خورشت اناربیج

تبدیل واحد:
کالری: 2.5
چربی 0.15 گرم

پروتئین 0.13 گرم

کربوهیدرات 0.16 گرم

خورش اناربیج یا «سنگه خورش» یکی از غذا‌های محلی استان گیلان است که با مغز گردوی سابیده شده، سبزی (تره، جعفری، گشنیز، نعنا، خلواش و چوچاق)، گوشت چرخ‌کرده گوساله قلقلی، اردک، مرغابی، بوقلمون یا مرغ، پیاز، رب انار ترش یا آب انار یا آب غوره، زردچوبه و نمک و فلفل درست می‌شود. این خورش شباهت ظاهری زیادی به فسنجان دارد و کم آب است.اناربیج، یکی از قدیمی‌ترین غذاهای اصیل ایرانی است که از دیرباز در استان گیلان طبخ می‌شده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید خورش اناربیج، یکی از پنج غذای استان گیلان است که به ثبت ملی رسیده است. این غذا در مناسبت‌های مختلف در فصل انار و به‌خصوص برای شب یلدا پخته می‌شود.خورش اناربیج را با نام‌های دیگری چون درازاقاتوق، خورش فسنجان گیلانی یا انارآویج نیز می‌شناسند و این خورش در واقع نوعی فسنجان تابستانی است. همان طور که می‌دانید فسنجان طبع گرمی دارد و بیشتر افراد به خوردن آن در فصل تابستان تمایلی ندارند. گیلانی‎ها معمولا پس از خوردن اناربیج، چند عدد خیار می‎خورند تا گرمی خورش را بگیرند.

اصولی و زیرنظر کارشناس رژیم و برنامه ورزشی بگیر

برای دریافت مشاوره شماره ات رو وارد کن

×
fitness-quiz-1404