همه چیز درباره خواص پای مرغ و مضرات این غذای نازیبا!

خواص پای مرغ
۰۹ تیر ۱۴۰۴ نظرات
فهرست مطالب

    ما ایرانی‌ها اغلب اوقات پای مرغ را به عنوان ضایعات دور می‌ریزیم اما بسیاری از مردم آفریقا یا کشورهای شرق آسیا پای این پرنده را به‌عنوان یک غذای رایج در رژیم خود استفاده می‌کنند. در این کشورها، پاهای مرغ را می‌توان به‌عنوان یک غذای ارزان روزمره یا غذایی مخصوص مراسم و جشن‌ها خیلی راحت پیدا کنیم!

    خواص پای مرغ، به‌ویژه به‌خاطر میزان کلاژن زیادی که دارد، بسیار موردتوجه است. البته این غذا معمولا به صورت سرخ‌شده و همراه با سس سرو می‌شود، بنابراین ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا واقعا سالم است یا نه. در این مقاله فیتامین، خواص پای مرغ، مضرات و روش‌های رایج پخت آن را باهم می‌خوانیم.

    ارزش غذایی پای مرغ

    پاهای مرغ عمدتاً از بافت‌های همبند مانند پوست، غضروف، تاندون و استخوان تشکیل شده و مقدار گوشت بسیار کمی دارد؛ بااین‌حال، این ماده غذایی همچنان مواد مغذی قابل‌توجهی از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی دارد. یک وعده‌ی دو عددی پای مرغ (۷۰ گرم) شامل موارد زیر است:

    کالریپروتئینکربوهیدراتچربی
    ۱۵۰ ۱۴ گرم۰.۱۴ گرم۱۰ گرم

    علاوه بر این موارد پاهای مرغ دارای کلسیم، فسفر، ویتامین A و ویتامین B9 است.

    حدود ۷۰٪ از پروتئین موجود در این ماده غذایی را کلاژن تشکیل می‌دهد. این پروتئین برای سلامت پوست، تاندون‌ها، عضلات، استخوان‌ها و رباط‌ها ضروری است.

    همچنین پای مرغ منبع خوبی از فولات است که در سنتز DNA نقش دارد و از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند.

    پای مرغ

    خواص سلامتی پای مرغ

    حتما دیده‌اید که برای کسی که پایش شکسته، سوپ پای مرغ می‌برند! علتش این است که این ماده غذایی حاوی کلاژن و مواد معدنی برای ترمیم شکستگی استخوان است. بیشتر خواص آن هم به کلاژنش مربوط می‌شود؛ در ادامه خواص پای مرغ را برای‌تان توضیح می‌دهیم.

    بهبود سلامت و ظاهر پوست

    مصرف کلاژن می‌تواند رطوبت، نرمی، کشسانی و تراکم پوست را بهبود بخشد؛ حتی به کاهش سلولیت هم کمک می‌کند. فراتر از آن، اگر روی پوست شما زخم شده باشد، با دریافت کلاژن می‌توانید روند ترمیم زخم را سرعت ببخشید. این ماده غذایی یک منبع بسیار غنی کلاژن است به همین جهت پاهای مرغ برای پوست مفید است و می‌تواند به کاهش چین و چروک و زیبایی پوست شما کمک کند.

    تقویت استخوان‌ها

    پاهای مرغ گوشت زیادی ندارد اما سرشار از کلسیم، ویتامین D، کلاژن و ژلاتین است! این مواد برای بازسازی بافت مفصلی، افزایش تراکم معدنی استخوان و کاهش روند تخریب آن و کاهش علائم آرتروز بسیار مفید هستند.
    مطالعات روی افراد مبتلا به آرتروز زانو نشان می‌دهد که مصرف روزانه این ماده غذایی باعث کاهش درد، سفتی و اختلالات حرکتی آن‌ها شد. همچنین کلاژن و گلوکزامین موجود در این غذا به استحکام مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند و احتمال شکستگی و تحلیل استخوان را کاهش می‌دهد.

    بهبود گردش خون

    از آنجاکه پای مرغ کلاژن و اسیدهای چرب امگا۳ دارد، می‌تواند برای حفظ قدرت و خاصیت ارتجاعی شریان‌ها و رگ‌ها و همچنین سلامت دستگاه قلبی عروقی مفید باشد. اما به یاد داشته باشید که این ماده غذایی همچنین چربی اشباع و کلسترول بالایی دارد؛ بنابراین باید همیشه در مقدار معتدل مصرف کنید.

    تقویت سیستم ایمنی

    پاهای مرغ به‌نوعی می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد؛ چراکه مواد معدنی باارزشی مثل فسفر و پتاسیم دارد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. البته دقت کنید که مواد معدنی اصلی برای تقویت سیستم ایمنی (مثل ویتامین سی، روی، منیزیم و آهن) به مقدار بسیار کم و ناچیز در این غذا یافت می‌شود؛ بنابراین پای این پرنده برای سیستم ایمنی تاثیر خیلی مهم و خاصی ندارد!

    خواص پای مرغ

    آیا پای مرغ برای همه مفید است؟ (مضرات احتمالی)

    این غذا برای همه مفید نیست و اتفاقا برای عده‌ای مضر است؛ از طرفی غذای محبوبی برای ما ایرانی‌ها نیست. در ادامه به مضرات پای مرغ اشاره می‌کنیم.

    ۱. اسیدهای چرب ترانس

    روش معمول پخت این غذا، سرخ کردن آن است که روش ناسالمی است و خواص آن را هم از بین می‌برد! غذاهای سرخ‌شده حاوی چربی‌های ترانس هستند که با افزایش التهاب، کلسترول بد (LDL)، تری‌گلیسریدها و کاهش کلسترول خوب (HDL)، خطر بیماری قلبی و سرطان را بالا می‌برند.

    ۲. آلودگی و خطر خفگی

    در هنگام خرید پاهای مرغ، به تمیزی آن دقت کنید. پایی که لکه‌های تیره، پوست آسیب‌دیده یا بوی نامطبوع داشته باشد، یعنی شرایط بهداشتی مناسبی نداشته است و ابدا نباید آن را بخورید. همچنین پای این پرنده دارای استخوان‌های ریز زیادی است که می‌تواند خطر خفگی را به‌ویژه برای کودکان یا سالمندان افزایش دهد. بنابراین این ماده غذایی برای کودکان باید با احتیاط زیاد مصرف شود.

    پای مرغ

    طرز تهیه سوپ با پای مرغ

    پاهای مرغ بیشتر در تهیه سوپ و خورش استفاده می‌شود و می‌توان آن را به‌عنوان پیش‌غذا، غذای اصلی یا کنار غذا سرو کرد. اگر برای اولین بار قصد امتحان کردن آن را دارید، بهترین روش درست کردن سوپ آن است؛ هم سالم‌تر است و هم طعم ملایم‌تری دارد!

    نکات بهداشتی

    • اگر پوست بیرونی پای مرغ جدا نشده، آن را ۱۰ تا ۳۰ ثانیه در آب جوش قرار دهید، سپس در آب سرد بیندازید و پوست را جدا کنید.
    • حتما ناخن‌های پای این پرنده را با دقت بگیرید، ناخن مرغ به هیچ وجه خوراکی و بهداشتی نیست.
    • لازم است پاهای مرغ به مدت یک ساعت در آب سرد با نمک فراوان خیس بخورد تا میکروب‌هایش از بین بروند.
    سوپ پای مرغ

    طرز تهیه سوپ پای مرغ

    مواد لازم

    • ۱۰ عدد پای مرغ
    • سیب زمینی
    • هویج
    • سیر و پیاز
    • نمک، فلفل و ادویه
    • سبزیجات و گیاهان معطر (اختیاری)

    درست مثل سوپ مرغ معمولی، سیر و پیاز را هم خرد کنید و در یک قابلمه آب بریزید، سپس پاهای مرغ بهداشتی و دقیق شسته شده را به آن اضافه کنید،

    پس از نیم ساعت سیب زمینی و هویج را نگینی خرد کنید و به آن اضافه کنید،

    ادویه‌ها و رب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد (حداقل ۳ ساعت) و آب سوپ غلیظ شود،

    نوش جان!

    نکته: حتما کف روی آب را با قاشق بگیرید.

    طرز تهیه غذا با پای مرغ

    بیشتر غذاهایی که با پاهای مرغ درست می‌شود، شامل سوپ است. چینی‌ها به پاهای مرغ سرخ کرده هم علاقه دارند و پس از سرخ کردن استخوان آن را جدا می‌کنند و به صورت ساندویچ آن را می‌خورند. اما از آنجاکه پاهای مرغ ظاهر خوشایندی ندارد این روش محبوب نیست.

    چه کسانی باید بیشتر پای مرغ بخورند؟

    افراد مبتلا به درد مفاصل یا آرتروز و کسانی که به سلامت پوست خود اهمیت زیادی می‌دهند از کسانی هستند که طرفدار پای مرغ هم هستند!

    البته کلاژن فراوان این ماده غذایی برای مفاصل و ترمیم شکستگی‌های استخوانی مفید است؛ به همین جهت سالمندان هم ممکن است به خوردن آن علاقه نشان دهند.

    سخن پایانی

    پای مرغ عمدتاً از پوست، غضروف، تاندون و استخوان تشکیل شده است و اگرچه گوشت چندانی ندارد، اما منبع غنی از کلاژن است. کلاژن موجود در آن می‌تواند در کاهش درد مفاصل، بهبود پوست و جلوگیری از پوکی استخوان مؤثر باشد.

    اگرچه پای مرغ اغلب سرخ می‌شود، اما تهیه آب‌گوشت از آن سالم‌ترین روش مصرف است. هنگام مصرف، به استخوان‌های ریز آن دقت داشته باشید تا از خطر خفگی جلوگیری شود. در این مطلب همه چیز درباره ارزش غذایی و خواص پای مرغ را گفتیم و روش تهیه غذا و سوپ با آن را آموزش دادیم.

    سوالات متداول

    آیا پای مرغ مفید است؟

    بله پاهای مرغ حاوی کلاژن، پروتئین و مواد معدنی است که برای تقویت مفاصل، پوست و سیستم ایمنی مفید است.

    پای مرغ برای چی خوبه؟

    این ماده غذایی برای ترمیم شکستگی استخوان مفید است.

    چرا نباید پای مرغ زیاد خورد؟

    به دلیل چربی و کلسترول بالا، مصرف زیاد پاهای مرغ برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا کلسترول بالا مضر است.

    منابع: healthline، tariqhalalmeats

    به این مطلب امتیاز دهید
    بدون نظر
    ×
    fitness-quiz-1404