خواص میوه به؛ ۱۶ خاصیت ثابت شده میوه به + دستورتهیه مربا و چای به

خواص به
۱۹ مهر ۱۴۰۴ نظرات
فهرست مطالب

    حدود ۷۰۰ سال پیش، مردم ایران و قفقاز میوه‌ای عجیب پیدا کردند که شبیه گلابی بود، بوی گل‌ می‌داد و طعمی داشت که انگار برای بیرون آوردن از شیشه مربا ساخته شده بود! میوه به به انگلیسی Quince با نام علمی Cydonia oblonga، یک میوه باستانی است، اما با طعم منحصر به فرد و جذابیت فوق‌العاده‌اش، هنوز هم مانند یک گنج پنهان به نظر می‌رسد.

    این میوه قرن‌هاست که در فرهنگ‌های مدیترانه‌ای، خاورمیانه‌ای و اروپایی محبوب است. در این مقاله فیتامین فواید به و خواص به برای لاغری را می‌گوییم و طرز تهیه مربا و دمنوش با این میوه را آموزش می‌دهیم.

    ارزش غذایی به چقدر است؟

    به یک میوه سرشار از مواد مغذی است که فواید مختلفی برای سلامتی دارد. در اینجا ارزش غذایی به در هر ۱۰۰ گرم را آورده‌ایم:

    • کالری: ۵۷ کیلوکالری
    • کربوهیدرات: ۱۵ گرم
    • پروتئین: ۰.۴ گرم
    • فیبر: ۱.۹ گرم
    • چربی: ۰.۱ گرم

    به منبع متوسطی از ویتامین C و مس و منبع خوبی از چندین ویتامین B، آهن، پتاسیم و منیزیم است و کلسترول ندارد.

    خواص به

    خواص به

    میوه به فقط یک میوه خوشمزه نیست، بلکه سرشار از مواد مغذی است و فواید سلامتی فراوانی دارد که می‌تواند برای بدن شما معجزه کند. در ادامه فواید میوه به را برای‌تان نام می‌بریم.

    ۱. سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

    از مهم‌ترین خواص میوه به، آنتی‌اکسیدان‌های فراوان این میوه بهشتی است. به سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند. علاوه بر این، حاوی ویتامین C کافی در کنار سایر آنتی‌اکسیدان‌ها یعنی اسید کافئویلیکینیک و روتین است.

    ۲. کمک به درمان یبوست

    آیا با مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم می‌کنید؟ به می‌تواند کمک‌تان کند! در گذشته، مردم از دانه‌های به برای کمک به مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده می‌کردند.

    تحقیقات اخیر شواهدی را نشان می‌دهد که به، هنگامی که به به صورت خورش یا پخته شده تهیه می‌شود، می‌تواند به عبور روان مواد غذایی از بدن کمک کند. این میوه یک غذای غنی از فیبر است که به افزایش حجم مدفوع کمک می‌کند و دفع آن را آسان‌تر می‌کند.

    توصیه می‌کنیم حتما مقاله «ورزش برای یبوست» را هم مطالعه کنید که درباره راهکارهای برطرف کردن یبوست با ورزش است.

    به یک میوه پر از فیبر است بنابراین حتی اگر آن را خام بخورید برای گوارش مفید است.

    ۳. مبارزه با باکتری‌های بد

    از دیگر فواید به این است که دارای خواص ضد باکتریایی شگفت‌انگیزی است و به جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر کمک می‌کند. مطالعات نشان داده است که آب به و همچنین عصاره‌های آن، باکتری‌هایی مانند هلیکوباکتر پیلوری را سرکوب می‌کنند. این باکتری یک باکتری شایع ایجاد کننده زخم معده و سایر باکتری‌هایی که باعث عفونت و تحریک سرطان پوست می‌شوند.

    خواص به

    ۴. مفید برای قلب

    شما می‌توانید سلامت قلب خود را با میوه به بهبود بخشید! خواص به برای سلامت قلب در تحقیقات زیادی ثابت شده است.

    علاوه بر این، مطالعات اخیر روی حیوانات ثابت کرده است که عصاره به می‌تواند کلسترول بد، تری گلیسیرید و فشار خون را که همگی از عوامل خطر بیماری قلبی هستند، کاهش دهد.

    خواص به

    ۵. فواید به برای مبارزه با سرطان

    آیا می‌دانستید که به دارای پتانسیل مبارزه با سرطان است؟ به شامل اجزایی است که ممکن است تومورها را محافظت کند.

    مطالعات روی پوست به نشان داده است که عصاره به می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی در روده بزرگ و لوسمی را مهار کند.

    ۶. خواص به برای بهبود زخم‌

    به فقط برای خوردن مفید نیست، بلکه برای بهبودی نیز عالی است! در گذشته‌های دور دانه‌ها و برگ‌های گیاه به، به عنوان پانسمان زخم استفاده می‌شوند. تحقیقات طب سنتی هم نشان داده که به می‌تواند به دلیل آنتی‌اکسیدان‌ها و اثرات ضد التهابی خود، یک لایه بافت جدید ایجاد کند و زخم‌هایی مانند سوختگی یا سایر زخم‌ها را ترمیم کند.

    فواید به

    ۷. مفید برای سلامت پروستات

    فواید به برای آقایان بسیار زیاد است؛ به سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و پلی‌فنول‌ها است که استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهند؛ در نتیجه خطر ابتلا به هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

    اثرات ضد التهابی طبیعی میوه به می‌تواند تورم یا ناراحتی پروستات را کاهش دهد. به علاوه، خواص تقویت‌کننده سیستم ایمنی آن می‌تواند به بدن شما در مبارزه با عفونت‌ها و همچنین سایر مشکلات مرتبط با پروستات کمک کند.

    ۸. جلوگیری از رفلاکس اسید معده

    آیا با سوزش سر دل یا حالت تهوع مواجه هستید؟ میوه به می‌تواند به شما در درمان بیماری رفلاکس (GERD) که با سوزش سر دل و حالت تهوع مشخص می‌شود، کمک کند.

    علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که به می‌تواند یک داروی تجویزی برای درمان GERD، به ویژه در زنان باردار و کودکان باشد.

    توصیه می‌کنیم مقاله «مشکلات گوارشی ورزشکاران» را هم حتما مطالعه کنید.

    ۹. تقویت سیستم ایمنی بدن

    به سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

    محتوای بالای ویتامین C به بدن کمک می‌کند گلبول‌های سفید خون تولید کند؛ این گلبول‌ها با عفونت‌ مبارزه می‌کنند و آنتی‌اکسیدان‌ها التهاب و استرس را در بدن شما کاهش می‌دهند.

    ۱۰. فواید به برای پوست

    به سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌هایی است که برای پوست مفید هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش آسیب و التهاب کمک می‌کنند و به دلیل خواص مرطوب‌کنندگی و التیام‌بخشی‌شان، در مواد اصلی محصولات مراقبت از پوست وجود دارند! همچنین می‍دانیم که به ویتامین C  و مواد معدنی دارد؛ این موارد به جوان‌سازی پوست و جلوگیری از پیری زودرس پوست کمک می‌کند.

    توصیه می‌کنیم حتما مقاله «چگونه در عرض یک هفته پوستی صاف داشته باشیم؟» را هم حتما مطالعه کنید.

    ۱۱. فواید میوه به برای درمان زخم‌های گوارشی

    ترکیبات گیاهی موجود در به می‌تواند به پیشگیری و درمان زخم‌های گوارشی کمک کند. نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که آب به رشد H. pylori، باکتری شناخته شده برای ایجاد زخم معده، را مهار می‌کند. همچنین یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که عصاره به از زخم معده ناشی از الکل محافظت می‌کند. اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما تحقیقات بیشتری لازم است.

    ۱۲. تسکین آلرژی

    تسکین آلرژی یکی از مهم ترین فواید به است. به می‌تواند با مهار فعالیت سلول‌های ایمنی خاصی که باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شوند، علائم مختلف آلرژی را کاهش دهد.

    گنسیدو، یک داروی آلرژی که ترکیبی از آب لیمو و عصاره به ژاپنی است، نشان داده است که از واکنش‌های آلرژیک خفیف مانند آبریزش بینی و آسم جلوگیری و آنها را درمان می‌کند.

    ۱۳. خواص به برای کبد و سم‌زدایی


    طب سنتی متعقد است که میوه به می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کند. ترکیبات آنتی‌اکسیدان و فیبر موجود در به باعث کاهش استرس اکسیداتیو در کبد می‌شوند و فرایند سم‌زدایی را تسهیل می‌کنند. مصرف به، با بهبود هضم و تنظیم گوارش، فشار روی کبد را کاهش داده و به دفع سموم کمک می‌کند. همچنین ترکیبات ضد التهابی به، می‌تواند از آسیب سلولی کبد جلوگیری کند و عملکرد کبد را بهبود بخشد.

    ۱۴. فواید به برای لاغری و کنترل وزن

    به میوه‌ای بسیار کم‌کالری با فیبر فراوان است که آن را به انتخابی عالی برای رژیم‌های غذایی کاهش وزن تبدیل می‌کند.

    فیبر به شما کمک می‌کند تا احساس سیری داشته باشید؛ این موضوع باعث می‌شود کمتر غذا بخورید و به دلیل اینکه این میوه شاخص گلیسمی پایینی دارد، هیچ افزایش ناگهانی در سطح قند خون شما ایجاد نمی‌کند.

    میخوای وزن کم کنی؟!
    میخوای وزن کم کنی؟!
    با برنامه ورزشی کاهش وزن فیتامین به اندام دلخواهت برس.
    دریافت برنامه

    ۱۵. خواص به برای قلب و کاهش فشار خون

    به می‌تواند به دلیل داشتن پتاسیم و ترکیبات ضد التهابی در کاهش فشار خون موثر باشد و عملکرد قلب را تقویت کند. این میوه با کمک به کاهش کلسترول و بهبود گردش خون نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کند. همچنین مصرف به باعث بهبود سلامت رگ‌ها و کاهش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.

    ۱۶. تأثیر به بر قند خون و دیابت

    برخی ترکیبات موجود در میوه به می‌توانند به تنظیم قند خون کمک کنند و باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی شوند. فیبر حل‌شدنی در به جذب قند را کاهش داده و نوسانات قند خون را کنترل می‌کند. ولی مصرف به به صورت متعادل و همراه با یک رژیم متنوع برای بیماران دیابتی توصیه می‌شود تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

    نظر طب سنتی درباره میوه به چیست؟

    طب سنتی معتقد است که میوه به طبعی معتدل و تر دارد؛ بنابراین برای تقویت قلب و مغز مفید است. خواص میوه به در طب سنتی شامل کمک به رفع وسواس، ایجاد نشاط، کاهش سردرد و برطرف کردن بوی بد دهان می‌شود و برای سینوزیت مزمن و ترشحات حلق نیز مفید است.

    این میوه سرشار از ویتامین‌های A و گروه B و C و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است و در درمان اسهال، کاهش ورم روده‌ها، قطع خونریزی‌های رحمی، تقویت معده، بهبود زخم‌های دهان و لثه و درمان سرفه و سوختگی‌ها کاربرد دارد.

    طب سنتی معتقد است به‌دانه برای سرفه بسیار مفید است؛ این موضوع از نظر تجربی هم ثابت شده است.

    همچنین به دلیل دیر هضم بودن بهتر است به صورت پخته مصرف شود. خواص درمانی به شامل کاربرد دانه‌ها، برگ‌ها و میوه آن در کاهش فشار خون و آرام‌بخشی نیز می‌شود.

    خواص میوه به

    طرز تهیه چای و دمنوش به

    چای به را می‌توان به چند روش تهیه کرد. شما می‌توانید به خشک شده را دم کنید یا اینکه تکه‌های به را در قوری چای بیندازید تا به چای شما عطر و طعم فوق‌العاده ببخشد.

    تهیه چای با تکه‌های به:

    • برای تهیه چای به تازه، ابتدا به را خوب بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید (پوست آن را نگیرید)،
    • تکه‌های به را با چوب دارچین و دانه‌های هل بشکنید و داخل قوری بریزید،
    • ۴ پیمانه آب جوش اضافه کنید،
    • قوری را روی سماور یا کتری در حال جوش قرار دهید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد.
    • پس از صاف کردن چای، می‌توانید با عسل یا نبات شیرین کنید و نوش جان کنید.

    طرز تهیه چای به خشک:

    • راه دیگر این است که به را رنده کنید و آن را زیر نور آفتاب خشک کنید،
    • سپس از آن برای دم کردن چای استفاده کنید که طعم بهتر و رنگ خوشرنگ‌تری دارد.
    خواص به

    طرز تهیه دمنوش به‌دانه برای سرماخوردگی

    برای برطرف کردن سرماخوردگی و گلودرد با به، کافی است دانه‌های به را که در مرحله تهیه چای جدا کرده‌اید، بشویید و در آب جوش برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم کنید. این دمنوش برای درمان گلودرد، سرماخوردگی و آرامش‌بخشی بسیار مفید است. می‌توانید به دلخواه آن را با عسل شیرین کنید و چند بار در روز میل کنید تا از خواص ضد التهابی و تسکینی آن بهره‌مند شوید.

    طرز تهیه مربای به

    مربای به بسیار خوشمزه است و اگر خود به را دوست ندارید میل کنید می‌توانید مربای به بخورید تا از خواص میوه به بهره‌مند شوید.

    • برای درست کردن مربای به کافی است ابتدا به را پوست کنده و به قطعات کوچک برش دهید. سپس به را در آب و کمی آبلیمو خیسانده و بجوشانید تا نرم شود.
    • در یک قابلمه جداگانه، شکر و آب را بجوشانید تا شربت غلیظی درست شود، سپس به‌های نرم شده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید با هم به آرامی بجوشند تا شربت غلیظ و به‌ها شفاف شوند.
    • در نهایت وقتی مربا قوام آمد آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن در ظرف دربسته نگهداری کنید.

    مربای به طعم خوشایند و خاصیت آرامش‌بخشی دارد و می‌توان به عنوان دسر یا همراه چای مصرف کرد.

    خواص به

    آیا میوه به ضرر هم دارد؟

    مصرف میوه به به طور کلی مفید است اما زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند ضرر داشته باشد. مصرف بیش از حد میوه به دلیل فیبر بالایی که دارد ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و سوزش سر دل شود. در موارد خاصی نیز آلرژی و حساسیت به به مشاهده شده است؛ در این صورت باید از مصرف به خودداری کنید.

    سخن پایانی

    به یکی از میوه‌های خوش‌طعم و خوش‌بوی پاییزی است که خواص زیادی دارد. از جمله خواص به می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود گوارش و حفظ سلامت قلب اشاره کنیم. در این مقاله فیتامین فواید میوه به را برایتان نام بردیم و دستور تهیه مربای به و چای به را هم آموزش دادیم. اگر سوالی دارید در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

    سوالات متداول

    به چه طعمی دارد؟

    به طعمی ملایم و شیرین و ترش دارد. اگر تازه آن را بخورید عطری طراوت‌بخش هم دارد که خوردن آن را دلچسب‌تر می‌کند.

    به چه طبعی دارد؟

    طبع به از نظر طب سنتی متعادل و تر است.

    مضرات به پخته چیست؟

    به پخته مضراتی ندارد و اتفاقا آسان‌تر هضم می‌شود ولی مصرف زیاد مربا یا فرآورده‌های پخته به دلیل شکر زیادش مضر است.

    به را خام بخوریم یا پخته؟

    بهتر است به را پخته یا دم‌کرده مصرف کرد چون خام آن ممکن است دیر هضم باشد.

    میوه به و یبوست چه ارتباطی دارند؟

    از آنجاکه به فیبر فراوان دارد می‌توان به روان شدن سیستم گوارش و بهبود یبوست کمک کند.

    آیا به برای دیابت مفید است؟

    بله اگر به اندازه متعادل مصرف کنید می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند.

    منابع: fitelo، anadolumedicalcenter

    به این مطلب امتیاز دهید
    (1 امتیاز) 5
    بدون نظر
    ×
    fitness-quiz-1404