بدون نظر
آش رژیمی

چطور آش رژیمی بپزیم؟

تعداد بازدید

821

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۰۹ آذر ۱۴۰۲
فهرست مطالب

    چه روش‌هایی برای پخت آش رژیمی وجود دارد؟ اصلا آیا آش رژیمی وجود دارد؟ آش یک غذای اصیل ایرانی است که طرفدارن زیادی دارد. خوشبختانه شما آش را می‌توانید به صورت رژیمی تهیه کنید.

    علاوه بر روش پخت، نکته‌ی مهم دیگر این است که مقدار مشخصی آش بخورید و مراقب مقدار کالری دریافتی‌تان باشید. با ما همراه باشید و طرز تهیه‌ی خوشمزه‌ترین آش‌ها به صورت رژیمی را ببنید.

    آش رشته‌ی رژیمی

    آش رشته رژیمی

    مواد لازم

    • آب: ۸ پیمانه
    • کشک: اختیاری
    • عدس: یک دوم پیمانه
    • نخود: یک دوم پیمانه
    • رشته آشی: یک دوم بسته
    • لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
    • لوبیا سفید: یک دوم پیمانه
    • سبزی آش: ۴ الی ۵ پیمانه
    • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. از شب قبل حبوبات را جداگانه خیس کنید و تا زمان پخت آش، چندین بار، آبِ حبوبات رو عوض کنید؛
    2. هشت پیمانه آب در قابلمه بریزید و همه حبوبات غیر از عدس را در آب بریزید؛
    3. اجازه دهید حبوبات بپزد حالا سبزی آش را خرد کرده و به همراه عدس و ادویه در قابلمه بریزید؛
    4. پس از اینکه حبوبات و سبزی به خوبی پخته شدند، رشته‌ی آش را اضافه کنید؛
    5. پس از یک ربع رشته‌ها هم خواهند پخت؛
    6. حالا می‌توانید آش رژیمی‌تان را در کاسه بریزید و با کشک آن را میل کنید.
    7. اگر قصد اضافه کردن پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ را دارید، مقدار کمی از آن‌ها در آش خود بریزید.

    آش جو رژیمی

    آش جو رژیمی

    مواد لازم

    • پیاز: دو عدد
    • کشک: دو فنجان
    • سبزی آش: نیم کیلو
    • بلغور جو: یک پیمانه
    • برنج: یک چهارم پیمانه
    • نخود: یک چهارم پیمانه
    • عدس: یک چهارم پیمانه
    • لوبیا چیتی: یک چهارم پیمانه
    • نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. ابتدا حبوبات رو به صورت جداگانه خیس کنید؛
    2. بلغور و برنج رو باهم بپزید و نخود و لوبیا و عدس را هم با یکدیگر بپزید؛
    3. سپس، ۴ لیوان آب به همراه تمام مواد پخته شده را در قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید تا آب جوش بیاد؛
    4. وقتی آب جوش آمد، سبزی را داخل آن بریزید و تا زمانی که کاملا آش بپزد، چندین بار آن را هم بزنید؛
    5. پس از پخت، کشک را به آش رژیمی اضافه کنید.
    6. اگر قصد اضافه کردن پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ را دارید، مقدار کمی از آن‌ها در آش خود بریزید.

    آش جو دوسر رژیمی

    آش جو دوسر

    مواد لازم

    • جو دوسر: یک پیمانه
    • نخود: یک دوم پیمانه
    • عدس: یک دوم پیمانه
    • لوبیا چیتی یا قرمز: یک دوم پیمانه
    • سبزی آش خرد شده: نیم کیلو
    • آرد: دو تا سه قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل : به مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. حبوبات و جو دو سر را از شب قبل جداگانه کنید؛
    2. حبوبات را در قابلمه بریزید و با آب بپزید؛
    3. جودوسر و حبوبات پخته را همراه با سبزی آشی، نمک و فلفل در قابلمه بزرگ بریزید و بپزید تا جا بیوفتد؛
    4. می‌توانید دو الی سه قاشق غذاخوری آرد یا پودر جوانه گندم را با کمی آب سرد مخلوط کنید و به آش بیافزایید تا لعاب دار شود؛
    5. اگر از جو دوسر پرک استفاده می‌کنید، باید آن را در مرحله آخر به آش رژیمی‌تان اضافه کنید و اجازه دهید تا غلیظ شود.
    6. اگر قصد اضافه کردن پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ را دارید، مقدار کمی از آن‌ها در آش خود بریزید.

    آش رژیمی شله قلمکار

    آش رژیمی شله قلمکار

    مواد لازم

    • پیاز: ۴ عدد
    • سیر: دو حبه
    • نخود: یک پیمانه
    • عدس: یک پیمانه
    • لوبیا چیتی: یک‌دوم پیمانه
    • برنج نیم دانه: یک‌دوم پیمانه
    • گندم: یک‌دوم پیمانه
    • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
    • گوشت گوساله: ۵۰۰ گرم
    • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. حبوبات را از شب قبل به صورت جداگانه خیس کنید و تا زمان پخت، چندبار آب حبوبات را عوض کنید؛
    2. اولین مرحله شروع پخت آش شله قلمکار پختن گوشت هست؛
    3. گوشت در قابلمه‌ی آب بگذارید و آن را به همراه سیر و پیاز خلالی شده، فلفل و زردچوبه بپزید؛
    4. حالا سراغ پخت حبوبات بروید و آن را با ۸ لیوان آب روی حرارت بگذارید؛
    5. نخود که نیم پز شد، لوبیا چیتی را افزوده و در اواسط پخت لوبیا، عدس را نیز اضافه کنید؛
    6. سپس گندم را به همراه ۴ لیوان آب بپزید.
    7. آب گوشت پخته شده را داخل قابلمه بزرگی بریزید و به ترتیب سبزی و حبوبات پخته شده را به همراه گندم و برنج به آن، اضافه کنید؛
    8. گوشت پخته شده را ریش ریش کنید؛
    9. مقدار کمی از آن را برای تزئین کنار بگذارید؛
    10. باقی گوشت‌ها را در صورت تمایل با کمی پیازداغ آش بریزید؛
    11. سپس اجازه دهید تا آش به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزد تا به خوبی جا بیفتد.
    12. نمک و فلفل را اضافه کنید؛
    13. سعی کنید در این مرحله، آش رژیمی‌تان را به صورت مرتب هم بزنید.
    14. اگر قصد اضافه کردن پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ را دارید، مقدار کمی از آن‌ها در آش خود بریزید.

    آش دوغ رژیمی

    آش دوغ رژیمی
    • سیر: ۱ بوته
    • نخود: ۱ پیمانه
    • تخم مرغ: ۱ عدد
    • دوغ محلی: ۲ لیتر
    • برنج: سه چهارم پیمانه
    • نمک و فلفل: به مقدار لازم
    • سبزی آش دوغ (گشنیز، تره، برگ سیر، کمی اسفناج): ۴۰۰ گرم

    طرز تهیه

    1. نخود‌ها را از شب قبل خیس کنید و بهتر است تا زمان پخت چند بار آب آن را عوض کنید؛
    2. اولین مرحله برای تهیه آش رژیمی دوغ، پختن نخودهاست؛
    3. حالا ماست را ده دقیقه هم بزنید تا به خوبی رقیق شود؛
    4. سپس دوغ را به آرامی به ماست بیفزایید و هم بزنید؛
    5. یک عدد تخم مرغ را با دوغ مخلوط کنید؛
    6. این مخلوط را روی شعله‌ی زیاد قرار دهید و تا زمانی‌که جوش می‌آید، آن را هم بزنید؛
    7. یک پیمانه برنج خام را بشویید و به این مواد اضافه کنید؛
    8. همچنان مواد را هم بزنید؛
    9. سپس سبزی‌ خرد شده، سیر رنده شده و نخود‌ها را جداگانه و با فاصله زمانی کمی به مواد آش اضافه کنید؛
    10. بعد از جوش آمدن آش، شعله زیر آش را کم کنید؛
    11. در آخرین مرحله، نمک و فلفل را اضافه کنید؛
    12. پخت این آش، حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان می‌برد.

    آش رژیمی ماست

    آش ماست رژیمی

    مواد لازم

    • برنج: ۵۰۰ گرم
    • پیاز : یک عدد
    • لپه : نصف پیمانه
    • نمک: به مقدار لازم
    • ماست ترش: یک کیلو
    • شوید و ترخون: ۵۰۰ گرم
    • گوشت گردن بدون استخوان: ۶۰۰ گرم

    طرز تهیه

    1. لپه را از شب قبل خیس کنید و تا زمان پخت، چند بار آب آن را عوض کنید؛
    2. ماست را در دمای اتاق قرار دهید؛
    3. سپس یک قاشق غذاخوری نمک به ۱ کیلو ماست اضافه کنید؛
    4. ماست را داخل یخچال بگذارید؛
    5. پیاز را نصف کرده و همراه با گوشت گردن در قابلمه بگذارید و آن را روی شعله قرار دهید؛
    6. کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید؛
    7. هشت لیوان آب روی گوشت بریزید؛
    8. اجازه دهید تا آب به جوش بیاید؛
    9. سپس شعله را بسیار ملایم کنید و بگذارید که گوشت به خوبی مغز پخت شود؛
    10. پس از پخت گوشت، آب آن را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید و قابلمه را مجددا روی شعله بگذارید تا گوشت کاملا خشک شود؛
    11. حالا زیر قابلمه را خاموش کنید و بگذارید تا گوشت سرد شود؛
    12. لپه‌ها را داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید؛
    13. آب گوشت و همچنین کمی فلفل و نمک را نیز به آن اضافه کنید؛
    14. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید؛
    15. سپس شعله را کم کنید تا لپه‌ها بپزند؛
    16. در این فاصله می‌توانید سبزی ها را خرد کنید؛
    17. برنج را به لپه اضافه کنید؛
    18. بلافاصله کمی نمک و سبزی خرد شده را بیافزایید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا لپه‌ها و سبزی با هم کاملا پخته شوند؛
    19. ماست را از یخچال بیرون بیاورید تا با دمای آشپزخانه سازگار شود؛
    20. گوشت پخته و سرد شده را با گوشت کوب به خوبی بکوبید و زمانی که سبزی و لپه کاملا پخته شدند، آن‌ها را به آش اضافه کنید؛
    21. آش را هر ۵ دقیقه یک‌بار هم بزنید تا ته نگیرد؛
    22. وقتی آش رژیمی‌تان، به غلظت مناسب رسید آن را از روی شعله بردارید؛
    23. زمانی که حرارتِ آش مقداری کمتر شد، ماست را به آرامی به آن اضافه و مخلوط کنید؛
    24. آش رژیمی شما آماده است نوش جان!

    سخن پایانی

    آش یک غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است. این غذا را می‌توانید به صورت کاملا رژیمی هم تهیه و میل کنید. در این مطلب طرز تهیه انواع آش رژیمی را آموزش دادیم. با این روش‌ها، یک غذای سالم میل می‌کنید و کالری کمتری دریافت خواهید کرد.

    لطفا به این مطلب امتیاز دهید
    5/5 - (3 امتیاز)
    این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
    برچسب ها:
    ×
    app-presentation