چرا انجام بدنسازی برای موتورسواری لازم است؟ تمرینات قدرتی چه کمکی به موتورسواران میکند؟ موتور سواری یک ورزش بسیار هیجانانگیز و تا حدی خطرناک است. برای موفقیت در این رشته و در امان ماندن از آسیب دیدگی باید بدن قوی و آمادهای داشته باشید.
در این مطلب از فیتامین دربارهی اهمیت تمرینات قدرتی و بدنسازی برای موتورسواری خواهیم گفت و برنامه بدنسازی برای موتوسواران معرفی میکنیم.
چرا تمرینات قدرتی و بدنسازی برای موتورسواری اهمیت دارد؟
موتور سواری یکی از هیجانانگیزترین و در عین حال، پرخطرترین ورزشهای دنیاست. ضربان قلب موتورسواران هنگام کورسها، در بالاترین حد خود قرار میگیرد و هر مسابقه تا ۲۰ دقیقه طول میکشد. شدت فعالیت بدنی موتورسواران بسیار بالاست، اما لزوم تمرینات قدرتی و بدنسازی برای موتورسواری آنطور که باید جدی گرفته نشدهاست.
ضعف قدرت جسمانی و عضلانی موتورسوار، نه تنها به مسابقات و عملکرد ورزشی او لطمه میزند، بلکه بسیار برای سلامتی (و نجات جان او) خطرناک است.
تمرینات قدرتی برای کنترل بهتر موتور ضروری است!
اگر میان تنه، شانهها و پاهای موتورسوار قوی باشد، خیلی راحتتر و بهتر روی موتور خود تسلط دارد. موتور مسابقات بسیار سنگین است و اگر عضلات شما ضعیف باشد، اصلا نمیتوانید روی آن کنترل داشتهباشید.
شما باید قدرتمند و در عین حال سبک و چابک باشید. اینجا اهمیت نوع تمرینات قدرتی بیشتر مطرح میشود؛ اینکه باید از یک مربی متخصص برنامه دریافت کنید و سراغ هر برنامهای نروید.
استقامت عضلانی برای موتور سوار مهم است!
مسابقات موتور کراس، به استقامت عضلانی بالایی نیاز دارند و این استقامت عضلانی کجا و چگونه به دست میآید؟ در باشگاه و از طریق تمرینات قدرتی!
هرچه استقامت عضلانی شما بالاتر باشد، عملکرد شما در تمرینات و مسابقات بهتر است، زمان خستگی کمتر میشود، شتاب گرفتن شما در حین موتورسواری بهتر خواهد شد و توان بدنیتان در طول تمرین حفظ میشود. بنابراین فقط مهارت راندن موتور مهم نیست، بلکه ساخت بدنی که توان راندن موتور را داشته باشد هم اهمیت بسیار بالایی دارد.
بدنسازی برای پیشگیری از آسیبهای موتورسواری ضروری است!
موتور سواری ورزش سادهای نیست، چراکه ماهیت آن پرخطر است. پرشها، پیچها و دورهای تند مسیر مسابقه و تکانهای مداوم به بدن شما (به عنوان موتور سوار) فشار زیادی وارد میکند و میتواند منجر به آسیب شدید شما شود. اما بسیاری از آسیبهای قابل اجتناب، مانند پارگی رباط و یا آسیب به مفاصل، با تقویت عضلات اصلی بدن قابل پیشگیری است.
تمرینات قدرتی با تقویت ماهیچهها، تاندونها و رباطها، نقشی مهمی در پیشگیری از آسیب دارد و باعث میشود تا مفاصل و عضلات انعطافپذیرتر شوند و در برابر نیروها و ضرباتی که به بدن موتورسوار وارد میشود، مقاومت داشته باشند.
بهترین تمرینات بدنسازی و قدرتی برای موتور سواران چیست؟
موتور سواری، ورزشی فول بادی به حساب میآید. همانطور که برای راندن موتور، از بازوها و شانههای خود استفاده میکنید، باید میان تنه بدن شما متعادل و باثبات باشد و پاهایتان به کنترل موتور کمک کنند. از آنجایی که این ورزش از نظر بدنی بسیار سخت و پرفشار است، به تمرینات قدرتی سنگینی هم نیاز دارد. اما دقیقا چه تمریناتی؟ تمرینات قدرتی که برای موتور سواری نیاز دارید باید شامل این سه ویژگی شود:
- حرکات قدرتی چند مفصلی که برای موتورسواری فانکشنال شده باشد (یعنی برای حفظ وضعیت بدن شما روی موتور طراحی شده باشد)؛ مثل ددلیفت
- حرکات قدرتی که قدرت و توان عضلانی را بالا ببرد؛ مثل تمرینات ساق، اسکات از پشت و تمرینات زیربغل
- حرکاتی که استقامت و چابکی شما را بالا ببرد تا روی موتورهای سنگین و حین مسابقات طولانی، دوام بیاورید؛ این تمرینات شامل برنامهریزی دقیق تمرینات بدنسازی از سوی مربی است.
برنامه بدنسازی برای موتورسواری
حالا که به اهمیت بسیار بالای تمرینات قدرتی و بدنسازی برای موتورسواری پی بردیم، وقت آن رسیده که بهترین برنامه بدنسازی برای این منظور را آموزش دهیم. در زیر دو برنامه قدرتی برای موتور سواران مبتدی و حرفه ای ارائه میدهیم.
برنامه بدنسازی برای موتورسوار مبتدی
جلسه اول
- اسکوات هالتر از پشت: ۴ ست ۱۲تایی
- ددلیفت: ۴ ست ۱۲تایی
- پرس سرشانه دمبل ایستاده: ۴ ست ۱۲تایی
جلسه دوم
- اسکوات هالتر از پشت: ۴ ست ۱۲تایی
- ددلیفت: ۴ ست ۱۲تایی
- زیربغل هالتر خم: ۴ ست ۱۲تایی
برنامه بدنسازی برای موتورسواران حرفه ای
جلسه اول
- اسکوات هالتر از پشت: ۳ ست ۶تایی
- ددلیفت:۳ ست ۶تایی
- پرس سرشانه دمبل ایستاده: ۳ ست ۶تایی
جلسه دوم
- اسکوات هالتر از پشت: ۳ ست ۶تایی
- ددلیفت: ۳ ست ۶تایی
- زیربغل هالتر خم: ۳ ست ۶تایی
یک موتورسوار برای راندن موتور سیکلت به چه عضلاتی نیاز دارد؟
یک موتورسوار برای راندن موتور سیکلت، از همه عضلاتش استفاده میکند؛ به همین دلیل هم انجام بدنسازی برای موتورسواری اهمیت زیادی دارد. ورزش موتورسواری فول بادی محسوب میشود، اما یک سری گروههای عضلانی حین موتور سواری، بیشتر درگیر میشوند و مهمتر هستند. این عضلات عبارتند از:
- عضلات میان تنه: عضلات میان تنه شما، از جمله شکم و کمر، ثبات بدن شما را تامین میکنند تا حین موتورسواری روی زمین ناهموار و با پستی و بلندی، از روی موتور سقوط نکنید!
- عضلات پایین تنه: پاهای قوی برای حفظ تعادل، اعمال فشار به پدال گاز و ترمز و راندن موتور در سرعتهای کم یا زیاد، ضروی است! اما فقط حین راندن نیست که از عضلات پایین تنه خود کمک میگیرید، شما حین توقف یا پارک موتور هم به عضلات پایین تنه نیاز دارید.
- عضلات بازو و شانه: شما حین موتورسواری از بازوها و شانههای خود استفاده میکنید تا موتور را هدایت کنید، ترمز بگیرید و وزن موتورسیکلت را کنترل کنید؛ بهویژه هنگام شتاب گرفتن یا راندن در آب و هوا با بادهای شدید.
- عضلات پشت: در نهایت باید به اهمیت عضلات پشت اشاره کنیم. کمر قوی به شما کمک میکند تا در هنگام موتور سواری، فرم مناسب بدن خود را حفظ کنید و در تمرینات طولانی، دچار خستگی و کمردرد نشوید.
آیا موتورسیکلت شما را قوی تر میکند؟ (فواید موتورسواری)
شاید باورکردنی نباشد اما بله! موتور سیکلت شما را قویتر میکند! نه فقط قویتر، بلکه موتورسواری شما را خوشحالتر هم میکند! در ادامه چند مورد از فواید موتورسواری را برایتان نام میبریم که احتمالا باعث میشود سراغ تهیه موتور بروید!
میان تنه قویتر
راندن موتور، یا فقط نشستن روی آن، به عضلات زیادی از جمله عضلات میان تنه قوی نیاز دارد. شما برای نشستن روی موتور و کنترل آن، مقاومت در برابر باد، مدیریت فرمان و حفظ تعادل در مسیر، به عضلات شکم و پشت قوی نیاز دارید و حتی اگر هم قوی نباشید پس از یک مدت قوی خواهید شد.
گردن قویتر
یکی دیگر از مزایای موتورسواری این است که میتواند استقامت گردن شما را افزایش دهد. استفاده از کلاه ایمنی برای چند ساعت در روز گردن شما را به مرور تقویت میکند و باعث میشود عضلات گردن شما سفتتر از قبل شود!
کالری سوزی
موتور یک وسیله نقلیه است اما انرژی جسمانی زیادی از راننده میبرد و مثل خودرو نیست. اگر مسیر طولانی را با موتور بیایید (حتی در هوای خوب) میبینید که بدنتان عرق کرده، یعنی بدن شما تمام مدت مشغول تلاش و زحمت برای راندن موتور بودهاست. مواجه شدن با باد مخالف، مدیریت موتور و حفظ وضعیت روی موتور کالری قابل توجهی مصرف میکند!
افزایش عملکرد مغز
تا اینجا از فواید جسمانی موتور سواری گفتیم اما باید به اثراتش روی مغز هم اشاره کنیم. وقتی یک خودرو را میرانید، فعالیت کمتری دارید. اما راندن یک موتورسیکلت به کار و تلاش بیشتری نیاز دارد، این تلاش مغز شما را تحریک میکند و تمرکز شما را بالا میبرد.
موتورسواران حرفهای که اهل سفر با موتور باشند از سفر در جادههای زیبا لذت خواهند برد؛ همین موضوع ذهن آنها را آرام و استرسشان را کم میکند.
هر بار گاز دادن با این موتورها، هیجان و احساس خوب را در موتور سوار ایجاد میکند که بسیار لذت بخش است اما فقط این نیست. قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید و دریافت ویتامین D کافی، برای سلامتی جسم و روح موتورسوار عالی است.
آیا می توانید با موتور سیکلت عضله سازی کنید؟
موتور سواری یک ورزش سنگین است اما رسالت آن عضله سازی نیست. پس پاسخ این سوال منفی است. البته موتورسواری شما را به مرور چابکتر میکند یا استقامت شما را بالاتر میبرد، اما باعث حجم عضلانی نمیشود. برای این منظور شما باید از یک برنامه بدنسازی برای موتورسواری استفاده کنید.
سخن پایانی
موتوسواری یک ورزش فول بادی محسوب میشود و تقریبا تمام عضلات بدن را درگیر میکند. برای اینکه در این رشته موفق شوید و بتوانید کنترل بهتری روی موتور خود داشته باشید، باید عضلات بدنتان را به خوبی تقویت کنید.
انجام تمرینات قدرتی و بدنسازی برای موتوسواری به شما کمک خواهد کرد تا با موفقیت به هدفتان برسید. در این مطلب از اهمیت بدنسازی برای موتورسواری گفتیم و نمونه برنامهای برای موتورسواران معرفی کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید