قرهقروت،سیاهکشک یا قارا یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً زرد است. این فرآورده لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. برای تهیه قره قروت معمولاً آب ماست را به وسیله ی حرارت غلیظ و بسته بندی میکنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف میشود.قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است و مانند دیگر لبنیات دارای کلسیم است که برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید می باشد.قره قروت اسیدهایی دارد که دستگاه گوارش را ضدعفونی و از رشد و تکثیر باکتری های مضر در آن جلوگیری می کند.از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد میکروبها، به قرهقروت میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف آن به افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه نمیشود.اسیدیته قره قروت از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش میتواند موجب فرسایش مینای دندان شود و آثار مخرب را روی دندانها بگذارد. به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.
قره قورت

تبدیل واحد:
کالری:
2.4
چربی
0.003
گرم
پروتئین
0.09
گرم
کربوهیدرات
0.5
گرم










دیدگاهتان را بنویسید