آرشه نوعی پنیر تازه سرخ شده و یکی محصولات لبنی منحصر به فرد سنگسر سمنان است. آرشه با نامهای دیگری همچون آروشه و حلوای آرشه نیز شناخته میشود. تاریخچه پیدایش آن را مربوط به بانویی به نام (زریشوم) در ۳۴۰۰ سال پیش میدانند که اولین بار توانسته بود این محصول مقوی و پرخاصیت را از پنیر تازه بدست آورد.آرشه را میتوان منحصر بفردترین محصول لبنی در بین بیش از ۳۰ نوع محصولات لبنی که مردم و علی الخصوص عشایر سمنان درست میکنند، نامید. این خوراک نمونه مشابه کمی دارد که نام آن همیشه در کنار نام سنگسر آورده میشود. معمولا آرشه را از پنیر تازه شیر گوسفند یا بز تهیه میکنند. عشایر و چوپانان معتقدند، شیر دامی که در بالا دست و مراتع پر از گلهای معطر و دارویی چرا کرده برای تهیه آرشه مناسبتر است و طعم آن را خوشمزهتر میکند.
آروشه
تبدیل واحد:
کالری:
2.9
چربی
0.09
گرم
پروتئین
0.1
گرم
کربوهیدرات
0.39
گرم
دیدگاهتان را بنویسید