لپه از گروه حبوبات است و در خانواده نخود جای میگیرد. حبوبات علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. بنابراین هم انرژی بدن را تامین میکنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرفکننده میرسانند.
لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته میشود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افراد احساس، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.
لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماریهای قلبی – عروقی توصیه میشود. همچنین فیبر به پیشگیری از یبوست کمک می کند.
عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماریهای قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته میسازد، وجود پتاسیم است.
لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کمخون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب میآید.
یکی دیگر از خواص لپه وجود مقدار سدیم پایین است و برای افراد دارای فشار خون بالا، مناسب است. لپه منبع خوب ویتامین ۱B، 6B و اسیدفولیک هم هست. اما اگر خیلی پخته شود ویتامین B آن از بین می رود.








دیدگاهتان را بنویسید