آش گندم یکی از آش های مهم در نذری های ماه محرم است که از زمان های گذشته، در دیگ های بزرگ پخته می شود. برای پخت زیر دیگ ها را به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت هیزم روشن قرار می دهند تا به آرامی بپزد. این آش به صورت دسته جمعی در حسینیه ها و مسجد ها و در دیگ های بزرگ پخته می شود. آش گندم بعد از پخت بین مردم و عزاداران تقسیم می شود.یزدی ها به پخت و هم زدن آش گندم در هنگام پخت، اعتقاد زیادی دارند. آن ها بر این باورند که با این کار به خواسته و حاجات خود می رسند. مراسمی که در آن آش گندم را به هم می زنند، «کیمچه زنی» می گویند.برای پخت بهتر آش امام حسین، بعد از هم زدن و به قول معروف کیمچه زنی، در دیگ های آش را روی آن ها قرار می دهند. روی آن ها را هم زغال های گداخته می ریزیند تا مراحل پخت به طور کامل انجام شود.
آش گندم
تبدیل واحد:
کالری:
0.95
چربی
0.05
گرم
پروتئین
0.03
گرم
کربوهیدرات
0.09
گرم
دیدگاهتان را بنویسید