۶۱ نظر
ورم زانو بعد از ورزش

چطور از ورم زانو بعد از ورزش پیشگیری کنیم؟

تعداد بازدید

8106

زمان مطالعه

6 دقیقه

آخرین به روز رسانی

۲۱ خرداد ۱۴۰۳
فهرست مطالب

    بهترین راهکارها برای درمان ورم زانو کدام است؟ چرا زانوهای‌مان ورم می‌کند؟ علائم و نشانه‌های ورم زانو چیست؟

    ورم زانو، تقریبا یک مشکل شایع در جهان است و اگر نسبت به آن بی توجهی کنیم و درمان را به تعویق بینداریم، می‌تواند تاوان بسیار سنگینی برای‌مان داشته باشد. برای درمان ورم زانو ابتدا باید دلیل آن را بشناسیم و سپس بهترین راهکار درمانی را انتخاب کنیم. در این مطلب انواع دلایل ورم زانو و علایم آن را معرفی می‌کنیم و سپس راهکارهای درمان ورم زانو را توضیح می‌دهیم.

    دلایل ایجاد ورم زانو چیست؟

    ورم زانو چه خفیف باشد، چه دردناک و ناتوان کننده، باید دلیل آن شناسایی شود تا بهترین روش درمان ورم زانو انتخاب شود. تورم مزمن یا طولانی مدت زانو ممکن است منجر به آسیب به بافت مفصلی، تخریب غضروف و نرم شدن استخوان شود، بنابراین تشخیص علت و سپس شروع درمان ورم زانو ضروری است. در ادامه دلایل ایجاد ورم زانو را به صورت مختصر معرفی می‌کنیم.

    1. آسیب به زانو
      ضربه به استخوان‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها، منیسک یا غضروف مفصل زانو می‌تواند باعث درد و تورم شود. آسیب جدی می‌تواند باعث خونریزی داخلی مفصل شود که بسیار دردناک و همراه با کبودی و سفتی است. این وضعیت همارتروز نامیده می‌شود و نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارد.
    دلایل ورم زانو
    1. آرتروز زانو
      استفاده نادرست یا بیش از حد از زانو باعث تحلیل رفتن غضروف مفصل زانو می‌شود و درنتیجه زانو ورم می‌کند. پس دومین علت ورم زانو، آرتروز است. چنین وضعیتی بسیار دردناک و آزاردهنده است.

    2. بورسیت زانو
      هنگامی که بورس زانو (کیسه‌ای که حاوی مایع بین‌مفصلی است) عفونت کند، زانو بسیار دردناک و متورم می‌شود. زانو دارای ۱۱ بورس است و ۲ تای آن‌ها به‌ویژه در معرض بورسیت هستند. در حالی که درمان اکثر موارد بورسیت ساده است و نیاز به مداخله فوری ندارد، اما اگر به آن بی‌توجهی شود و درمان ورم زانو صورت نگیرد، می‌تواند خطرناک باشد. اگر همراه با ورم زانو، احساس تب هم دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

    3. نقرس
      تجمع دردناک کریستال‌های میکروسکوپی اسید اوریک در مفصل، نشان دهنده نقرس است. چنین تورمی اغلب شب‌ها و هنگام دراز کشیدن روی تخت پیدا می‌شود. برای درمان این مشکل، معاینه توسط پزشک و اصلاح عادات غذایی لازم است.

    4. آرتریت روماتوئید
      آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که مفاصل را هدف قرار می‌دهد. این بیماری می‌تواند باعث تورم، سفتی، درد، حساسیت و قرمزی زانو شود. هنگام فشار دادن زانو ممکن است احساس کنید زانو “اسفنجی” شده باشد. علاوه بر درد و تورم مفاصل، آرتریت روماتوئید می‌تواند علائم دیگری مانند خستگی، تب خفیف و احساس ناخوشی عمومی را ایجاد کند.

    5. کیست در مفصل زانو
      تورم اگر در پشت زانو رخ دهد، ممکن است نشان دهنده کیست بیکر باشد. این کیست ممکن است علائم دیگری نداشته باشد یا فقط با درد و سفتی همراه باشد. این کیست معمولا با درمان‌های خانگی برطرف می‌شود.

    6. آرتریت روماتوئید نوجوانان
      آرتریت روماتوئید نوجوانان نوعی آرتروز است که در نوجوان یا کودک زیر ۱۶ سال رخ می‌دهد و بسیار دردناک و متورم است. در مواردی که نوجوان شما زانوی متورم، دردناک همراه با بثورات پوستی را تجربه می‌کند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

    7. آرتریت سپتیک
      باکتری‌ها یا سایر میکروارگانیسم‌ها می‌توانند به پوشش ظریفی که مفصل زانو را احاطه کرده، نفوذ کنند و مفصل را عفونی کرده و به طور بالقوه باعث چرک کردن بورس شوند. بورسیت سپتیک یک بیماری جدی است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

    8. تومور
      آخرین عاملی که ممکن است دلیل ورم زانوهای شما باشد، یک تومور خوش خیم یا بدخیم است. اما این موضوع را فقط پزشک تشخیص می‌دهد.
      درمان سریع ورم زانو

      عوامل تشدیدکننده ورم زانو کدام است؟

      قبل از اینکه سراغ راهکارهای درمان ورم زانو برویم، بهتر است عواملی که این تورم را تشدید می‌کنند را معرفی کنیم. برخی از عوامل بر ورم زانو، موثراند و روند آسیب‌دیدگی این عارضه را تشدید می‌کنند. اکنون به چند مورد آن‌ها اشاره می‌کنیم:

      • سن: با بالا رفتنِ سن و احتمال بروز بیشتر آرتروز، احتمال این‌که به ورم زانو دچار شوید نیز بیشتر است.
      • ورزش: انجام ورزش‌هایی مثل بسکتبال که نیاز زیادی به چرخاندن زانو در حین تمرین دارد، احتمال این‌که دچار این عارضه شوید را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.
      • چاقی: هر یک کیلوگرمی که به وزن‌تان اضافه شود به همان میزان احتمال آب‌آوردنِ زانوهای‌تان نیز بیشتر خواهد شد.

      اگر به دنبال یک راه سالم و ایمن برای کاهش وزن هستید، همین حالا با مربیان فیتامین مشورت کنید، آنها با توجه به شرایط جسمانی شما یک برنامه کاملا شخصی و متناسب برای‌تان طراحی می‌کنند.

      کاهش وزن با ورزش، همراه با مربی همراه
      کاهش وزن با ورزش، همراه با مربی همراه
      برای دریافت مشاوره از مربی شمارت رو اینجا ثبت کن.

      علائم ورم زانو چیست؟

      ورم زانو را می‌توانید از پف‌کردگی و تورم زانوهای‌تان بعد از انجام فعالیت تشخیص دهید. یکی از نشانه‌های ورم زانو این است که انعطاف‌پذیریِ آن کمتر شده و دیگر نمی‌توانید به‌راحتی زانوهای‌تان را خم و راست کنید. به‌طور کلی علائم ورم یا آب‌ آوردگیِ زانو شامل موارد زیر می‌شود:

      • تورم: پوستِ اطراف کشککِ زانو پُف کرده و با مقایسه زانوی آسیب‌دیده و زانوی سالم، ورم به‌راحتی قابل تشخیص خواهد بود.
      • خشکی و سفتی: زمانی‌که مفصل زانو ورم کند و آب اضافه آورده باشد، دیگر مثل قبل قادر به خم و صاف‌کردنِ زانوهایتان نخواهید بود. به عبارتی دامنه حرکتی مفصل زانو محدود می‌شود.
      • درد: این‌که زانوی‌تان درد داشته باشد یا خیر، کاملاً بستگی به علت بروز این عارضه دارد؛ اما گاهی اوقات به قدری درد زیاد است که حتی نمی‌توانید وزن‌تان را روی زانوی ورم کرده بیندازید.
      • قرمزی و کبودی: خیلی از اوقات این تغییر رنگ و کبودی همراه با التهاب موضعی است.

      تفاوت ورم زانو با آب آوردن زانو چیست؟

      پزشکان گاهی برای اشاره به ورم زانو، از اصطلاح “آب آوردن زانو” استفاده می‌کنند. این اصطلاح توضیح شرایط ورم زانو به زبان عامیانه است! همان‌طور که گفتیم ورم زانو به دلیل جمع شدن مایع مفصلی اطراف مفصل زانو رخ می‌دهد و اگر به زانو نگاه کنید، می‌بینید انگار یک کیسه آب زیر پوست و دور زانو جمع شده؛ پس به نظر می‌رسد که زانو آب آورده است.

      روش‌های درمان ورم زانو در خانه

      اگر احساس درد در ناحیه زانو می‌کنید و علایم ورم زانو را در بدن خود مشاهده می‌کنید، می‌توانید با انجام راهکارهای زیر به کاهش درد و درمان ورم زانوی‌تان کمک کنید. اگر مشکل شما خفیف باشد، راهکارهای زیر کمک خواهد کرد. در غیر این صورت نیاز به معاینه پزشک هست.

      درمان ورم زانو

      ۱. استراحت کنید!

      اولین قدم برای درمان ورم زانو، استراحت دادن به آن است. به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر از ورزش و سایر فعالیت‌های ورزشی خودداری کنید و حتی وزن خود را روی زانو نیندازید تا زانوی شما استراحت کرده و فرصت بهبود پیدا کند.

      با این حال، خوب است که به آرامی زانو را صاف کرده و آن را چندین بار در روز خم کنید. این کار به زانو کمک می‌کند تا دامنه حرکتی خود را حفظ کند.

      2. یخ روی زانو قرار دهید!

      دو تا سه روز اول بعد از آسیب زانو، یخ را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه هر دو تا چهار ساعت یک‌بار روی زانو قرار دهید. این کار به کنترل درد و کاهش تورم کمک می‌کند. به خاطر داشته باشید که از یک حوله بین کیسه یخ و پوست خود استفاده کنید تا آسیبی به پوست‌تان نرسد.

      ۳. زانوی‌تان را ببندید!

      قدم بعدی برای درمان ورم زانو، می‌تواند بستن آن باشد. با یک بانداژ یا پارچه تمیز زانو را ببندید. مراقب باشید که آن را خیلی محکم نپیچید که باعث تورم در ساق پا شود.

      ۴. زانو را در حالت استراحت بالا ببرید!

      در حالی که روی زانوی خود یخ گذاشته‌اید، بنشینید یا دراز بکشید. پای خود را روی بالش‌های بلند قرار دهید تا جریان خون در زانوی آسیب‌دیده کاهش یابد؛ همچنین این روش به کاهش التهاب زانو کمک می‌کند. ضمنا مطمئن شوید که پای شما بالاتر از سطح قلب‌تان قرار گرفته است.

      ۵. داروهای ضد التهاب مصرف کنید!

      داروهای بدون نسخه می‌توانند به زانو درد کمک کنند. مسکن‌هایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین التهاب و درد شما را کاهش خواهند داد.

      ۶. زانو را گرم نگه دارید!

      پس از ۷۲ ساعت از رخ دادن آسیب و ورم زانو، می‌توانید مفصل را گرم کنید. دوش آب گرم، کیسه آب گرم یا حوله گرم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، چند بار در روز استفاده کنید.

      نکته مهم: اگر تورم زانو، به تدریج بدتر و شدیدتر شد، گرما دادن به آن را متوقف کنید.

      ۷. به پزشک مراجعه کنید!

      برخی از آسیب‌های قابل توجه زانو نیاز به معاینه پزشک دارد. اگر به موقع درمان ورم زانو شروع نشود، آسیب شما وخیم‌تر خواهد شد. پس در صورت بروز این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید.

      • دچار تب شدید.
      • به مرور ورم شدیدتر شد.
      • نمی‌توانید زانو را کاملا خم یا کاملا صاف کنید.
      • ورم و درد زانو با استراحت و یا مصرف داروهای مسکن از بین نرفت.
      • نمی‌توانید روی پای خود بایستید یا از جا بلند شوید (شما می‌تواند نشانه پارگی رباط یا پارگی مینیسک باشد).
      آب آوردن زانو بعد از ورزش

      آیا می شود ورم زانو را با ورزش درمان کرد؟

      خیر! در صورت تورم و ملتهب شدن زانو پس از تمرین، توصیه می‌شود حتما و حتما به زانوهای خود استراحت دهید. استراحت دادن به زانو برای کاهش التهاب و جلوگیری از فشار یا آسیب بیشتر ضروری است.

      به هیچ وجه زانوی خود را با تمرین و ورزش بیشتر تحریک نکنید و به مفصل متورم زانو زمان دهید که بافت آسیب دیده خود را ترمیم کند و ریکاوری شود. اگر تورم و التهاب شما ادامه پیدا کرد، یا هر نوع علائم دیگری مثل قرمزی و درد شدید وجود داشت به پزشک مراجعه کنید.

      سخن پایانی

      زانو درد و ورم زانو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای شروع درمان باید دلیل ورم زانوی خود را به خوبی بشناسیم. در این مطلب، ابتدا همه چیز را درباره دلایل و علایم ورم زانو گفتیم و بهترین راهکارها برای درمان ورم زانو را معرفی کردیم.

      منابع: arthritis-healthverywellhealthhealthline

      لطفا به این مطلب امتیاز دهید
      4.5/5 - (44 امتیاز)
      این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
      رضا ۲۳ تیر ۱۴۰۰

      سلام و خسته نباشید
      بعد از بازی فوتبال زانو چپم که تکیه گاه هست خودبه خود ورم میکنه و نمیتونم بطور کامل زانوم رو جمع کنم اگه امکانش هست برام توضیح بدین که باید چیکار کنم

      کارشناس فیتامین ۲۴ تیر ۱۴۰۰

      سلام رضای عزیز. حتما برای تشخیص به پزشک مراجعه کنین ممکنه مشکل مفصلی باشه

      معصومه قمصری ۲۲ خرداد ۱۴۰۰

      سلام من رالو پای راست کمی ورم کرده چه ورزشی کنم که ورم خوب شده

      کارشناس فیتامین ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

      سلام معصومه عزیز. ورزش نکنین و به پزشک مراجعه کنین.

      ستاره ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

      سلام من نه دردی رو احساس میکنم نه سوزشی فقط بغل کاسه زانوم ورم کرده و احساس گرفتگی میکنه باید چه کاری انجام بدم؟

      کارشناس فیتامین ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

      ستاره عزیز به دلیل کشیدگیه. استراحت کنید و زانوتون رو ببندین. روی پاتون فشار نیارید و ندوید.

      Nader sharafi ۰۵ اسفند ۱۳۹۹

      عااااالي
      Perfect

      کارشناس فیتامین ۰۶ اسفند ۱۳۹۹

      تشکر از ثبت نظرتون نادر عزیز ?

      ×
      app-presentation