ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری حاصل میشود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست میتوان استفاده کرد اما ماستهای امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه میکنند.
از نظر تغذیهای، ماست ماده غذایی مفیدی میباشد که سرشار از پروتئین و برخی انواع ویتامین B است. املاح موجود در آن زیاد بوده و در عوض، میزان چربی آن با چربی شیری که ماست از آن تهیه شده، برابر میباشد. ماست نیز مانند بقیه هم گروههای خود منبع بسیار خوب کلسیم، فسفر، اسید پانتوتنیک و روی است. کلسیم موجود در ماست، در حفظ سلامت سلولهای رودهای نیز مفید است.
ماست یک مادهی خوراکی به راحتی قابل هضم است. علاوه بر این، باکتریهای خوب یا پروبیوتیکهای موجود در برخی از انواع ماست به هضم غذاهای دیگر نیز کمک میکند و نظم را بهبود میدهد. ماست همچنین، برای کسانی که مبتلا به اختلالات مختلف گوارشی مانند یبوست، اسهال و معده درد هستند، بسیار توصیه میشود.
باکتریهای خوب موجود در ماست روده را تقویت کرده و به بدن کمک میکند که مواد مغذی را به درستی جذب کند و دستگاه گوارش را قوی میکند. همهی این عوامل به بهبود سوخت و ساز بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. پتاسیم موجود در ماست به موجب دفع سدیم و کاهش فشارخون می شود.











دیدگاهتان را بنویسید