آش امام قزوین

تبدیل واحد:
کالری: 1.1
چربی 0.05 گرم

پروتئین 0.06 گرم

کربوهیدرات 0.13 گرم

آش امام قزوین یا آش زین‌العابدین، یکی از غذاهای سنتی قزوین است که شباهت بسیاری به آش شله قلمکار دارد. این آش را در قزوین برای شفای بیماران می‌پزند و تمام مواد لازم آن، حتی کبریت، آب و نمک، روغن، پیاز و گوشت را از مردم و همسایه‌ها می‌گیرند. معمولا در زمان طبخ این آش، روضه‌ای خوانده می‌شود که حتی پول روضه را نیز از دیگران می‌گیرند. نخود، جو، ماش، عدس، لپه، برنج، سبزی، روغن پیاز و گوشت گوسفند از مواد تشکیل‌دهنده این اش هستند که پس از تهیه در بین مردم و همسایگان پخش می‌شود تا دیگران نیز برای شفای بیمار دعا کنند.جالب است بدانید که قزوینی‌ها باور دارند که اگر در زمان قل زدن آش، آتش زیر دیگ خاموش شود، فرد مریض فوت خواهد کرد؛ اما اگر آتش روشن بماند و آش آماده شود، مریض شفا پیدا می‌کند. آش امام قزوین معمولا در ماه رمضان به‌عنوان افطاری یا سحری سرو می‌شود. البته این آش را در قم به‌عنوان آش نذری در روز شهادت امام سجاد نیز می‌پزند و به آن آش زین‌العابدین می گویند. طبخ آش امام در منطقه باراجین قزوین بسیار مرسوم است.

×
fitness-quiz-1404