برای لاغری در ماه رمضان چه کنیم و چه رژیمی بگیریم؟

رژیم لاغری در ماه رمضان
۰۸ اسفند ۱۴۰۳ نظرات
فهرست مطالب

    خیلی از افراد دغدغه تناسب اندام دارند و به دنبال یک رژیم لاغری در ماه رمضان می‌گردند. آن‌ها می‌گویند که «ما روزه می‌گیریم و کمتر از ماه‌های دیگر غذا می‌خوریم ولی نه تنها لاغر نمی‌شویم، بلکه وزن‌مان گاهی بیشتر هم می‌شود.»

    نیازی به نگرانی نیست؛ با چند راهکار ساده و یک رژیم لاغری در ماه رمضان که در این مطلب درباره‌شان به شما می‌گوییم، خیلی راحت می‌توانید به کاهش وزن در این ماه برسید.

    در ماه رمضان چگونه وزن کم کنیم؟

    با چند راهکار ساده می‌توان جلوی اضافه وزن را گرفت و به سمت لاغری و کاهش وزن حرکت کرد. داشتن رژیم لاغری در ماه رمضان و رعایت چند نکته در این مسیر، لازم است. اکنون همه رموز لاغری در ماه رمضان را با شما در میان می‌گذاریم.

    کمپین ماه رمضان 1403

    رژیم غذایی با محدودیت کالری

    مهم‌ترین راز کاهش وزن و رژیم لاغری در ماه رمضان، نقصان کالری است. شما باید کالری کمتری نسبت به کالری مصرفی‌تان، دریافت کنید. پس در قدم اول باید مقدار کالری مورد نیاز روزانه‌ی خود را به‌دست بیاورید و سپس دست به یک برنامه ریزی غذایی درست بزنید. از طریق این فرمول‌ها می‌توانید مقدار کل کالری مورد نیازتان در طول روز را محاسبه کنید.

    • اگر قصد دارید به صورت آهسته و پیوسته وزن خود را کم کنید، وزن بدن‌تان را در عدد ۲۸/۶ ضرب کنید.
    • اگر هم قصد کاهش وزن سریع را دارید باید وزن‌تان را در عدد ۲۴/۲ ضرب کنید.

    حالا که عدد کالری موردنیازتان برای کاهش وزن را به دست آوردید، با توجه به این مقدار، وعده سحر، افطار و میان وعده خود را تنظیم کنید تا بیشتر از این کالری وارد بدن‌تان نشود. در این صورت شما می‌توانید کاهش وزن در ماه رمضان را تجربه کنید.

    فعالیت بدنی مناسب

    برای اینکه متابولیسم بدن شما حفظ شود و لاغری در ماه رمضان را تجربه کنید، باید روزانه هرچند به صورت محدود فعالیتی داشته باشید. خیلی از افراد در روزهای طولانی ماه رمضان، فعالیت‌های بدنی خود را متوقف می‌کنند و همه‌ی روز را در خانه و در حالت استراحت به سر می‌برند.

    همین موضوع باعث می‌شود تا شما به مرور متابولیسم بدن‌تان کم شود و متأسفانه دچار استپ وزنی هم بشوید. پس حتما سعی کنید که در ماه رمضان هم فعالیت‌های سبک و کارهای روزمره را مثل بقیه ایام سال انجام دهید و یا اگر کار و فعالیت شما سنگین است و امکان انجام آن را در این ایام و با زبان روزه ندارید، پیشنهاد فیتامین این است که برای لاغری در ماه رمضان حتما در دو نوبت بیست دقیقه‌ای در شبانه روز پیاده‌روی کنید.

    ورزش در ماه رمضان

    بالا بردن متابولیسم

    افزایش متابولیسم بدن، راه دیگر کاهش وزن و لاغری در ماه رمضان است. این راه بسیار پرکاربرد و مؤثر است. برای بالا بردن متابولیسم خود، سعی کنید حدود ۱/۵ گرم پروتئین به ازای هر کیلو وزن بدنتان دریافت کنید و این موضوع را در رژیم لاغری ماه رمضان خود رعایت کنید. مثلا اگر وزن شما ۷۰ کیلوگرم هست، از افطار تا سحر ۱۰۵گرم پروتئین مصرف کنید. همچنین انجام تمرینات مقاومتی باعث افزایش متابولیسم بدن‌تان خواهد شد.

    برای افزایش متابولیسم و موفقیت در رژیم لاغری در ماه رمضان، تمریناتی که به عضلات بدن فشار مضاعفی وارد می‌کند، موثرتر است؛ مثل تمرین با کش و دمبل یا تمرینات بادی ویت و بدنسازی. انجام این تمرینات، سنتز پروتئین را در بدن بیشتر می‌کند، همچنین به حفظ عضلات شما کمک خواهد کرد. هر چقدر عضله بیشتری داشته باشید، طبیعتا متابولیسم بالاتری هم خواهید داشت.

    نوشیدن آب کافی

    به‌طور کلی نوشیدن آب به مقدار کافی در همه ایام سال لازم و ضروری است ولی در این ماه و در رژیم لاغری ماه رمضان اهمیت آن بیشتر هم می‌شود. بنابراین از خوردن آب غافل نشوید. هیدراته بودن بدن به کاهش وزن شما کمک خواهد کرد. از افطار تا سحر، سعی کنید که مقدار مشخصی آب خالص بنوشید.

    نکته: اگر نوشیدن آب به مقدار زیاد برایتان سخت است، می‌توانید آن را با کمی نعنا و لیمو و گلاب طعم‌دار و مصرف کنید.

    تقسیم افطار به دو وعده

    رژیم لاغری در ماه رمضان از شما می‌خواهد که افطارتان را به دو وعده تقسیم کنید. بعد از چندین ساعت گرسنگی، زمانی که معده هنوز آمادگی ندارد، بهتر است که ابتدا یک وعده سبک و زود هضم و یک ساعت بعد وعده اصلی را میل کنید.

    برای مثال مواردی همچون سیب زمینی، تخم مرغ یا عدسی برای باز کردن روزه مناسب هستند. سپس یک ساعت بعد می‌توانید مواد غذایی سنگین‌تری مانند برنج و سینه مرغ را میل کنید. در این صورت به هدف خود که همانا لاغری در ماه رمضان است، نزدیک خواهید شد.

    محدود کردن مصرف قندهای زودهضم

    معمولا در ماه رمضان مصرف قندهای طبیعی و غیر طبیعی (مثل خرما، زولبیا، بامیه، شکر) بیشتر می‌شود. باید حواس‌تان به میزان مصرف آن‌ها و رژیم لاغری در ماه رمضان باشد و در مصرف قندهای زود هضم زیاده روی نکنید. کنترل در میزان دریافت شیرینی‌جات می‌تواند گام موثری برای لاغری و کاهش وزن در ماه رمضان باشد.

    چه نکاتی را باید در خصوص رژیم لاغری ماه رمضان رعایت کنیم؟

    اگر می‌خواهید یک از رژیم لاغری در ماه رمضان پیروی کنید و به هدف خود برسید، حواس‌تان به موارد زیر باشد:

    • وعده افطارتان سبک باشد و یک الی دو ساعت بعد از افطار، شام بخورید.
    • در وعده افطار از مواد غذایی زودهضم‌تر و سبک‌تر استفاده کنید؛ مثلا انواع سوپ‌ها و تخم مرغ برای وعده افطار مناسب هستند اما لبنیات و غذاهای چرب و سنگین برای این وعده مناسب نیستند.
    • وعده سحر را حداقل دو ساعت قبل از اذان بخورید تا به اندازه کافی زمان برای نوشیدن آب وجود داشته باشد.
    • در رژیم لاغری در ماه رمضان، وعده سحری‌تان نباید چرب، شیرین و شور باشد؛ چرا که در طول روز شما را تشنه می‌کند.
    • برای جلوگیری از کاهش آب بدن، در وعده سحر از مصرف کافئین به مقدار زیاد خودداری کنید.
    • میوه و سبزیجات زیادی بخورید تا کم آبی بدن‌تان جبران شود.
    • برای وعده سحر مواد غذایی دیرهضم تر و همچنین پروتئین کافی مصرف شود مثل برنج و مرغ.
    لاغری در ماه رمضان

    مهم‌ترین موضوع در رژیم لاغری در ماه رمضان چیست؟

    مهم‌ترین موضوع در رژیم لاغری ماه رمضان، میزان کالری و پروتئین مصرفی شما است. اگر میزان کالری به اندازه کافی محدود شده باشد و همچنین پروتئین به مقدار کافی مصرف کنید و حداقل روزانه بیست دقیقه ورزش انجام دهید، مطمئن باشید که به راحتی در این ماه کاهش وزن را تجربه خواهید کرد.

    چرا در ماه رمضان چاق می‌شویم؟ | دلایل افزایش وزن در ماه رمضان

    همان‌طور که گفتیم، بسیاری از افراد با وجود روزه گرفتن در ماه رمضان دچار اضافه وزن می‌شپند پ از این از موضوع تعجب می‌کنند. در این قسمت می‌خواهیم دلایل مختلف چاق شدن در این ماه را بگوییم.

    ۱. کم شدن وعده‌های غذایی

    ما در ماه رمضان، به جای صبحانه، ناهار، شام و میان وعده‌ها، در دو وعده اصلی افطار و سحر مقدار زیادی کالری دریافت می‌کنیم.

    این تجمع کالری و تغییر سبک غذاخوردن می‌تواند حجم معده را افزایش داده و باعث ورم شکم و به مرور زمان، باعث افزایش وزن شود. داشتن یک رژیم لاغری در ماه رمضان می‌تواند کمک بزرگی به شما برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن بکند.

    ۲. مصرف مواد پرکالری و مواد قندی بیشتر

    معمولا در ماه رمضان، میوه، خرما و به‌طور کلی کربوهیدرات بیشتری مصرف می‌کنیم؛ برای مثال در این ماه مواد پرکالری و پرقندی همچون حلیم، زولبیا و بامیه و نان بیشتری مصرف می‌کنیم که همگی می‌توانند از عوامل چاقی در این ماه به حساب بیایند. برای گرفتن رژیم لاغری در ماه رمضان و یک برنامه ساده ورزشی با کارشناسنان فیتامین مشورت کنید.

    ۳. خواب ناکافی و نامنظم

    خواب هم تاثیر زیادی در سلامتی جسم و روان و در نتیجه وزن ما دارد. در ماه رمضان، زمان و کیفیت خواب به هم می‌ریزد و همین موضوع می‌تواند باعث افزایش درصد چربی بدن شود.

    دلایل افزایش وزن در ماه رمضان

    ۴. کاهش تحرک و متابولیسم

    معمولا در این ماه افراد قادر به انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های همیشگی خود نیستند و با کاهش تحرک، متابولیسم و کالری سوزی بدن کم شده و به مرور افزایش وزن اتفاق میفتد.

    بهترین راهکار برای کنترل وزن و حفظ سلامت در ماه رمضان چیست؟

    اگر بخواهیم به خلاصه‌ترین شکل موارد مهم برای رسیدن به کاهش وزن و موفقیت در رژیم لاغری در ماه رمضان را بگوییم؛ باید به موارد زیر اشاره کنیم. بنابراین برای لاغر شدن در ماه رمضان، حواس‌تان به راهکارهای مهم زیر باشد:

    • کالری مصرفی‌تان را کاهش دهید؛
    • یک برنامه یا رژیم لاغری در ماه رمضان داشته باشید که در آن قندیجات کمتر و پروتئین بیشتری مصرف کنید؛
    • حداقل ۳ تا ۴ وعده از افطار تا سحر داشته باشید؛
    • حداقل روزانه ۲۰ دقیقه ورزش سبک در منزل انجام دهید؛
    • آب کافی بنوشید.

    سخن پایانی

    برای کاهش وزن و لاغری باید در حالت نقصان کالری قرار بگیرید و یک رژیم لاغری در ماه رمضان داشته باشید. به هیچ وجه فعالیت‌های خود را متوقف نکنید و همچنان به کار و فعالیت‌تان ادامه دهید. متابولیسم بدن خود را بالا نگه دارید. افطار را در دو وعده بخورید و در مصرف شیرینی‌جات و قندیجات هم زیاده روی نکنید. با رعایت این نکات، قطعا لاغری در ماه رمضان را تجربه خواهید کرد.

    به این مطلب امتیاز دهید
    (47 امتیاز) 4.6
    ۷۶ نظر
    آذر ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام من خیلی چاق هستم ۹۷کیلو برا سحر و افطار چی بخورم چاق نشم بلکه لاغر بشم لطفا راهنمایی بفرمایید

    کارشناس فیتامین ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام آذر! برای کاهش وزن، پیشنهاد می‌شود که وعده‌های غذایی شما کم کالری و سرشار از مواد مغذی باشد. برای سحر می‌توانید یک وعده‌ی پروتئینی مثل تخم‌مرغ، پنیر کم چرب یا یک اسموتی حاوی پروتئین، سبزیجات و میوه داشته باشید. برای افطار، مصرف سبزیجات، سالاد، پروتئین‌های کم چرب (مثل مرغ یا ماهی) و غلات کامل (مثل برنج قهوه‌ای یا نان سبوس‌دار) مناسب است. همچنین از مصرف شیرینی‌ها و غذاهای فرآوری‌شده پرهیز کنید.

    ستاره ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام من 18 سالمه و قدم ۱۶۵ هست و وزنم ۵۹
    می‌خوام بدونم چقدر باید باشه وزنم؟
    من خودم دوست دارم ۵۰ کیلو بشم

    کارشناس فیتامین ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام ستاره عزیز! با توجه به قد شما، وزن ۵۰ کیلوگرم ممکن است برای شما کمی پایین باشد، اما بستگی به ساختار بدنی و ترکیب عضلات شما دارد. به طور کلی، وزن ایده‌آل برای شما در حدود ۵۳ تا ۵۶ کیلوگرم می‌تواند مناسب باشد. در هر صورت، پیشنهاد می‌شود برای کاهش وزن به صورت سالم، رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم را دنبال کنید.

    Ayda ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام من 17سالمه قدم 165 و 45 کیلو وزن دارم میخوام 8 کیلو دیگه کم کنم و 3سانت دیگه قد بکشم

    کارشناس فیتامین ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام آیدا! وزن شما نسبت به قدتان مناسب است و توجه داشته باشید که کاهش وزن بیشتر ممکن است به سلامتی شما آسیب بزند. در مورد قد، رشد قد معمولاً تا حدود ۱۸ سالگی ادامه دارد، ولی تمرینات کششی و ورزش‌های هوازی ممکن است به بهبود فرم بدن کمک کنند.

    فاطمه مهدی زاده ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام من 16سالمه قدم 170 سانتی متر و وزنم 69 کیلو گرمه آیا اضافه وزن دارم ؟

    کارشناس فیتامین ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

    سلام فاطمه! با توجه به قد و وزن شما، شاخص توده بدنی (BMI) شما حدود 23.9 است که در محدوده وزن نرمال قرار دارد. بنابراین، شما اضافه وزن ندارید. اما اگر هدف شما کاهش وزن یا حفظ وزن سالم است، رعایت تغذیه متعادل و انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به حفظ سلامتی کمک کند.

    مرسانا ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

    سلام من 155قدم هست و وزنم 61کیلو هس چکار کنم ک کاهش وزن داشته باشم

    کارشناس فیتامین ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

    چند سالتونه دوست عزیز؟

    ×
    fitness-quiz-1404