ماهی مالاتا، مالاته، مالابیج یا مالاتای ترش یک غذای محلی گیلانی است که معمولا آن را با برنج کته یا آبکش، اشپل ماهی، باقلای مازندرانی، ترب محلی و ماست سرو میکنند. خاستگاه این غذای دریایی به شهرهای رامسر در مازندران و رودسر در گیلان یعنی حوزه شمال شرقی این استان برمیشود. مردم محلی در گذشته برای تهیه و طبخ این غذا فقط از ماهی سفید استفاده میکردند؛ اما در حال حاضر از انواع دیگر ماهیهای درشت، مانند کپور دریایی، کپور نقرهای، سوف، آمور، کفال و سایر ماهیان پرورش گرمابی نیز برای تهیه این غذا استفاده میشود. ماهی مالاتا معمولا با ماهی سفید نر درست میشود؛ زیرا گیلانیها معتقد هستند که ماهی سفید نر، لذیذتر و خوشمزهتر از ماهی ماده است و گوشت سفتتری دارد.
ماهی مالاتا
تبدیل واحد:
کالری:
2.98
چربی
0.2
گرم
پروتئین
0.15
گرم
کربوهیدرات
0.16
گرم
دیدگاهتان را بنویسید