درشته غذایی با اصالت دزفولی است که با نامهای «یریشه» یا «گمنه» نیز شناخته میشود؛ اما نباید آن را با گمنه بوشهری اشتباه گرفت. درشته و گمنه بوشهری، هر دو با بلغور گندم درست میشوند و بسیار لذیذ و خوشمزه هستند؛ اما طرز تهیه آنها با هم متفاوت است. درشته از روزهای دور و از زمانی که برنج در جنوب کشت نمیشد، در این منطقه تهیه میشده است. همان طور که میدانید برنج، طبع سردی دارد و با ذائقه اهالی جنوب کشور، سازگار نیست. به همین دلیل، جنوبیها از گندم برای تهیه انواع غذاها استفاده میکنند.درشته در واقع، جایگزین پلو است و طرز تهیه آن به کته برنج، شباهت بسیاری دارد. این غذا با بلغور گندم، کشمش، آب، پیاز، روغن حیوانی یا کره و ادویه درست میشود.
درشته دزفول
تبدیل واحد:
کالری:
1.3
چربی
0.01
گرم
پروتئین
0.03
گرم
کربوهیدرات
0.18
گرم
دیدگاهتان را بنویسید