قلیه ماهی، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در مناطق نزدیک دریا در جنوب و شمال کشور طبخ میشود. خورش قلیه ماهی معمولا با برنج بهعنوان ناهار و شام سرو میشود و از مواد تشکیلدهنده آن میتوان به ماهی، سبزی، پیاز و سیر اشاره کرد. قلیه ماهی شمالی با رب انار مزهدار میشود؛ در حالی که طعمدهنده قلیه ماهی جنوبی، تمبر هندی است. برای تهیه این خورش شمالی، نیازی به سرخ کردن ماهی نیست و به همین دلیل، قلیه ماهی غذایی بسیار مفید و مقوی است. در قلیه ماهی جنوبی از ماهیهای دریای جنوب مانند سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن استفاده میشود که گوشتی لخم دارند؛ در حالی که در قلیه ماهی شمالی، ماهی سفید و کفال به کار میروند. در ضمن در تهیه قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از سبزی محلی چوچاق نیز استفاده میشود که عطری بینظیر به آن اعطا میکند. در دستور تهیه قلیه ماهی شمالی از مغز گردوی آسیاب شده هم استفاده میشود.
قلیه ماهی شمالی

تبدیل واحد:
کالری:
2.64
چربی
0.21
گرم
پروتئین
0.12
گرم
کربوهیدرات
0.07
گرم





دیدگاهتان را بنویسید