دانه چیا که به نام های تخم چیا یا چیا سید هم شناخته می شود، دانه ای خوراکی سرشار از پروتئین است.مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پروتئین موجود در دانه های چیا با افزایش تولید کلاژن در پوست به رفع چین و چروک و جوان سازی پوست کمک می کنند.منیزیم موجود در دانه های چیا باعث کاهش استرس و التهاب پوست می شود که می تواند به درمان آکنه و جوش کمک کند.مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های چیا باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن کمک می کند؛ در واقع دانه های چیا در معده، آب جذب کرده، حجیم می شوند و فضای معده را پر می کنند و به این ترتیب مانع از پرخوری می شوند.همچنین فیبر هنگام تماس با آب، حالت ژلاتینی پیدا می کنند به همین دلیل باعث بهبود حرکات روده و در نتیجه درمان یبوست می شود.منیزیم و منگنر موجود در دانه های چیا به کاهش قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.اسید های چرب امگا ۳ و چربی های غیر اشباع موجود در دانه های چیا باعث کاهش کلسترول خون در افراد می شوند.اگر چه این دانه سرشار از خاصیت است اما زیاده روی در مصرف آن باعث یبوست، اسهال، نفخ شکم و مشکلات گوارشی می شود.دانه های چیا حاوی مقادیر زیادی آلفا لینولنیک اسید هستند، تحقیقات نشان می دهد که زیاده روی در مصرف این ماده ی مغذی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.دانه چیا ممکن است با داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.احتمال خفه شدن با دانه های چیا در افراد سالخورده؛ نوزادان و کودکان وجود دارد؛ اگر دانه ها، بدون خیس کردن در آب خورده شوند چون می توانند تا ۲۷ برابر وزن خود، آب جذب کنند باعث ایجاد یک توده چسبنده در مری و در نتیجه خفگی می شوند.
دانه چیا
تبدیل واحد:
کالری:
4.8
چربی
0.31
گرم
پروتئین
0.17
گرم
کربوهیدرات
0.42
گرم
دیدگاهتان را بنویسید