قَهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده و آسیابشدهٔ گیاه قهوه به دست میآید. عدهای مصرف آن را برای سلامتی مضر میدانند، اما این نوشیدنی طبیعی نیز مانند بسیاری از خوراکیهای دیگر خواصی دارد و باید در مصرف آن تعادل رعایت شود تا مشکلی در پی نداشته باشد.قهوه باعث میشود کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا میبرد. این خاصیت به خاطر وجود یک مادهی محرک در قهوه به نام کافئین است.مطالعات بسیاری نشان میدهد که کافئین میتواند روند چربیسوزی در بدن را افزایش دهد و میزان سوختوساز بدن را بالا ببرد.به نظر میرسد قهوه، خطر ابتلا به افسردگی را نیز کاهش می دهد.قهوه فشار خون را بالا میبرد. حتی اگر این افزایش خیلی جزئی هم باشد، کسانی که دچار پرفشاری خون هستند در برابر این تاثیر قهوه آسیب پذیرترند.مصرف کنندگان بالای قهوه ممکن است دچار افزایش دفع کلسیم از ادرار شده و در معرض خطر پوکی استخوان قرار گیرند. این مشکل به خصوص در مورد کسانی که به اندازه کافی کلسیم دریافت نمیکنند اهمیت بیشتری پیدا میکند.افراط در مصرف کافئین ممکن است تا حد چشمگیری سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. همچنین مقدار بالای کافئین تاثیرات منفی در به خواب رفتن و کیفیت خواب دارد. هر فردی باید متناسب با شرایط خواب خود ساعت نوشیدن قهوه را تنظیم کند، اما به طور کلی توصیه میشود ۴ تا ۶ ساعت قبل از به رختخواب رفتن قهوه نوشیده نشود.قهوه تا حد بالایی میتواند عامل بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد این مشکل شود.نوشیدن قهوه به همراه غذا به خاطر وجود تانین، جذب آهن را کم میکند. افراد مبتلا به کم خونی باید قهوه را مانند چای یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا بنوشند.
قهوه تلخ

تبدیل واحد:
کالری:
چربی
گرم
پروتئین
گرم
کربوهیدرات
گرم










دیدگاهتان را بنویسید