ارزن یک دانه باستانی محسوب میشود که از ۱۰۰۰۰ سال پیش در آسیای شرقی کشت میشده است. انواع مختلفی دارد که انواع مرواریدی و انگشتی از معروفترین آنها میباشند. اگرچه ارزن اغلب به عنوان غذای پرندگان محسوب میشود، ولی فقط مخصوص آنها نیست و به عنوان یکی از غلات خوشمزه جهت تهیه انواع متنوعی از غذاها در بسیاری از کشورها به ویژه چین، آفریقا و هند کاربرد دارد. ارزن در طول سال موجود است و از نظر اندازه کوچک بوده و شکل گردی دارد که به رنگهای سفید، زرد کم رنگ، قهوهای، خاکستری یا بنفش دیده میشود.ارزن از نظر طعم، شیرینی ملایمی داشته و حاوی هزاران ماده مغذی مفید است و بیش از یک سوم جمعیت جهان از آن تغذیه میکنند.مواد مغذی ارزن شامل ۱۵ درصد پروتئین، مقادیر بالای فیبر، ویتامینهای B کمپلکس (نیاسین، فولاسین و ریبوفلاوین)، مواد معدنی آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم، کلسیم و روی، آمینواسیدهای ضروری متیونین، لسیتین و ویتامین A و غنی از فیتوکمیکالهایی مثل اسید فیتیک میباشد.ارزن حداقل آلرژیزایی و بیشترین هضم را دارا است. ارزن یک ماده بدون گلوتن است که میتوان آن را برای بیماران سلیاکی مورد استفاده قرار داد.همچنین ارزن به عنوان یک منبع پرانرژی و حاوی مواد مغذی بالا برای ورزشکاران و بچهها محسوب میشود و در صورت ترکیب با حبوبات منبع عالی پروتئین میباشد که مخصوصاً برای افراد دارای رژیم گیاهخواری ایدهآل است.
ارزن
تبدیل واحد:
کالری:
3.78
چربی
0.04
گرم
پروتئین
0.11
گرم
کربوهیدرات
0.72
گرم
دیدگاهتان را بنویسید