آش محلی ماسوا در شهر دزفول در استان خوزستان و شهر بروجرد در استان لرستان، طرفداران زیادی دارد و تقریبا به شکلی یکسان طبخ میشود. «ماسوا» در زبان محلی به معنی «ماست با» است و «با» در اینجا بهمعنای «آش» است و از آنجا که در گویش کردی و لری، حرف «ب» در بیشتر مواقع «و» تلفظ میشود، این واژه از «ماست با» تبدیل به «ماست وا» شده است. حرف «ت» نیز به مرور زمان حذف شده است و در نتیجه نام این آش به «ماسوا» تبدیل شد.نام این آش در شهر خرم آباد، مرکز استان لرستان، ماسوا است، در حالی که در شهرستان بروجرد از توابع لرستان به این غذا، «ماسوآ» یا «ماسوعا» و در اصطلاح لری، «ماست عبا» میگویند. آش ماسوا در واقع همان آش ماست یا دوغ است که میتوان بهجای آنها از کشک هم استفاده کرد. طعم این آش با کشک خوشمزهتر میشود و طبخ آن نیز آسانتر است.
آش ماسووا
تبدیل واحد:
کالری:
1.15
چربی
0.02
گرم
پروتئین
0.1
گرم
کربوهیدرات
0.14
گرم
دیدگاهتان را بنویسید