“پنیر لیقوان یا پنیر تبریزی مشهورترین پنیر سنتی آذربایجان است که در سراسر جهان به عنوان پنیر سفید آذربایجانی شناخته میشود. این پنیر شبهنرم، بین ۳ تا ۱۲ ماه در آبنمک نگه داشته میشود تا آماده شود.این نوع پنیر طعمی ترد و شور دارد و دارای سوراخهای بخصوصی در اندازه کوچک است و از شیر تازه گوسفند تهیه میشود. پنیر لیقوان معمولاً در صبحانه همراه نان خورده میشود.یکی از ویژگیهای خاص پنیر لیقوان، در مقایسه با سایر پنیرها، وجود پروبیوتیک ها است. پروبیوتیکها باعث بهبود هضم موادغذایی میشوند و برای دستگاه گوارش بسیار مفیدند. به همین دلیل، مصرف این نوع پنیر به افرادی که مبتلا به ناراحتیهای گوارشی هستند یا حتی سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه میشود. در کنار این فواید، پنیر لیقوان مشکلاتی هم دارد و مصرف آن به برخی افراد توصیه نمیشود.مشکل اول چربی بالای این پنیر است و به همین دلیل، مصرف زیاد آن به افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبی-عروقی و افراد دارای کلسترول بالا توصیه نمیشود. مشکل دوم، نمک است؛ این پنیرها برای افزایش ماندگاریشان در نمک فراوانی قرار میگیرند، بهتر است قبل از مصرف به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آن ها را در آب قرار داد تا مقداری از نمکشان کاسته شود. ”
پنیر لیقوان
تبدیل واحد:
کالری:
2.7
چربی
0.23
گرم
پروتئین
0.19
گرم
کربوهیدرات
گرم
دیدگاهتان را بنویسید