در همین ابتدای مطلب به شما تبریک میگوییم که به دنبال طرز تهیه خورش رژیمی هستید. ما ایرانیها علاقهی زیادی به خورشت داریم و معمولا در هفته دو الی سه بار خورشهای خوشمزهی ایرانی سر سفرههامان میگذاریم. اگر بتوانیم این خورشتها را به صورت رژیمی تهیه کنیم، در افزایش سلامتی و بهبود سبک زندگیمان قدم بزرگی برداشتهایم.
با چند تغییر کوچک و ساده، میتوان از مقدار کالری و چربی خورشها کم کرد و آن را به صورت رژیمی تهیه نمود. در این مطلب قرار است طرز تهیه خورشت رژیمی را آموزش دهیم؛ پس تا انتها با ما باشید.
خورش رژیمی قیمه با سیب زمینی
مواد لازم
- لپه: یک پیمانه
- پیاز متوسط: دو عدد
- سیب زمینی: دو عدد
- گوشت گوسفندی قیمهای: ۳۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: سه قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه: دو قاشق چایخوری
- دارچین: یک دوم قاشق چایخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- روغن زیتون: چهار قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- برای تهیه خورش رژیمی قیمه، ابتدا لپهها را به مدت دو الی سه ساعت در مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید؛
- پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شوند؛
- سپس زردچوبه را اضافه کنید؛
- لپه و گوشت خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم سرخ شوند تا رنگ گوشت تغییر کند؛
- حالا نمک، فلفل سیاه، زردچوبه را اضافه کنید؛
- سپس رب را اضافه کنید و چند دقیقه با مواد دیگر تفت دهید؛
- روی مواد آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید؛
- حالا حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت بپزد؛
- وقتی گوشت و لپه به اندازه کافی پختند، لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنید و به خورشت اضافه کنید؛
- اجازه دهید خورشت به مدت یک ساعت دیگر هم با لیمو عمانی بپزد؛
- در نیم ساعت آخر پخت، زعفران دم کرده را همراه دارچین اضافه کنید؛
- در این مدت سیب زمینیها را خلالی خرد کنید، با آب سرد بشویید و خشک کنید و بعد در کمی روغن تفت دهید؛
- خورشت قیمه را در ظرف بریزید و سیب زمینی ها را در کنار آن بگذارید؛
- خورش رژیمیتان حاضر است؛ نوش جان!
خورش رژیمی قرمه سبزی
مواد لازم
- سبزی قرمه: ۵۰۰ گرم
- لوبیا چیتی یا قرمز: یک فنجان
- پیاز: یک عدد
- گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- لیمو عمانی: ۳-۵ عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- پودر لیمو عمانی: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای تهیه این خورش رژیمی، ابتدا لوبیاها را به مدت دو الی سه ساعت در مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید؛
- پیازها را خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شوند؛
- سپس زردچوبه را اضافه کنید؛
- گوشت خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم سرخ شوند تا رنگ گوشت تغییر کند؛
- حالا لوبیاها را به گوشت اضافه کنید و کمی با مواد تفت دهید؛
- آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا جوش بیاید؛
- سبزی قرمه را پس از شستن، به صورت ریز خرد کنید؛
- سپس درون تابه چند قاشق روغن بریزید و سبزیها را حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید تا عطر آن به خوبی احساس شود؛
- سپس سبزیهای تفت داده را به خورشت اضافه کنید؛
- لیمو عمانیها را نیز با چنگال سوراخ کنید و به مواد بیفزایید؛
- حالا داخل قابلمه آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورشت جوش بیاید؛
- سپس حرارت شعله را کم کنید و به مدت ۲-۳ ساعت اجازه دهید تا خورشت بپزد؛
- نیم ساعت آخر نمک و فلفل و در صورت تمایل پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و خورش رژیمیتان را میل کنید.
خورش فسنجان با مرغ
موادلازم
- مرغ: ۵-۶ تکه
- پیاز متوسط: یک عدد
- گردوی آسیاب شده: ۴۰۰ گرم
- رب گوجه: یک قاشق غذاخوری
- رب انار: دو الی سه قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای تهیه این خورش رژیمی، ابتدا مرغها را با مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران طعم دار و در روغن زیتون سرخ کنید؛
- پیاز را رنده کنید و در روغن تفت دهید؛
- گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و برای خوش رنگ شدن خورش، کمی رب گوجه به آن بیافزایید؛
- در این مرحله رب انار را هم اضافه کنید و کمی مواد را با رب تفت دهید؛ (نباید زمان تفت دادن زیاد باشد تا گردوها نسوزد)؛
- حالا، آب سرد را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا جوش بیاید؛
- پس از حوش آمدن، شعله را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد؛
- بعد از حدود یک ساعت و نیم و پس از لعاب دار شدن فسنجان، مرغهای سرخ شده را به خورشت اضافه کنید تا مرغها بپزد و خورشت جا بیفتد.
- خورش رژیمی شما آماده است!
خورش کرفس رژیمی
مواد لازم
- پیاز: ۲ عدد
- گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
- کرفس: ۵۰۰ گرم
- برگ کرفس: ۱۰۰ گرم
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- نعنا تازه: ۲۰ گرم
- جعفری تازه: ۸۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا کرفسها را بشویید و به اندازه دلخواه خردشان کنید. میتوانید از جعفری و نعنا هم استفاده کنید و آنها را به صورت ریز خرد کنید و با مقداری روغن زیتون تفتشان دهید.
- پیازها را به صورت ریز خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی شوند؛
- گوشتهای خرد شده را اضافه کنید و زردچوبه و فلفل به آن بیافزایید؛
- پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجهفرنگی و کرفسهای خرد شده را به آن اضافه کنید؛
- حالا روی مواد آب بریزید و اجازه دهید که خورش رژیمی با حرارت ملایم بپزد؛
- در اواسط پخت گوشت، لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنید و داخل خورشت بریزید؛
- پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، سبزیهای سرخ شده و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد.
- از خورش رژیمیتان لذت ببرید!
سخن پایانی
تهیه خورشت به صورت رژیمی باعث میشود تا کالری و چربی کمتری دریافت کنید و در نتیجه سلامتتر و متناسبتر بمانید. در این مطلب طرز تهیه انواع خورش رژیمی را آموزش دادیم. توصیه میکنیم حتما این خورشتهای خوشمزه را امتحان کنید!
دیدگاهتان را بنویسید