0

آب چغندر چگونه عملکرد ورزشی را بهتر می کند؟

دسته بندی ها : اطلاعات عمومی تغذیه ورزش, ورزش، تغذیه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ Ali.kharidar 165 بازدید

با یک لیوان آب چغندر عملکرد ورزشی را بهبود ببخشید.

شربت چغندر یکی از معروف ترین مکمل های انرژی زا برای ورزشکاران شناخته شده است. چه چیزی باعث شده چغندر چنین ماده مغذی ورزشی باشد؟

چغندر و عملکرد ورزشی

چغندرها منابع غنی آنتی اکسیدان ها و سرشار از نیترات هستند. پژوهش ها نشان می دهد سبزیجاتی که غنی از نیترات هستند سلامتی و عملکرد ورزشی را ارتقا می دهند. نیترات یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در بعضی غذاها وجود دارد و در هنگام مصرف تبدیل به اکسید نیتریک می شود.

نوشیدن آب چغندر سطح اکسید نیتریک را افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که اکسید نیتریک جریان خون را افزایش می دهد، عملکرد شش را بهتر می کند، و انقباضات عضلانی را قوی می کند. به دلیل همین فواید ورزشکاران از شربت چغندر برای افزایش عملکرد و استقامت قلبی عروقی استفاده می کنند.

اهمیت تناسب قلبی عروقی برای ورزشکاران و بزرگسالان فعال بسیار زیاد است. این قابلیت تناسب اندام به توانایی سیستم تنفسی و گردش خون در رساندن اکسیژن به عضلات فعال در زمان ورزش طولانی مربوط می شود.

نیتریک اکسید رگ های خونی را باز می کند و جریان خون را افزایش می دهد و به عضلات فعال اکسیژن بیشتری می رساند.

بر اساس تحقیقات چغندر می تواند عملکرد ورزشی را تا حدود ۱۶ درصد افزایش دهد.

خلاصه نتایج تحقیقات این گونه

  • شربت چغندر عملکرد ایروبیک را در زنان و مردان ورزشکار بهتر می کند. حجم اکسیژن مصرف شده بعد از مصرف شربت چغندر افزایش چشم گیری داشت.
  • تمام ورزشکاران توانستند شدت ورزشی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد را به مدت طولانی تری در طی تمرین حفظ کنند .
  • به نظر می رسد بهترین زمان استفاده از شربت چغندر ۱۵۰ دقیقه قبل از مسابقه یا تمرین است .
  • برای بهره وری از بهترین خواص نیرو زای آن می توان شربت چغندر را ۶ روز قبل از تمرین ورزشی شدید یا یک مسابقه مصرف کرد.
  • افراد بزرگسال فعالی که به مدت ۱۵ روز از این شربت استفاده کردند، در تمرینات قدرتشان افزایش یافت و بیشتر از اکسیژن استفاده می کردند.
  • شربت چغندر سنتز میتوکندری را افزایش می دهد. ورزش به سلول ها استرس وارد می کند، و سنتز میتوکندری فرایندی است که بدن انرژی سلول را افزایش می دهد.
  • شربت چغندر بر روی عملکرد انقباض عضلات تاثیر می دهد.
  • کافئین به نظر می رسد با شربت چغندر تداخل داشته باشد و مانع از فواید انرژی زایی آن می شود.
  • اوج غلظت نیتریک اکسید خونی حدود ۲ تا ۳ ساعت بعد از مصرف چغندر است. بهترین نتایج انرژی زایی حدود ۱۵۰ دقیقه بعد از مصرف شربت چغندر است.
  • به نظر می رسد دهان شویه های ضد عفونی کننده تاثیر میزان نیترات در شربت چغندر را کاهش می دهند و توصیه نمی شوند.
  • مهم ترین تاثیر منفی گزارش شده ادرار و مدفوع قرمز بوده.

مهم ترین فواید شربت

کاهش فشار خون

بر اساس پژوهش های صورت گرفته بر روی فشار خون، شربت چغندر سرشار از نیترات است. هنگامی که چغندر می خوریم یا شربتش را می نوشیم، نیترات به نیتریک اسید تبدیل می شود. نیتریک اسید گشاد کننده عروق است و رگ ها را آرام و آنها را باز می کند و جریان خون افزایش می یابد.

خواص ضد سرطان

چغندر حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمند و غذاهای گیاهی است که احتمالا خطر سرطان را کاهش می دهد. به نظر می رسد عصاره قرمز رنگ چغندر مواد ضد سرطان دارد هم چون برخی از داروهای تجویز شده برای سرطان. بتانین که یک رنگ غذایی است و از چغندر استخراج می شود، به نظر می رسد از لحاظ زیستی فعال است. پژوهش ها مشخص کرده اند که بتانین اندازه سلول های سرطانی سینه و پروستات را کاهش می دهد.

سم زدایی

چغندر یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که اکسیدان ها را پاکسازی می کند. حاوی بتائین و پکتین است که برای پاکسازی کبد ضروری است و این گونه سم ها بازجذب بدن نمی شوند. به نظر می رس نوشیدن شربت چغندر به جای پختن آن بهتر می تواند سطح بتائین را حفظ کند. سطح بالاتر بتائین کبد را تحریک می کند که از شر سموم راحت شود. کاهش سموم در بدن التهاب را کاهش می دهد، و همینطور خطر بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

خواص ضد التهابی

چغندر و شربت چغندر منبع غنی از بتالئین است. بتالئین مواد غذایی گیاهی هستند که کمک می کند تورم کاهش پیدا کند. عملکرد آنها با کاهش فعالیت آنزیم هایی است که موجب تورم می شوند. پژوهش ها نشان می دهد که کاهش تورم ناشی از شربت چغندر خطر بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

 

کاری از گروه فیتامین 

منابع

Jonvik KL et al., Habitual Dietary Nitrate Intake in Highly Trained Athletes, International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism, 2016.

Lee J. Wylie et al., Beetroot juice and exercise: pharmacodynamic and dose-response relationships, Journal of Applied Physiology, 2013.

Marco Pinna et al., Effect of Beetroot Juice Supplementation on Aerobic Response during Swimming, Nutrients, 2014.

Raúl Domínguez et al., Effects of Beetroot Juice Supplementation on Cardiorespiratory Endurance in Athletes. A Systematic Review, Nutrients, 2017.

 

یه راه آسون‌تر برای ارتباط با ما عضویت در کانال فیتامین

مطالب زیر را حتما بخوانید:

نظرات کاربران

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه :

عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!