داروها را هم داریم که مکانیسم‌های مختلف را ترکیب می‌کنند. نکته مهم این است که برای هر کدام مشورت با پزشک ضروری است. در ادامه انواع قرص لاغری را معرفی می‌کنیم.

    معرفی انواع قرص لاغری

    ۱. قرص‌های چربی سوز

    این قرص‌ها با تأثیر مستقیم بر سیستم گوارش، مانع هضم کامل مواد غذایی می‌شوند. به عبارت دیگر به تجزیه و از بین بردن سلول‌های چربی در کوتاه‌ترین زمان کمک می‌کنند. نمونه‌هایی از این نوع قرص‌ها شامل اسلیم مکس، کپسول باری اسلیم باریج اسانس، قرص لاغری هزال و برنینگ فت است.

    ۲. قرص‌های افزایش دهنده متابولیسم

    این قرص‌ها اغلب بر پایه کافئین ساخته می‌شوند و با افزایش دمای بدن، سبب افزایش چربی‌سوزی می‌شوند. نمونه‌هایی از این دسته شامل قرص کافئین و ال کارنتین هستند.

    ۳. قرص‌های کاهش دهنده اشتها

    این قرص‌ها به کاهش اشتها کمک می‌کنند و باعث می‌شوند فرد غذای کمتری مصرف کند. اساس این قرص‌ها معمولاً فیبر است. نمونه‌هایی از این نوع شامل اسلیم کوئیک، کپسول ژلاتینی پی جی ایکس و سلنداکر می‌باشند.

    ۴. قرص‌های مهارکننده جذب چربی

    این قرص‌ها از جذب چربی در روده جلوگیری می‌کنند و به این ترتیب در کاهش وزن تأثیر قابل توجهی دارند، مثل اورسیلات، ونوستات و مهارکننده‌های PCSK9.

    ۵. قرص‌هایی با تاثیر روی سیستم عصبی

    این قرص‌ها عملکردی مشابه آمفتامین دارند و بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می‌گذارند. آنها می‌توانند اشتها را کاهش داده و میزان انرژی مصرفی بدن را افزایش دهند؛ مثل اسلیم کوییک یا قرص کانتریو.

    ۶. قرص های تنظیم کننده لپتین

    این قرص‌ها بر ترشح هورمون لپتین که بر اشتها و احساس سیری اثر می‌گذارند و می‌توانند اشتها را کاهش دهند.

    میخوای چربی‌هات زودتر آب بشه؟!
    میخوای چربی‌هات زودتر آب بشه؟!
    با برنامه ورزشی فیتامین سریع چربی سوزی کن.
    بهم برنامه بده

    چند نمونه قرص لاغری شیمایی

    • اورلیستات: این دارو با مهار آنزیم‌های گوارشی، جذب چربی را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می‌کند.
    • قرص هیدروکسی کات: یک مکمل غذایی است که به عنوان کمک به کاهش وزن فروخته می‌شود.
    • قرص بوپروپیون-نالترکسون: این داروی ترکیبی با تأثیر بر اشتها و احساس گرسنگی، به کاهش وزن کمک می‌کند.

    توجه: مصرف هرگونه قرص لاغری باید تحت نظر پزشک متخصص و با مشاوره دقیق انجام شود، زیرا برخی از این قرص‌ها ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته یا عوارض جانبی ایجاد کنند.

    دارو برای لاغری

    قرص‌های گیاهی لاغری

    قرص‌هایی که در بالا نام بردیم همه قرص‌های شیمایی هستند که اثر لاغری دارند؛ اما قرص‌های لاغری زیادی هم وجود دارد که بر پایه مواد گیاهی ساخته شده‌است. هرچند گیاهی بودن به معنی بی‌ضرر و سالم بودن نیست و بازهم مشورت با پزشک ضروری است.

    • قرص عصاره چای سبز: این قرص‌ها به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی بالا و توانایی افزایش متابولیسم، به کاهش وزن کمک می‌کنند.
    • قرص گلوکومانان: گلوکومانان یک فیبر طبیعی محلول در آب است که با جذب آب در معده و روده، احساس سیری ایجاد کرده و به کاهش کالری دریافتی کمک می‌کند.
    • قرص CLA اسید لینولئیک مزدوج: این اسید چرب طبیعی با کاهش چربی بدن و افزایش توده عضلانی بدون چربی، به کاهش وزن کمک می‌کنند.
    • قرص فورسکولین: این عصاره گیاهی با افزایش سطح cAMP، به سوخت‌وساز چربی و تولید انرژی کمک کرده و به کاهش وزن می‌انجامد.
    • قرص سنا: سنا یک ملین طبیعی است که با تحریک حرکات روده و کمک به تخلیه فوری روده (اسهال) باعث کاهش وزن می‌شود.
    • قرص هزال: این قرص گیاهی با ترکیباتی نظیر زیره سیاه، مرزنجوش و رازیانه، به عنوان چربی‌سوز عمل کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند.
    • قرص نارنج (پرتقال تلخ): حاوی سینفرین (ترکیبی شبیه افدرین) است که با افزایش متابولیسم و سرکوب اشتها، به کاهش وزن کمک می‌کند.

    عوارض قرص‌های لاغری

    مصرف قرص‌های لاغری ممکن است به کاهش وزن کمک کند، اما خطرات و عوارض جدی و گاهی اوقات مرگ‌باری دارد که هرگز ارزش این لاغری اندک را ندارد. ما در فیتامین هیچ کدام از این قرص‌ها را توصیه نمی‌کنیم و همیشه به رژیم غذایی درست و ورزش تاکید داریم.

    با توجه به عوارض جدی و خطرناک قرص لاغری، مصرف این داروها باید حتما تحت نظر دقیق پزشک و پس از ارزیابی کامل شرایط شما صورت گیرد و دارو را حتما از داروخانه‌های معتبر تهیه کنید؛ نه از فروشنده‌های ناشناس اینترنت یا عطاری‌ها! در ادامه عوارض قرص‌های لاغری را برایتان نام می‌بریم.

    مشکلات قلبی و عروقی

    بسیاری از قرص‌های لاغری با افزایش دمای بدن و متابولیسم، فشار خون و ضربان قلب را در حدی بالا می‌برند که منجر به مشکلات جدی قلبی می‌شود. به عنوان مثال، مصرف افدرین ممکن است فشار خون را افزایش داده و گردش خون را مختل کند. گاهی اوقات شما یک بیماری قلبی خفیف دارید که از آن خبر ندارید و با مصرف چنین قرص‌هایی، بیماری شما شدیدتر خواهد شد.

    مشکلات عصبی

    عوارضی که قرص‌های لاغری بی‌نام و نشان روی سیستم عصبی دارند بی‌نهایت است! این قرص‌ها می‌توانند عوارض عصبی متعددی مانند سردرد، سرگیجه، بی‌خوابی، اضطراب و افسردگی را به همراه داشته‌باشد. برخی ترکیبات موجود در این قرص‌ها با تأثیر بر سیستم عصبی مرکزی، این مشکلات را ایجاد می‌کنند.

    متاسفانه گاهی اوقات بعضی سازندگان این قرص‌ها از مواد تحریک کننده یا حتی مخدر برای بالا بردن اثر چربی سوزی قرص خود استفاده می‌کنند که به نوعی شروع یک فاجعه بزرگ (اعتیاد) است.

    مشکلات گوارشی

    برخی از قرص‌های لاغری، مانند اورلیستات، می‌توانند عوارض گوارشی نظیر دفع گاز، اسهال و درد شکم ایجاد کنند. مصرف این داروها به رژیم‌های غذایی کم‌چرب نیاز دارد که در صورت رعایت رژیم کم چرب، خود به خود لاغر می‌شوید و نیازی به قرص لاغری نیست!

    معرفی قرص لاغری گیاهی

     افزایش استرس و اضطراب

    یکی از عوارض جدی قرص لاغری، افزایش هورمون کورتیزول و در نتیجه افزایش استرس است که می‌تواند منجر به دلشوره، نگرانی، اضطراب و افسردگی شود. متاسفانه با بالا رفتن هورمون کورتیزول شما در لوپ پرخوری عصبی و ذخیره چربی می‌افتید که عامل چاقی است، در نتیجه اثر آن قرص‌ها از بین می‌رود.

    اعتیاد و وابستگی

    وحشتناک‌ترین و غیرقابل جبران‌ترین عوارض قرص لاغری، اعتیاد است. برخی از قرص‌های لاغری حاوی ترکیبات مخدر هستند که می‌توانند منجر به وابستگی و اعتیاد شوند. حتی دیده شده در بعضی عطاری‌ها از مت‌آمفتامین (شیشه) در قرص لاغری ریخته شده که یک داروی محرک و اعتیادآور بسیار شدید است؛ مصرف چنین قرصی به شما لاغری در سایه اعتیاد را هدیه می‌دهد.

    خطر سکته مغزی و حمله قلبی

    برخی از قرص‌های لاغری، مانند آن‌هایی که حاوی سیبوترامین هستند، می‌توانند خطر سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش دهند. به همین دلیل، مصرف این داروها در بسیاری از کشورها ممنوع است.

    مشکلات کبدی

    در مواردی، مصرف برخی قرص‌های لاغری ممکن است به آسیب‌های شدید کبدی منجر شود که این آسیب هم متاسفانه رایج است.

    • هشدار دوباره: قبل از مصرف هرگونه قرص لاغری، مشاوره با پزشک متخصص ضروری است تا از مناسب بودن آن برای شرایط فردی و جلوگیری از عوارض جانبی جدی اطمینان حاصل شود.

    سخن پایانی

    قرص‌های لاغری انواع مختلفی دارد. بسیاری از داروهای لاغری اشتها را کاهش می‌دهند، برخی دیگر جذب چربی را در روده پایین می‌آورند و بعضی دیگر با بالا بردن متابولیسم شما را لاغر می‌کنند. برخی از داروهای لاغری عوارض بسیار شدیدی دارد و ضربه‌‌ی سنگینی به سلامتی شما می‌زند.

    شما باید قرص لاغری را با تجویز و مشورت پزشک مصرف کنید. ضمنا مصرف قرص لاغری به تتهایی تاثیری ندارد و شما باید برنامه غذایی ورزشی مناسبی در کنار آن داشته باشید تا به نتیجه دلخواه‌تان برسید.

    منابع: wikipediaobesitymedicinewebmd

    برچسب ها:
    به این مطلب امتیاز دهید
    بدون نظر
    ×
    fitness-quiz-1404