ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچکی که دارد بسیاری از افراد از خواص متعدد و ارزش غذایی آن غافل هستند. این ماهی از خانواده شاه ماهی سیاه است و زیستگاه اصل آن دریای خزر می باشد. به دلیل ارزش غذایی بالا و منابع غنی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و اسیدهای چرب امگا۳، کیلکا یک وعده غذایی کامل برای همه افراد و همه سنین می باشد.پروتئین های موجود در کیلکا قابلیت هضم بالایی دارد و به لحاظ ارزش غذایی و تامین اسیدهای آمینه ضروری برای بدن ارزشی برابر با گوشت قرمز دارد. اما نکته جالب توجه در این ماهی آن است که به دلیل آنکه نحوه سروی آن به گونه ای است که اغلب همراه با پوست و استخوان مصرف می شود، می تواند تامین کننده مقادیر بالایی کلسیم برای بدن باشد. به همین دلیل برای خانم های باردار، خانم های یائسه و حتی نوجوانان در سن بلوغ و کودکان که به کلسیم بیشتری نسبت به سایر افراد نیاز دارند بسیار مفید است. حتی کنسرو ماهی کیلکا نیز نظیر سایر ماهی های استخوان دار ریز که همراه با استخوان به شکل تن ماهی در می آید دارای مقادیر ارزشمندی کلسیم و فسفر نیاز برای رشد کودکان، سلامتی و استحکام استخوان ها و دندان ها، افزایش هوش کودکان و کمک به فعالیت های مغزی می باشد. البته از ویتامین های A و D که به صورت مولتی ویتامین برای خانم های باردار و کودکان در حال رشد تجویز می شود و به مقادیر قابل توجهی در ماهی کیلکا وجود دارد نمی توان غافل شد.
ماهی کیلکا
تبدیل واحد:
کالری:
1.57
چربی
0.07
گرم
پروتئین
0.24
گرم
کربوهیدرات
گرم
دیدگاهتان را بنویسید